Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Ν. Καραπάνος "διαφάνεια και έλεγχος για την προηγούμενη δημοτική αρχή ήταν άγνωστες λέξεις"


Λάβρος κατά της προηγούμενης δημοτικής αρχής ήταν σήμερα κατά τον απολογισμό των πρώτων 100 ημερών ο σημερινός δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος.
Ο κ. Καραπάνος ανέφερε χαρακτηριστικά “οι λέξεις διαφάνεια και έλεγχος για την προηγούμενη δημοτική αρχή ήταν άγνωστες λέξεις”. Μίλησε αναλυτικά για τις ενέργειες του αλλά και των συνεργατών του για την βελτίωση της οικονομικής διαχείρισης αλλά τα μελλοντικά σχέδια της δημοτικής αρχής στην πενταετία. “Οι πρώτες 100 ημέρες είναι ορόσημο για τη δημοτική θητεία” τόνισε ο κ. Καραπάνος και συνέχισε λέγοντας “ η εκδήλωση θα επαναλαμβάνεται μια φορά το χρόνο. Είναι καλή η χρονική στιγμή του απολογισμού αφού συμπίπτει με το τέλος του χρόνου”. Ανέφερε επίσης ότι όλοι θα κριθούν στο τέλος της πενταετίας, όπου θα πάρουν και τον βαθμό για το έργο που θα παρουσιάσουν.
Ο δήμαρχος Μεσολογγίου μίλησε επίσης για απρόβλεπτες και τραγελαφικές καταστάσεις που πολλές φορές ξεπερνούν τα όρια της φαντασίας, θέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα όπως “ξέρετε ότι ο δήμος μισθώνει δημοτικό πάρκιν στο Λεσίνι; Ξέρετε ότι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι κατέθεσαν αγωγές κατά του δήμου αμέσως μόλις τέλειωσε η θητεία τους; Ξέρετε ότι κάθε μέρα έχουμε στο δήμο τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις; Ξέρετε ότι ο δήμος έχει καταφέρει να χρωστά και στις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας;”. Οι τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις από 1-9-2014 μέχρι σήμερα είναι 229.343.000 και οι αγωγές κατά του δήμου το ίδιο χρονικό διάστημα είναι 186. 605. 06 ευρώ. Συνολικά το ποσό φτάνει σε 415.948.06 ευρώ. Από τις οφειλές του δήμου μέσα στο πρώτο τρίμηνο ρυθμίστηκαν 602.481,53 ευρώ και εξοικονομήθηκαν 50 χιλ ευρώ. Αυτές οι οφειλές αφορούσαν την οφειλή για το οικόπεδο του ΚΤΕΛ, ΤΟΕΒ, ΙΚΑ Μεσολογγίου, γήπεδο Νεοχωρίου, κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα "συστήματα" στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατούν...

   Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ο τίτλος για όσα συνέβησαν θα μπορούσε να είναι "η εκδίκηση των Πασοκογεννών" ...