Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014

Στην αποστείρωση του νοσοκομείου Αγρινίου έβαλαν... κλιβανιστήΤα προβλήματα στο νοσοκομείο Αγρινίου φαίνεται να μην έχουν τέλος. Χθες στη συνέντευξη που παραχώρησαν εκπρόσωποι των εργαζομένων και των γιατρών να έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για τη λειτουργία του νοσοκομείου, μπήκε όμως στο τραπέζι ένα ακόμη θέμα που όπως ακούγεται στο νοσοκομείο Αγρινίου οι περισσότερες διοικήσεις ήταν γνώστες όπως και οι περισσότεροι υπάλληλοι.

Χθες λοιπόν ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Στέλιος Μερμίγκης, γνωστοποίησε στους δημοσιογράφους μια επιστολή του προς το διοικητή κ. Βλάχο, στην οποία αναφέρει διάφορα προβλήματα, μεταξύ των οποίων και την τοποθέτηση στο τμήμα αποστείρωσης του νοσοκομείου υπαλλήλου ο οποίος προΐσταται με την ειδικότητα του … κλιβανιστή…

Πιο συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρεται «Εδώ και δύο μήνες περίπου ανακάλυψα ότι στο τμήμα της αποστείρωσης του νοσοκομείου προΐσταται ως υπεύθυνος ένας υπάλληλος ο οποίος ανήκει στην τεχνική υπηρεσία με την ειδικότητα του κλιβανιστή !!!. Παρόλα αυτά οι προηγούμενες διοικήσεις εδώ και κάμποσα χρόνια τον κατέστησαν υπεύθυνο αυτού του τόσου νευραλγικού τμήματος του νοσοκομείου παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας μιας και αυτό το τμήμα ανήκει στην νοσηλευτική υπηρεσία και θα έπρεπε ως εκ τούτου να προΐσταται νοσηλευτής της ΤΕ κατηγορίας ο οποίος θα ήταν και ο αποκλειστικά υπεύθυνος για την εύρυθμη λειτουργία αυτού του τμήματος. Για αυτό το θέμα δεχτήκατε παρέμβαση τόσο από την Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας που υποστήριξε το απόλυτα δίκαιο και κυρίως αναγκαίο αίτημα μου για την αντικατάσταση του υπαλλήλου αυτού από άνθρωπο που διαθέτει τα απαιτούμενα προσόντα, όσο και από την συνδικαλιστική ηγεσία του δευτεροβάθμιου οργάνου των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας ( ΠΟΕΔΗΝ) και ποιο συγκεκριμένα από τον αντιπρόεδρο κ. Παντέλη και τον περιφερειακό εκπρόσωπο κ. Πετρόπουλο. Θα ήθελα να μάθω γιατί δεν έχει γίνει ακόμη η αντικατάσταση αυτή».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο συγκεκριμένος υπάλληλος κατείχε θέση συνδικαλιστή και όπως λέγεται μόλις χθες παραιτήθηκε. Επίσης ακούγεται ότι μετά τη διάσταση που πήρε το θέμα εξεμάνει εξακοντίζοντας διάφορες απειλές…

Το θέμα , εάν φυσικά αποδειχτεί ότι είναι έτσι, έχει τη δική του σημασία και το επόμενο διάστημα η διοίκηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις….

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το έργο είναι πολλή παλαιό. Απο το πρώην Νοσοκομείο ακόμη που οι θέσεις καταλαμβάνονταν με τα γνωστά γλυκοφιλήματα και ακόμα αυτά συνεχίζονται.Όλα με πλαστά πτυχία ή παραποιημένα ,και να τους χέσω την Αξιοκρατία την Διαύγεια και την διαφάνεια του συστήματος.
Όλα είναι φτιαχτά στα μέτρα των κλεφτών που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνάνε ακόμη και σήμερα.
Έχει απόλυτο δίκαιο ο κος που τα έβγαλε στην δημοσιότητα αλλά υπάρχουν και άλλα που δεν τα λένε, λένε την μισή αλήθεια.
Ας φροντίσουν κάποτε να λειτουργήσει σωστά το σύστημα με τα σωστά άτομα στις κατάλληλες θέσεις και όχι τα λαμογια μια ζωή να είναι στην λούφα και την παραλλαγή.
Ο Διοικητής κ. Βλάχος μίλησε για Αξιοκρατία και Διαφάνεια όταν ανέλαβε καθήκοντα Αναμένουμε να δούμε την περίφημη Αξιοκρατία την Διαύγεια και την διαφάνεια αν θα την εφαρμόσει.
Φοβάμαι όμως ότι όλα αυτά είναι φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες.
Ούτε σημαίες δεν αναρτήθηκαν στο ΝΕΟ Νοσοκομείο και οι τρις στύλοι κενοί. Μήπως πουλήθηκε στα ξένα κέντρα εξουσίας;

Ανώνυμος είπε...

οι απειλές και οι βρισιές κάποτε πρέπει να τελειώνουν γιατί τόσα χρόνια έτσι δούλευε το σύστημα με βρισιές απειλές και τσίπουρα στα καφενεία και πληρώνονταν αυτοί οι κύριοι ενώ δούλευαν 5 ΜΑΛΑΚΕΣ
ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ που υπάρχουν ακόμη και είναι στο περιθώριο.
Κάποτε πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.
Κατάληψη θέσεων ευθύνης γίνονταν και γίνονται ακόμη με την μέθοδο του Μαυρογιαλούρου.(με πλαστά πτυχία και με το γνωστό σε όλους μας γλύψιμο.)
Αν υπάρχει δικαιοσύνη ας παρέμβει να ελεγχθούν όλοι οι Ατομικοί φάκελοι των υπαλλήλων άλλα όχι από την πολιτεία υπουργεία κ.λ.π. αλλά από εισαγγελέα.