Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Αναμένεται ο Α.Σαμαράς στα εγκαίνια του αρχαιολογικού Μουσείου Θέρμου





Μέχρι το Μάρτιο του 2015 το Αρχαιολογικό Μουσείο του Θέρμου θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό της περιοχής αλλά και όλης της χώρας. Η αρχαία πόλη του Θέρμου ήταν η σημαντικότερη σε ολόκληρη την Αιτωλία και διοικητικό και θρησκευτικό κέντρο του Κοινού των Αιτωλών (Αιτωλική Συμπολιτεία).
Μάρτυρας της ιστορίας της πόλης είναι ο αρχαιολογικός χώρος με το μεγάλο πλήθος από δημόσια κτίρια και ναούς. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θέρμου Σπύρο Κωσταντάρα το Μουσείο το δικαιούνταν η περιοχή. Τον Μάρτιο στα εγκαίνια του Μουσείου σύμφωνα με πληροφορίες του AgrinioNet.gr αναμένεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο κ. Κωσταντάρας ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός επιθυμεί να επισκεφθεί το Θέρμο και πως την υπόθεση του μουσείου τη χειρίστηκε ως υπουργός Πολιτισμού. Μιλώντας στο AgrinioNet.gr ο κ. Κωσταντάρας θέτει όμως μια πολύ ουσιαστική παράμετρο. «Χωρίς πρόσβαση το Μουσείο θα έχει τη δυσκολία του». Πρώτη προτεραιότητα κατά τον δήμαρχο Θέρμου έχουν οι οδικοί άξονες και η σύνδεση τους με το Αγρίνιο και τη Ναύπακτο. «Εν έτη 2014 το Θέρμο έχει 70 χιλ χωματόδρο. Το οδικό δίκτυο όλης της περιοχής είναι σε άθλια κατάσταση. Υπάρχει όπως καταλαβαίνεται ένα τεράστιο θέμα.
Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φωτογράφος "καβάλησε" τους δημοσιογράφους για να βγάλει φωτογράφιες

  25η Μαρτίου στο Αγρίνιο και από νωρίς στην Πλατεία Δημοκρατίας έχει μαζευτεί κόσμος για να παρακολουθήσει τυην παρέλαση. Σιγά σιγά όλοι π...