Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Ξόδεψαν 6 εκ ευρώ και δεν υπάρχει χάρτης υγείας




Στην τελευταία επίσκεψη του ΥΠΕάρχη στο νοσοκομείο Αγρινίου τέθηκε το καυτό θέμα της μετακίνησης γιατρών από τα Κέντρα Υγείας του νομού προς τις δυο νοσηλευτικές μονάδες Αγρινίου και Μεσολογγίου. Παράλληλα τέθηκε το θέμα της αλλαγής του υγειονομικού χάρτη της Αιτωλοακαρνανίας.

Το τελευταίο μάλιστα κυκλοφόρησε ως μεγάλη «είδηση»… Είδηση που έλεγε ότι είναι ορατός ο κίνδυνος να κλείσουν κάποια από τα Κέντρα Υγείας της περιοχής. Αυτό λέγεται ότι ο κ. Γιαννόπουλος το διέψευσε τονίζοντας μάλιστα στο προσωπικό του νοσοκομείου στην αίθουσα του αμφιθεάτρου « βλέποντας και κάνοντας. Πορευόμαστε με βάση αυτά που έχουμε.

Η συγκεκριμένη δήλωση θα μπορούσε να μεταφραστεί ότι ώσπου να υλοποιηθούν οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για προσλήψεις προσωπικού, θα συνεχιστούν οι μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού ώστε να καλυφθούν τα κενά στα δυο νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου.

Στο μεταξύ το υπουργείο υγείας φαίνεται ότι έχει τη διάθεση να ενισχύσει τις δομές υγείας με την προκήρυξη δυο θέσεων επικουρικών γιατρών για τα Κ.Υ Μύτικα και Αστακού, ενώ με βάση τα προσωρινά αποτελέσματα της προκήρυξης του Υπουργείου για τους αγροτικούς γιατρούς αναμένεται να έρθουν στην Αιτωλοακαρνανία εννέα γιατροί για τα περιφερειακά ιατρεία και τα Κέντρα Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φωτογράφος "καβάλησε" τους δημοσιογράφους για να βγάλει φωτογράφιες

  25η Μαρτίου στο Αγρίνιο και από νωρίς στην Πλατεία Δημοκρατίας έχει μαζευτεί κόσμος για να παρακολουθήσει τυην παρέλαση. Σιγά σιγά όλοι π...