Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015

Έξαλλοι οι διοικητικοί υπάλληλοι με τον διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου
Νέα σκηνικά έλαβαν χώρα χθες στο νοσοκομείο Αγρινίου μεταξύ του διοικητή Γ. Βλάχου και εργαζομένων στη διοικητική υπηρεσία που απαίτησαν την εφαρμογή του οργανισμού όπως έγινε και με την τοποθέτηση των προϊσταμένων της νοσηλευτικής υπηρεσίας λίγες μέρες πριν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του AgrinioNet.gr εργαζόμενοι στη διοικητική υπηρεσία πήγαν χθες στο γραφείο του κ. Βλάχου και απαίτησαν να προχωρήσει στις τοποθετήσεις προϊσταμένων.

Ο κ.Βλάχος αρνήθηκε να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα τους , παρουσία και μελών του Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων. Η κου βέντα άναψε και μάλιστα είχε όπως λένε πληροφορίες ιδιαίτερα μεγάλη ένταση, μιας και ο διοικητής αποφάσισε να τοποθετήσει στην κενή θέση του τμήματος προσωπικού υπάλληλο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που όπως ακούγεται από κύκλους των εργαζομένων είναι “άνθρωπος” της διοίκησης...

Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι ήταν εισήγηση της υπηρεσίας... Την συγκεκριμένη εισήγηση θα μπορούσε κάποιος να τη χαρακτηρίσει και “κουφή”...μιας και δεν πρότεινε ως όφειλε συγκεκριμένο υπάλληλο για τη θέση αυτή που θα έπρεπε να είναι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και στην περίπτωση που δεν υπάρχει τότε να τοποθετηθεί υπάλληλος δευτεροβάθμιας. Τελικά ο υπάλληλος που κατέλαβε τη θέση είναι δευτεροβάθμιας...κάτι που παραβιάζει κάθε έννοια νομιμότητας...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μέσα σ’ ένα βρωμο-σύστημα! Όμως και στο Νοσοκομείο Αγρινίου λειτουργεί με αυτό το βρωμο - σύστημα.
Δεν υπάρχει αξία- και αξιολόγηση υπαλλήλων και δεν τηρείτε η ευλάβεια σε τίποτα εκεί μέσα. Γιατί ευλάβεια: Έχει εκείνος που σέβεται τον εαυτό του, το σύστημα αξιών και τον Άνθρωπο και αρνείται να ζει με όρους καθωσπρεπισμού που θα του επέβαλαν να φέρεται με σεβασμό σε όλους, ακόμα και σ’ εκείνους που δεν εκτιμά.
Όμως η αναξιοκρατία είναι αυτή που έχει καταδικάσει τη χώρα στη σημερινή κατάσταση. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι αποτυχημένη αν δεν ξεπεράσει αυτό το πρόβλημα. Νομίζω όμως ότι και οι πολιτικοί και ο κόσμος δεν έχουν καταλάβει σε ποια κατάσταση βρίσκεται η χώρα».
Ο νοών νοητό.

Ανώνυμος είπε...

Πολλοί ενοχλήθηκαν από τον διορισμό των προϊσταμένων.
Μεγαλόστομες δηλώσεις περί «μεταρρύθμισης» του δημόσιου τομέα.
Τρίχες κατσαρές.
«Αξιοκρατία! Αξιοκρατία!» ανέκραξε ανακουφισμένη η κοινή γνώμη, που –ορθώς– έχει μπουχτίσει από την προσπάθεια όλων των κυβερνήσεων να τοποθετούν τα «δικά» τους παιδιά σε θέσεις ευθύνης.
Τρίχες κατσαρές.
Καταρχήν, οι νόμοι αυτοί ήταν (και είναι) παντελώς ανεφάρμοστοι!
Όλα μα Όλα όμως είναι Τρίχες κατσαρές.
Έλεγχος ανύπαρκτος - κράτος ανύπαρκτο και πελαγωμένο.

Ανώνυμος είπε...

«Ξεπεράσατε» κάθε έννοια δικαίου, ισονομίας και χρηστής Διοίκησης.
Δυστυχώς, αντί για νέο ξεκίνημα, έχουμε μία οπισθοδρόμηση που αναπαράγει τις πελατειακές σχέσεις και επιβεβαιώνει παλαιοκομματικές πρακτικές.

Ανώνυμος είπε...

Ζούμε χρόνια, έναν οικονομικό εφιάλτη, μια δίχως ορατή διέξοδο κοινωνική καταστροφή, που καθημερινά επιτείνεται.
Δεν ακούστηκε ποτέ, μα ποτέ στην ελλαδική κοινωνία συλλογικό αίτημα - διεκδίκηση αξιοκρατίας, αξιολογικών κρίσεων, ελέγχου της ποιότητας, καταξίωσης της αριστείας.
Mας κυβερνούν άτομα διανοητικώς καθυστερημένα ή κραυγαλέας, κωμικής ανικανότητας.
Βεβαιωμένο από την ιστορική εμπειρία είναι ότι κάθε ολοκληρωτισμός (θρησκευτικός, ιδεολογικός, κομματικός, μαφιόζικος, κρατικός) αποκλείει αφετηριακά (προκειμένου να μπορεί να λειτουργήσει)την αξιοκρατία. Χρειάζονται Άνθρωποι και πολιτικά ενεργήματα που τα γεννάει μόνο η ωριμότητα των αξιολογικών κρίσεων.
Αιώνες πριν, ο Ισοκράτης ανέφερε: «Σύμφωνα με την αξία του πρέπει να πράττει και να τιμάται ο κάθε άνθρωπος». Στις μέρες μας, όμως, δεν είναι λίγες οι φορές που ακούγεται πικρόχολα ότι είμαστε «η χώρα των αξιοποιημένων αναξιοτήτων και των αναξιοποίητων αξιών».
Α. ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ:
Ο όρος αξιοκρατία δηλώνει την αρχή σύμφωνα με την οποία η ανάληψη αξιωμάτων και θέσεων δημοσίων ή μη, η αναγνώριση και η επιβράβευση προσπαθειών γίνονται με βάση
την προσωπική αξία του καθενός, χωρίς να παρεμποδίζονται απ’ την καταγωγή, τον πλούτο, την πολιτική ιδεολογία ή την κοινωνική του θέση.
Αντίθετες έννοιες είναι: η αναξιοκρατία, η ευνοιοκρατία, το ρουσφέτι, ο νεποτισμός, ο φαβοριτισμός.
ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ:
Η αξιοκρατία ορθά χαρακτηρίστηκε βασικό θεμέλιο κάθε δημοκρατικής και ευνομούμενης κοινωνίας και ουσιαστικός παράγοντας για την πρόοδο των ατόμων και τη σωστή λειτουργία των κοινωνιών.
ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ:
1. Στη νοοτροπία των σύγχρονων Νεοελλήνων, σύμφωνα με την οποία το ρουσφέτι – κατάλοιπο της περιόδου της τουρκοκρατίας – αποτελεί κλειδί για την ανάδειξη και την καταξίωση.
2. Στην έλλειψη παιδείας αλλά και αληθινής κοινωνικής αγωγής και κοινωνικής συνείδησης.
3. Τα ανθρώπινα πάθη και οι αδυναμίες, όπως ο εγωισμός, η αυτοπροβολή, η φιλαυτία και η φιλαρχία υπερνικούν τις ηθικές αξίες.
4.Ο αθέμιτος ανταγωνισμός.
5. Οι διάφοροι πολιτικοί και οικονομικοί κύκλοι που με παρασκηνιακές δραστηριότητες προωθούν τους «δικούς» τους ανθρώπους, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις τους.
ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ:
Μειώνεται η αποδοτικότητα, η παραγωγικότητα και οι πρωτοβουλίες των ικανών ατόμων.
Εκπίπτουν οι ηθικές αξίες, τα ιδανικά και ευνοούνται η ανηθικότητα, ο εξευτελισμός , η συναλλαγή των συνειδήσεων.
Υποβαθμίζεται η προσωπικότητα.
Καταλύονται οι θεσμοί και οι νόμοι.
Υπονομεύεται η δημοκρατία, αφού αναδεικνύονται συμφέροντα που αντιστρατεύονται το γενικό κοινωνικό συμφέρον.
Δημιουργούνται δύσκολα προβλήματα για την κοινωνία (οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά) που αδυνατούν να επιλυθούν, αφού τα χειρίζονται ανάξια άτομα.
Ανακόπτεται ο πολιτισμός, η ατομική και κοινωνική πρόοδος.