Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου 2015

Τι θα γίνει με τους νέους διοικητές των νοσοκομείων;
Σε λίγες ημέρες θα γίνει η τοποθέτηση των νέων Διοικητών-Υποδιοικητών στις Υ.Π.Ε. και στα Νοσοκομεία όλης της χώρας, με τον νέο Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή να είναι ο υπεύθυνος για αυτό με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

Περιμένουμε όλοι οι Έλληνες με αγωνία τα ονόματα που θα επανδρώσουν ως υπεύθυνοι τον κορμό του ΕΣΥ, που λόγω της οικονομικής κρίσης και την εφαρμογή των μνημονικών επιταγών της τρόικας έχει πληγεί σε τέτοιο μεγάλο βαθμό που ακόμα και βασικές νοσοκομειακές μονάδες αντιμετωπίζουν το λεγόμενο “ΛΟΥΚΕΤΟ”.

Όλοι οι διοικητές και υποδιοικητές των νοσοκομείων θα καλεστούν να εφαρμόσουν την νέα κυβερνητική πολιτική, και να αντιμετωπίσουν τα τεράστια προβλήματα που κληρονόμησαν σε ένα ΕΣΥ που ψυχορραγεί. Αυτά τα στελέχη θα πρέπει να έχουν πέρα από τις εξιδανικευμένες γνώσεις που απαιτούνται και νομοθετικά αλλά κυρίως για λόγους ουσίας, όραμα και θέληση πέρα από την υποστήριξη της πολιτείας. Αλλά κυρίως να είναι αποφασισμένα να ασκήσουν διοίκηση πέρα από κάθε μικροπολιτική σκοπιμότητα και πελατειακή πρακτική.

Στοιχεία που κατά κόρον επικρατήσαν καθ΄ολη την εφαρμογή του θεσμού από την ψήφιση του έως σήμερα.

Πέρα από φωτεινά παραδείγματα που τίμησαν τον θεσμό αυτό, η πλειοψηφία των διοικητών και υποδιοικητών των Δημοσίων Νοσοκομείων και των Υγειονομικών Περιφερειών, αποτελούνταν από κομματικούς εγκάθετους παράγοντες, πολλοί δε από αυτούς στερούνταν στοιχειωδών γνώσεων που απαιτούσε ο θεσμός.

Κάποιοι δε από αυτούς διορίστηκαν στις θέσεις αυτές ακόμα και με πλαστά δικαιολογητικά από ότι δημοσιεύτηκε κατά καιρούς βεβαία από τα ΜΜΕ, και άλλοι απέκτησαν εκ των υστέρων τα απαιτούμενα εκ του νόμου πτυχία και τίτλους. Το μόνο που διέθεταν ήταν η κομματική τους ταυτότητα (ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ, ΒΑΘΙΑ ΝΔ), και η προθυμία τους να εξυπηρετούν κάθε ρουσφετολογικό πρόσταγμα ανώτερων ή κατώτερων κομματικών παραγόντων και στελεχών θέτοντας σε δεύτερη μοίρα την πραγματική επίλυση των προβλημάτων των οργανισμών που διοικούσαν.

Κανένας δε, δεν απελύθη ως ανίκανος από την θέση του, αφού κανένας δεν αξιολογούνταν με βάση το έργο του, παρά από την πίστη του στο κόμμα και σε αυτόν που τον τοποθετούσε σε αυτή την θέση. Τα αποτελέσματα τα ζήσαμε και τα βιώσαμε όλοι οι Έλληνες, και ειδικά εμείς στον νόμο μας, με τους δυο διοικητές των νοσοκομείων να κρίνονται από τον τότε υφυπουργό υγείας ως ανεπαρκείς, αλλά το κομματικό κατεστημένο να τους διατηρεί στις θέσεις τους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλό θα ήταν να κρατούμε στις θέ σεις τους εκείνους οι οποίοι υπη ρέτησαν με μεγάλη αποδοτικότητα στα Νοσοκομεία,ανεξάρτητα απο την κομματική τους ταυτότητα.Για ρωτή στε τί λένε οι Αρτινοί για τον κ. Κατσακιώρη.,πχ.Απο την άλλη μεριά επειδή κυκλοφορούν διάφορα ονόμα τα,για σκεφθείτε την πολιτεία των ανθρώπων αυτών τα προηγούμενα χρό νια και μετά αποφασίζετε ποιούς θα βά λετε Διοικητές .Εμείς στο Νοσοκομείο Αγρινίου έχουμε κακή πείρα.Βέβαια,ο κάθε Διοικητής πέρα απο τις δυνατότητές του να διοικήσει,πρέπει να έχει και την συμπαράσταση των πολιτικών του προϊσταμένων.Υγεία χωρίς χρήματα δεν υπάχει.Αυτό να βάλετε καλά στο νού σας.Απο μεγάλες κουβέντες έχουμε χορτάσει.Όμως αν κάποιος δικός σας πάθει κάτι,και δεν υπάρ χουν γιατροί στο Νοσοκομείο,και όχι μόνο καρδιολόγοι, ελάτε να πούμε.Το Νοσοκομείο λειτουργεί χά ρη στην αυταπάρνηση των εναπομει νάντων και απλήρωτων για μήνες γιατρών και του προσωπικού.Αιδώς Αργείοι!!!