Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

«Δημόσια Αγαθά και Κρίση – Όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού» ΔΕΙΤΕ VIDEO




«Δημόσια Αγαθά και Κρίση – Όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού», ήταν το θέμα της εκδήλωσης που πραγματοιπήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου από την την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Δημοτικής παράταξης «Αγρίνιο Ανατροπή Τώρα».
Στην εκδήλωση μίλησαν ο Καθηγητής Υδάτινων Πόρων και Υγρών Αποβλήτων του Πανεπιστημίου Πατρών Χ. Ακράτος, ο Καθηγητής Υδρογεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α.Αλεξόπουλος, το μέλος του Δ.Σ της ΔΕΥΑ Αγρινίου Β.Σαρασαβίδης, το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Θ. Φωτεινός,ο δικηγόρος και επικεφαλής της παράταξης «Αγρίνιο Ανατροπή Τώρα» Δ.Τραπεζιώτης ενώ τοποθετήθηκαν και οικολογικές οργανώσεις.
Μιλώντας στο AgrinioNet.gr ο κ. Τραπεζιώτης ανέφερε «η εκδήλωση διοργανώθηκε γιατί είμαστε σε μια περίοδο που με το πρόσχημα της αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης και με τη εφαρμογή της πολιτικής της εσωτερικής υποτίμησης αναπτύσσεται μια επιχείρηση μιας ψευδεπίγραφης αξιοποίησης του δημόσιου πλούτου, που δε συνιστά τίποτε άλλο παρά ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας μέσα από το Εθνικό κτηματομεσητικό γραφείο που λέγεται ΤΑΙΠΕΔ και μάλιστα με βίαιο και εξευτελιστικό τρόπο για ένα βιώσιμο και κυρίαρχο κράτος. Το ερώτημα το οποίο ανακύπτει σήμερα είναι κατά πόσο μπορεί, κατά πόσο δικαιούται ένα κράτος πρόνοιας και δικαίου να αποξενώνεται από τη δημόσια κτήση, από τα δημόσια αγαθά όταν από την απώλεια αυτή κινδυνεύει και διακυβεύεται η ίδια η υπόσταση και η ίδια η βιωσιμότητα τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα "συστήματα" στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατούν...

   Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ο τίτλος για όσα συνέβησαν θα μπορούσε να είναι "η εκδίκηση των Πασοκογεννών" ...