Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Στρατούλης « η ρήξη θα έχει μεγαλύτερη επίπτωση στους δανειστές»




Στην κάμερα του AgrinioNet.gr μίλησε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης κατά την επίσκεψή του στο δήμο Ξηρομέρου.

Ο κ. Στρατούλης εκτός από τα τοπικά ζητήματα έκανε εκτενή αναφορά και στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές για να τονίσει μεταξύ άλλων ότι «αν η συμφωνία δεν έχει τα χαρακτηριστικά που θέλουμε, δεν έχει νόημα η συμφωνία» Αναφερόμενος στα αναπτυξιακά σχέδια της κυβέρνησης τόνισε « εμείς έχουμε αναπτυξιακό σχέδιο και γι αυτό θέλουμε μια συμφωνία με τους δανειστές, για την ανάπτυξη για να φύγει η χώρα από το καθεστώς των μνημονίων και να ανοίξουν δουλειές για τους νέους. Αν η συμφωνία δεν έχει τα χαρακτηριστικά που θέλουμε, δεν έχει νόημα η συμφωνία. Να πάρουμε δηλαδή μέτρα, να μας δανείζουνε για να εξοφλούμε παλαιότερα δάνεια. Η χώρα έχει ανάγκη αναπτυξιακών πολιτικών και η διαφωνία μας με τα σχέδια που μας φέρνουν μέχρι τώρα δεν περιλαμβάνουν σχέδιο ανάπτυξης και χρηματοδότηση των επενδύσεων που πρέπει να γίνουν για την επόμενη μέρα. Το να επέλθει η ρήξη θα έχει πολύ μεγαλύτερη επίπτωση για τους πιστωτές της χώρας και η εκτίμηση μου είναι ότι θα σκεφτούν πάρα πολύ να επιμείνουν στις μνημονιακές και αντιαναπτυξιακές προτάσεις. Η χώρα μας έχει πολύ μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες, πλουτοπαραγωγικές πηγές και δεν θα πάει χαμένη. Η κυβέρνηση θα αφήσει ξεκρέμαστο τον ελληνικό λαό. Αυτή τη στιγμή το βάρος πέφτει στο να επιτευχθεί συμφωνία με αναπτυξιακά χαρακτηριστικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα "συστήματα" στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατούν...

   Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ο τίτλος για όσα συνέβησαν θα μπορούσε να είναι "η εκδίκηση των Πασοκογεννών" ...