Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2014

17 Σεπτεμβρίου μεγάλη κινητοποίηση για το νοσοκομείο Αγρινίου


Κοινή συνεδρίαση πραγματοποίησαν απόψε μετά από πρόσκληση του Σωματείου Δικαίωμα στη Ζωή, εκπρόσωποι των φορών της πόλης, εκπρόσωποι του νοσοκομείου Αγρινίου και Μεσολογγίου, εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων του δήμου Αγρινίου, εκπρόσωποι πολιτικών παρατάξεων ώστε από κοινού να αποφασίσουν τις επόμενες δράσεις τους για το νοσοκομείο Αγρινίου το οποίο όπως τόνισαν για μια ακόμη φορά τόσο οι εργαζόμενοι όσο και όσοι πήραν το λόγο, παραπαίει αφού λειτουργεί στο κόκκινο λόγω της έλλειψης που υπάρχει σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Μάλιστα επισημάνθηκε για πολλοστή φορά ότι γιατροί όπως ο διευθυντής της καρδιολογικής και η πιο παλιά παιδίατρος στο νοσοκομείο τελούν υπό παραίτηση.
Οι προτάσεις κινήθηκαν σε 4 κατευθύνσεις όπως στάσεις εργασίας από όλους τους φορείς της πόλης, του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, συγκέντρωση στην Πλατεία Δημοκρατίας, συνάντηση με το Δ.Σ του νοσοκομείου για να ενημερωθούν για τα όσα συμβαίνουν στο χώρο της υγείας, κονβόι αυτοκινήτων και μηχανών με μαύρες σημαίες και πορεία σε όλη την πόλη η οποία θα καταλήξει στο νοσοκομείο Αγρινίου. Προτάθηκε επίσης την ίδια μέρα να πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις και στο Μεσολόγγι. Μάλιστα προτάθηκε η πορεία να καταλήξει στα εξωτερικά ιατρεία όπου εκεί θα προχωρήσουν στην κατάληψη του γκισέ που οι ασθενείς πληρώνουν το γνωστό πεντάευρο και τις εξετάσεις τους. Μια ακόμη πρόταση που έπεσε στη συζήτηση ήταν η δημιουργία τηλεοπτικού, ραδιοφωνικού σποτ και μπάνερ για τα τοπικά ΜΜΕ ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος για την κινητοποίηση.
Την προσεχή Δευτέρα αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση στις 8 το βράδυ στον ίδιο χώρο και την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου το πρωί να γίνει η κινητοποίηση.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΣΧΟΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΓΑΝΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΠΑΜ ΝΑ ΣΥΡΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΔΗΘΕΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΗΣΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΟΛΑ....

Ανώνυμος είπε...

Καλές είναι οι αντιδράσεις για να δουλέψει κάποτε αυτό το Σάπιο και διεφθαρμένο σύστημα που διαιωνίζετε μέχρι και σήμερα.
Ακούμε για πλαστά ή παραποιημένα πτυχία που πέρασαν παράνομα και δούλεψαν επί 25-30 χρόνια και μάλιστα από θέσεις ευθύνης.
Τιμωρία όμως καμία όχι στους ιδίους αλλά και σε αυτούς που τους πέρασαν τα πλαστοποιημμένα χαρτιά.
Αξιοκρατία ακούμε από όλους αλλά Αξιοκρατία δεν βλέπουμε.
Ποιος δουλεύει ποιόν.
Διαφάνεια ακούμε αλλά και αυτή δεν την βλέπουμε.
Διαυγή θα θέλαμε να είναι όλα αλλά δεν είναι.
Εδώ όπως λένε τα ΜΜΕ προϊστάμενοι σε θέσεις είναι ΥΕ ή ΔΕ και οι πραγματικοί που πληρούν τις προϋποθέσεις είναι οι είλωτες που δουλεύουν πραγματικά και δεν δουλεύουν τους άλλους.
Καλές λοιπόν οι κινητοποιήσεις αλλά στα σωστά και Νόμιμα βήματα όχι σε μπούγιο για ενθουσιασμούς και να παίζουν τα ΜΜΕ πρωί - μεσημέρι βράδυ.
Διαμαρτυρίες έγγραφες στον σωστό χρόνο στις αρμόδιες υπηρεσίες μπας και βγει κάποια άκρη.