Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015

Στο Διοικητικό Εφετείο για την υπόθεση του πάρκου ο δήμος Αγρινίου
Σαν της « Άρτας το γεφύρι» φαίνεται πως εξελίσσεται η υπόθεση της ανάπλασης του δημοτικού Παπαστράτειου Πάρκου στο Αγρίνιο. Η νεότερη εξέλιξη στην πολύπαθη αυτήν υπόθεση αυτή τη φορά είναι η απόφαση του δήμου Αγρινίου να προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο κατά της πρόσφατης απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με την οποία έγινε δεκτή η «αίτηση θεραπείας» που είχε καταθέσει ο ανάδοχος του έργου.

Μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης το έργο της ανάπλασης του Πάρκου έχει μείνει, πέρα από την γνωστή εκκρεμοδικία που υπάρχει στο ΣτΕ, εντελώς «στον αέρα» και πλέον ο ανάδοχος του έργου ζητά την διάλυση της σύμβασης. Ο δήμος Αγρινίου αποφάσισε να προσβάλει στα δικαστήρια την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που δίνει στον ανάδοχο το νομικό "πάτημα" να ζητά τη διάλυση της σύμβασης, θέλοντας να προασπίσει τα συμφέροντα του δήμου και κυρίως να αποφύγει να πληρώσει αποζημιώσεις στον εργολάβο του έργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του AgrinioNet.gr στόχος της δημοτικής αρχής Αγρινίου με την κίνησή της να προσβάλει την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι να υπάρχει εργολαβία, όταν το ΣτΕ κρίνει την τύχη,νομιμότητα του έργου. Στην περίπτωση που το έργο κριθεί νόμιμο και από τη στιγμή που έχει προταθεί για έργο - γέφυρα στο νέο ΕΣΠΑ, δεν θα υπάρχει κανένας λόγος το έργο να μην συνεχιστεί.

Αν το έργο κριθεί μερικώς νόμιμο, τότε ο δήμος θα υποχρεωθεί σε τροποποίησεις της υπάρχουσας σύμβασης -μελέτης σύμφωνα με τις υποδείξεις του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου, γι' αυτό και η δημοτική αρχή κρίνει σκόπιμο να βρίσκεται εν ισχύ η εργολαβία. Από την άλλη μεριά υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο το έργο είτε να ακυρωθεί, είτε να κριθεί παράνομο το μεγαλύτερο μέρος των προβλέψεών του.

Στην περίπτωση αυτή η απένταξη του έργου από το ΕΣΠΑ θα είναι βέβαιη και τότε ο δήμος Αγρινίου, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές του AgrinioNet.gr , θα κινηθεί στην κατεύθυνση να αναζητήσει πόρους από το ΠΔΕ για την αποκατάσταση της υπάρχουσας κατάστασης, στα πρότυπα του "παλιού" πάρκου και όχι αυτού που προτείνεται από τη μελέτη και φυσικά με ένα πολύ μικρότερο κόστος, δηλαδή σε ένα facelift του «παλιού» πάρκου.
Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: