Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

«Κινδυνεύουμε να φάμε ξύλο» είπαν οι γιατροί στον Στρατούλη στο ΚΥ Αστακού




Για την εξαιρετικά κακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Κ.Υ Αστακού τόσο λόγω των ελλείψεων σε νοσηλευτικό, όσο και ιατρικό προσωπικό αλλά και στις υποδομές, ενημερώθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων κατά την επίσκεψη του.

Ο υπουργός συνοδεύονταν από τον δήμαρχο Ξηρομέρου Ερωτόκριτο Γαλούνη και στο Κ.Υ Αστακού ενημερώθηκε διεξοδικά για τα υπάρχοντα προβλήματα από τον Δ/ντη τους δυο γιατρούς και το ελάχιστο νοσηλευτικό προσωπικό. Μάλιστα έβαλε τον τύπο επί τον ύλο όταν ξεναγήθηκε στους χώρους όπου βρέθηκε αντιμέτωπος με το ξεχαρβαλωμένο χειρουργικό κρεβάτι και το διαβρωμένους λόγω της βροχής αιθουσών του Κ.Υ.

Ο κ. Στρατούλης ενημερώθηκε διεξοδικά από τον Δ/ντή του Κ.Υ για τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και για τον απαρχαιωμένο ιατρικό εξοπλισμό. «Το ανθρώπινο δυναμικό είναι το βασικό. Δυστυχώς έχουμε το τεράστιο πρόβλημα πως το Κ.Υ Αστακού έχει μόνο στην αρμοδιότητα του ένα Περιφερειακό ιατρείο, ουσιαστικά για να συνεπικουρεί εδώ, αλλά γιατρός που να ανήκει σε μας είναι μόνο από τη Μαχαιρά όπου είναι και το Π.Ι. Εμείς με τον κ. Κωστακιώτη αναγκαζόμαστε να κάνουμε τιτάνιες προσπάθειες να για να καταρτίσουμε 24ωρες εφημερίες, κάτι που με δυο γιατρούς είναι αδύνατο. Πρέπει να υπάρξει κάποια ανακατανομή. Το προηγούμενο διήμερο υπήρχε στο Κ.Υ Αστακού μόνο ένας γιατρός. Εάν τύχαινε όπως έχει συμβεί στο παρελθόν ένα περιστατικό και ο γιατρός αναγκάζοντας να φύγει όποιο άλλο περιστατικό έχει έρθει έχει βρει την πόρτα κλειστή».

Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα "συστήματα" στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατούν...

   Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ο τίτλος για όσα συνέβησαν θα μπορούσε να είναι "η εκδίκηση των Πασοκογεννών" ...