Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Δεν θέλουν τη Φούντα και αποχωρούν από το ψηφοδέλτιο του Ποταμιού


Εξελίξεις έχουμε στο ΠΟΤΑΜΙ σύμφωνα με πληροφορίες του AgrinioNet.gr σχετικά με το υπό κατάρτιση ψηφοδέλτιο στο νομό Αιτωλοακαρνανίας.
Το ΠΟΤΑΜΙ λέγεται ότι δεν επιθυμούσε να εντάξει στο ψηφοδέλτιο του πρώην δημάρχους όχι μόνο από την Αιτωλ/ναι αλλά από όλη την Ελλάδα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει κοπεί ο πρώην δήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Μπουλές, ο πρώην δήμαρχος Αστακού Παναγιώτης Στάικος και ο πρώην δήμαρχος Ινάχου Α. Τορουνίδης ο οποίος λέγεται ότι προτάθηκε από πρόεδρο εταιρείας στο Αγρίνιο. Ο κ. Στάικος από τους πρώτους έσπευσε να δηλώσει τη στήριξη του στο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη και μάλιστα είχε προχωρήσει και στην εκτύπωση καρτών για τις εκλογές. Σήμερα ο κ. Στάικος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει «Θέλω να γνωρίσω στους φίλους μου Ξηρομερίτες ,αλλά και στους υπόλοιπους Αιτωλοακαρνάνες, ότι δεν θα είμαι Υποψήφιος στις προσεχείς Βουλευτικές εκλογές . Αυτό δεν έχει να κάνει με την διεύρυνση και την είσοδο της κυρίας Φούντα στο ψηφοδέλτιο , η οποία έμαθα ,ότι ήθελε να είμαστε συνυποψήφιοι , την οποία αισθάνομαι την ανάγκη να την ευχαριστήσω και πέραν από τις ευχές μου για καλή επιτυχία , να της δηλώσω ότι θα έχει και την στήριξή μου, αλλά αποφασίστηκε από τα αρμόδια όργανα , αφού είχαν εκδηλώσει την πρόθεσή τους και δύο άλλοι πρώην Δήμαρχοι να είναι υποψήφιοι, να μην μπει κανένας πρώην Δήμαρχος ως Υποψήφιος και να μπουν νέοι άνθρωποι .Μου προτάθηκε να είναι ο γιός μου , ο οποίος δεν απεδέχθη».
Η ένταξη της πρώην βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Νίκης Φούντα στο ψηφοδέλτιο του κόμματος πυροδότησε αρνητικές εξελίξεις σύμφωνα με όσα διαδραματίστηκαν σε τοπικό επίπεδο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιατρός Λευτέρης Αραχωβίτης φέρεται να δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να συμμετέχει σε ένα ψηφοδέλτιο με την κ. Φούντα μέσα.
Όπως δείχνουν τα πράγματα εκτός ψηφοδελτίου φαίνεται πως επιθυμεί να μείνει και ο ορθοδοντικός Θανάσης Παναγοδήμος. Οι λόγοι που ο κ. Παναγοδήμος φέρεται να μην επιθυμεί να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο είναι όπως λέγεται ότι δεν συμφωνεί με την πολιτική μεταγραφή της κ. Φούντα, η οποία υποστήριζε μέχρι πρότινος ότι πρέπει να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά τελικά ψήφισε παρών. Ήξεις αφίξεις λέγεται ότι χαρακτηρίζει αυτές τις κινήσεις ο κ. Παναγοδήμος στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και θεωρεί ότι η πολιτική μεταγραφών είναι παραδοσιακή τακτική των συστημικών κομμάτων, τακτική από την οποία το Ποτάμι έπρεπε να διαφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα "συστήματα" στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατούν...

   Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ο τίτλος για όσα συνέβησαν θα μπορούσε να είναι "η εκδίκηση των Πασοκογεννών" ...