Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015

"Κατόπιν εορτής" είπε το ΥΠΕΧΩΔΕ για το δρόμο στη ΡουπακιάΤο θέμα της βελτίωσης της μελέτης – χάραξης του δρόμου Αγρίνιο- Καρπενήσι συζητήθηκε χθες στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου. Το αίτημα για το συγκεκριμένο θέμα είχαν καταθέσει 104 κάτοικοι της περιοχής Ρουπακιά, των οποίων οι ιδιοκτησίες θίγονται. Πρόκειται για τη χάραξη των πρώτων 7 χιλιομέτρων που αφορούν το δρόμο Αγρίνιο- Καρπενήσι, δηλαδή την παράκαμψη του Αγρινίου και της Καμαρούλας. Η περί ο λόγος χάραξη και μια μελέτη δημιουργεί πολλά προβλήματα σε ιδιοκτησίες αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι κόβει στα δυο, άρα καταστρέφει ένα προάστιο του Αγρινίου το οποίο αναπτύσεται με γοργούς ρυθμούς.

Το AgrinioNet.gr αποκαλύπτει σήμερα το μεγάλο ενδιαφέρον που παρουσιάζει η υπόθεση αυτή, αφού η πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας είχε λάβει γνώση από το 2001 την Απόφαση της Προέγκρισης Χωροθέτησης της Οδού, για την οποία είχε γνωμοδοτήσει θετικά. Φυσικά αυτό προκύπτει από την αλληλογραφία του δήμουΑ γρινίου και του τότε υπουργείου Περιβάλλοντος και Δημοσίων Έργων το 2008. Τότε ο δήμος Αγρινίου είχε ζητήσει με έγγραφό του τη μετατοπιση του δρόμου προς τα νότια.

Το αίτημα του δήμου Αγρινίου φαίνεται πως ήταν το μοναδικό. Το αίτημα αυτό προέκυψε χωρίς να παρθεί απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο και χωρίς να υπάρξει ενημέρωση στους κατοίκους της περιοχής και με “εντολή δημάρχου”. Υπάρχουν όμως ευθύνες και για την διοίκηση της τότε Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλ/νιας ,αλλά και για τις επόμενες διοικήσεις μέχρι το 2009 που δόθηκαν οι υπόλοιπες αδειοδοτήσεις στο έργο, μιας και πέρασαν το θέμα... “αέρα”...
Περισσότερα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Latest Movie trailers