Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Θ. Γαλατάς " όποιος υπηρέτησε με παραγοντισμό μνημονιακές πολιτικές πρέπει να αποκλειστεί"



Σπεύδει ο ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας με ανακοίνωση του να ξεκαθαρίσει τη θέση του σχετικά με κάποιους που φαίνεται ότι «λιγουρεύνται θέσεις και πόστα» την επόμενη μέρα.

Εντοπίζοντας λοιπόν κάποιους οι οποίοι στο παρελθόν κατείχαν θέσεις, ήταν οι λεγόμενοι «παραγονταραίοι» η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλ/νιας εξέδωσε μια ημέρα πριν τις προγραμματικές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή να δηλώσει με ανακοίνωση του μεταξύ άλλων ότι η «αντίληψη, για τη στελέχωση της δημόσιας διοίκησης, που επικράτησε στα χρόνια της πελατειακής πολιτικής της μεταπολίτευσης, η δημιουργία υψηλόβαθμων θέσεων ακόμα και εκεί που δεν υπήρχαν ανάγκες ή αντίστοιχα αντικείμενα, για να βολέψουμε ρουσφετολογικά τους ημέτερους, στη σκέψη του ευσυνείδητου πολίτη έχουν καταδικαστεί ως νοοτροπίες ξένες προς τη δημοκρατία και την αξιοκρατία και πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν και θα αποτελέσουν παρελθόν.

Επειδή και στην Αιτωλοακαρνανία η αγοραία συζήτηση διακινεί φήμες για τα πάλαι ποτέ περίφημα «ΠΟΣΤΑ», οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι στη σελίδα που ανοίγεται στην πατρίδα μας με τη νέα κυβέρνηση, οι ευθύνες που θα αναληφθούν από συμπολίτες μας σε διάφορους κρίσιμους τομείς ευθύνης στο νομό μας θα είναι απόρροια διαφάνειας ως προς την πληρότητα των απαιτούμενων προϋποθέσεων (προσόντων) στο τυπικό και στο ουσιαστικό τους μέρος, χωρίς αποκλεισμούς λόγω πολιτικής προέλευσης. Ασφαλώς όμως, θα πρέπει να αποκλειστούν πρόσωπα που αποπνέουν παραγοντισμό και παρωχημένα πολιτικά ήθη και που θεσμικά υπηρέτησαν πιστά τις μνημονιακές πολιτικές στα χρόνια που λεηλατήθηκε η χώρα και εξαθλιώθηκε ο Ελληνικός λαός».

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Γαλατάς κληθείς από το AgrinioNet.gr να σχολιάσει την εν λόγω ανακοίνωση ανέφερε μεταξύ άλλων «με την ανακοίνωση δεν αναφερόμαστε σε συγκεκριμένο πολιτευτή και σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Ακούστηκαν πολλά ονόματα και εμείς εκφράσαμε με την ανακοίνωση αυτή αυτό που διατρέχει το σώμα του ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδικά. Θα ήθελα να δικαιωθούμε ως νομαρχιακή επιτροπή, με την προληπτικού χαρακτήρα ανακοίνωση, γιατί πανελλαδικά δεν υπάρχει άλλη τέτοια ανακοίνωση. Βέβαια κεντρικά δεν έχει βγει τέτοια ανακοίνωση», αναφέρει θέλοντας να τονίσει ίσως με τον τρόπο αυτό την αντίληψη που υπάρχει στο ΣΥΡΙΖΑ για τις τοποθετήσεις ατόμων σε θέσεις ευθύνης.

Ο κ. Γαλατάς κλήθηκε να απαντήσει στο ποιοι θα αξιολογήσουν τα πρόσωπα που θα ενδιαφερθούν για κάποιες θέσεις και φέρνοντας τις θέσεις των διοικητών στα νοσοκομεία ως παράδειγμα είπε «εμένα δεν με ενδιαφέρει εάν θα τοποθετηθεί κάποιος που προέρχεται από τον ίδιο χώρο εργασίας. Θα ήθελα οι όποιοι διοικητές, προϊστάμενοι να έχουν σχέση κατ΄ αρχήν με το αντικείμενο, πχ ένας Δ/ντης Περιφερειακής Εκπαίδευσης δεν μπορεί να μην σχετίζεται με την εκπαίδευση. Η λογική με την οποία μιλάω δεν είναι λογική αποκλεισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φωτογράφος "καβάλησε" τους δημοσιογράφους για να βγάλει φωτογράφιες

  25η Μαρτίου στο Αγρίνιο και από νωρίς στην Πλατεία Δημοκρατίας έχει μαζευτεί κόσμος για να παρακολουθήσει τυην παρέλαση. Σιγά σιγά όλοι π...