Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Ξεκίνησε η επίσχεση εργασίας στο νοσοκομείο Αγρινίου






Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται από χθες το πρωί οι ειδικευόμενοι γιατροί στο νοσοκομείο Αγρινίου. Οι γιατροί παραμένουν απλήρωτοι για τις εφημερίες τους από τις αρχές του έτους. Παρά τη διαβεβαίωση του υπουργείου υγείας ότι θα πληρωθούν στις 27 Μαΐου τρέχοντος μηνός, οι γιατροί δηλωθούν πως θα συνεχίσουν την επίσχεση εργασίας μέχρι να τους καταβληθούν τα οφειλόμενα. Οι γιατροί επικοινώνησαν με το Κοινωνικό Ιατρείο του δήμου Αγρινίου και από την προσεχή Δευτέρα θα προσφέρουν εκεί τις υπηρεσίες τους για όσο καιρό διαρκεί η επίσχεση εργασίας.

"Ξεκίνησε η επίσχεση εργασίας των εργαζόμενων στο νοσοκομείο Αγριώνουν άλλα και Πανελληνία", αναφέρει μεταξύ άλλων στο AgrinioNet.gr ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αιτλ/νιας Απόστολος Ξηλωμενος. "Κύρια αιτήματα το οικονομικό οποίο, και οι απλήρωτες εφημερίες τόσο των ειδικευόμενων όσο και των ειδικευμένων γιατρών αλλά και του νοσηλευτικού προσωπικού" τονίζει ο κ. Ξηλωμένος για να συμπληρώσει " η τελευταία διαβεβαίωση από τον κ. Ξάνθο ήταν ότι πιθανόν να πληρωθούν στις 27 Μαίου". Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών μιλά επίσης για τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Αγρινίου, αλλά και τις άσχημες εργασιακές συνθήκες στις οποίες καλούνται να εργαστούν οι γιατροί. "Όλα αυτά είναι προβλήματα που πέφτουν στις πλάτες των ειδικευόμενων γιατρών, που είναι γιατροί πρώτης γραμμής στο χώρο των επειγόντων περιστατικών" αναφέρει. " Ο βασικός λόγος της επίσχεσης είναι η αποπληρωμή των εφημεριών 5 μηνών. Εμείς ζούμε με αυτά τα χρήματα. Στο νοσοκομείο θα καλυφθούν οι ανάγκες από επιμελητές και διευθυντές των κλινικών και ελπίζουμε όλα αυτά τα προβλήματα σιγά σιγά να λυθούν", αναφέρει σε δηλώσεις της στο AgrinioNet.gr η Αντωνία Κοροβίλη εκπρόσωπος των ειδικευόμενων γιατρών. Η κ. Κοροβίλη σχολιάζει και στη στάση των Αγρινιωτών στο θέμα του νοσοκομείου Αγρινίου. "Ο λαός του Αγρινίου δεν έκανε τίποτα μέσα σε δυο χρόνια για να λυθεί το πρόβλημα της καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου. Είναι ζωτικής σημασίας και χάνονται ζωές. Ο λαός θα έπρεπε να διαμαρτυρηθεί. Αν δεν διαμαρτυρηθεί ο κόσμος εγγράφως θα συνεχίσει να ταλαιπωρείται". "Στηρίζουμε τον αγώνα των ειδικευόμενων γιατρών" αναφέρει ο αντιπρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Κ. Μώκος. "Σαν Ένωση θα καταβάλλουμε προσπάθεια να μην υπάρξουν προβλήματα και ο κόσμος που θα έρθει στο νοσοκομείο να μην αντιμετωπίσει προβλήματα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα "συστήματα" στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατούν...

   Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ο τίτλος για όσα συνέβησαν θα μπορούσε να είναι "η εκδίκηση των Πασοκογεννών" ...