Κυριακή, 4 Ιανουαρίου 2015

Δεν θέλουν τη Φούντα και αποχωρούν από το ψηφοδέλτιο του Ποταμιού


Εξελίξεις έχουμε στο ΠΟΤΑΜΙ σύμφωνα με πληροφορίες του AgrinioNet.gr σχετικά με το υπό κατάρτιση ψηφοδέλτιο στο νομό Αιτωλοακαρνανίας.
Το ΠΟΤΑΜΙ λέγεται ότι δεν επιθυμούσε να εντάξει στο ψηφοδέλτιο του πρώην δημάρχους όχι μόνο από την Αιτωλ/ναι αλλά από όλη την Ελλάδα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει κοπεί ο πρώην δήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Μπουλές, ο πρώην δήμαρχος Αστακού Παναγιώτης Στάικος και ο πρώην δήμαρχος Ινάχου Α. Τορουνίδης ο οποίος λέγεται ότι προτάθηκε από πρόεδρο εταιρείας στο Αγρίνιο. Ο κ. Στάικος από τους πρώτους έσπευσε να δηλώσει τη στήριξη του στο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη και μάλιστα είχε προχωρήσει και στην εκτύπωση καρτών για τις εκλογές. Σήμερα ο κ. Στάικος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει «Θέλω να γνωρίσω στους φίλους μου Ξηρομερίτες ,αλλά και στους υπόλοιπους Αιτωλοακαρνάνες, ότι δεν θα είμαι Υποψήφιος στις προσεχείς Βουλευτικές εκλογές . Αυτό δεν έχει να κάνει με την διεύρυνση και την είσοδο της κυρίας Φούντα στο ψηφοδέλτιο , η οποία έμαθα ,ότι ήθελε να είμαστε συνυποψήφιοι , την οποία αισθάνομαι την ανάγκη να την ευχαριστήσω και πέραν από τις ευχές μου για καλή επιτυχία , να της δηλώσω ότι θα έχει και την στήριξή μου, αλλά αποφασίστηκε από τα αρμόδια όργανα , αφού είχαν εκδηλώσει την πρόθεσή τους και δύο άλλοι πρώην Δήμαρχοι να είναι υποψήφιοι, να μην μπει κανένας πρώην Δήμαρχος ως Υποψήφιος και να μπουν νέοι άνθρωποι .Μου προτάθηκε να είναι ο γιός μου , ο οποίος δεν απεδέχθη».
Η ένταξη της πρώην βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Νίκης Φούντα στο ψηφοδέλτιο του κόμματος πυροδότησε αρνητικές εξελίξεις σύμφωνα με όσα διαδραματίστηκαν σε τοπικό επίπεδο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιατρός Λευτέρης Αραχωβίτης φέρεται να δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να συμμετέχει σε ένα ψηφοδέλτιο με την κ. Φούντα μέσα.
Όπως δείχνουν τα πράγματα εκτός ψηφοδελτίου φαίνεται πως επιθυμεί να μείνει και ο ορθοδοντικός Θανάσης Παναγοδήμος. Οι λόγοι που ο κ. Παναγοδήμος φέρεται να μην επιθυμεί να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο είναι όπως λέγεται ότι δεν συμφωνεί με την πολιτική μεταγραφή της κ. Φούντα, η οποία υποστήριζε μέχρι πρότινος ότι πρέπει να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά τελικά ψήφισε παρών. Ήξεις αφίξεις λέγεται ότι χαρακτηρίζει αυτές τις κινήσεις ο κ. Παναγοδήμος στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και θεωρεί ότι η πολιτική μεταγραφών είναι παραδοσιακή τακτική των συστημικών κομμάτων, τακτική από την οποία το Ποτάμι έπρεπε να διαφέρει.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν είπε μόνο η Φούντα για στήριξη Προέδρου από την παρούσα Βουλή. Το είπανε κι άλλοι απο τη ΔΗΜΑΡ. Και προς τιμήν τους δεν ψήφισαν αυτό που ήθελε να επιβάλλει ο Κυρ Αντώνης. Πήγε κι αυτός να κάνει ηρωική έξοδο? Τι διάολο ακριβώς πήγε να κάνει? Και βάζει υποψήφιο το Δήμα? Και μίλαγε για συναίνεση? Πες μου, ποιός οδήγησε αυτό το λαό σε εκλογές? Η Φούντα και ο Τσούκαλης ή ο Σαμαράς με την ακροδεξιά επιλογή του? Ακροδεξιά όχι ως προς το πρόσωπο, αλλά ως προς τον τρόπο επιβολής της. Και δεν ήθελαν και τις ψήφους της Χρυσής Αυγής. Αμ' έπος αμ' έργον. Και δυστυχώς υπάρχει ανακολουθία λόγων και πράξεων, αντίθετα με το αρχαίο ρητό φίλοι μου. Τελικά όλες αυτές οι προοδευτικές δυνάμεις πολύ μας τα έχουνε κάνει τσουρέκια και τελικά μόνο προοδευτικές δεν είναι. Κατάλαβαν λοιπόν στο Ποτάμι ότι πάει η Νίκη να τούς πάρει την έδρα (ως βουλευτής την έχει μια δυναμική) και πάνε να της φορτώσουνε (οι "συνυποψήφιοί της") τη μη εκλογή Προέδρου. Νομίζω πως είναι μια περίπτωση που σεβάστηκε αν μη τι άλλο, τουλάχιστον τον εαυτό της με την αλλαγή της στάσης της. Διότι ξαναλέω πως ο Σαμαράς εκβίασε στα ίσα όλους όσους δήλωσαν ότι θα επιδείξουν συναίνεση. Μην ξεχνάτε αυτό που έλεγε και ο Αρχιμήδης. Η δύναμη αυτοαναλίσκεται. Όσο πιο δυνατός είσαι τόσο πιο ευάλωτος είσαι, διότι για να συντηρήσεις τη δύναμή σου θέλει να σπαταλήσεις πολύ από αυτή. Πολιτικά αυτό σημαίνει ότι ο Αντωνάκης την έκανε την ........ ανοησία του. Έβαλε σαν πρωθυπουργός (?) ένα δίλλημα (μάλλον προσωπικό αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις των βουλευτών της ΝΔ για το πρόσωπο του κυρίου Δήμα) και τώρα τρέχουμε για πλάκα στις κάλπες. Το να μιλάς και να συμπεριφέρεσαι πολιτικά δεν έχει να κάνει με το συμφέρον του πολίτη. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε. Κάποιος κάποια στιγμή πρέπει να μας κοιτάξει στα μάτια και να πεί αυτό που ΠΡΕΠΕΙ να πεί. Την αλήθεια, την πραγματικότητα, το ρεαλιστικό και το δυνατό. Το "αδύνατο" έχει να κάνει με το όνειρο. Και αυτό το θέλουμε. Όμως η κοινωνία μας επιβιώνει (?) στα όρια της φτώχειας. Και κάποιοι μας πουλάνε φούμαρα ως οι άριστοι και οι προοδευτικοί. Τελικά όλα για το βουλευτιλίκι γίνονται. Γεμίσαμε με εύκολες λέξεις και δυστυχώς ακόμα περισσότερο με ακόμα ευκολότερες συνειδήσεις που "αναλύουν" τα πράγματα όπως νά'ναι. Όπως λέει η τηλεόραση δηλαδή. Μας τελείωσε και το Ποτάμι πριν καλά καλά ξεκινήσει. Ο επόμενος........