Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Κ. Μώκος "στον ευαίσθητο τομέα τη υγείας δεν χωρούν πειραματισμοί και τυχοδιωκτικές πρακτικές"

 
Την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά στο νοσοκομείο Αγρινίου περιέγραψε στην σημερινή του ομιλία στο Παναιτωλοακαρνανικό Συλλαλητήριο στην Πλατεία Δημοκρατίας ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Κων/νος Μώκος. Ο κ. Μώκος μίλησε για τις παθογένειες του συστήματος υγείας τα τελεύταια χρόνια των μνημονιών τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «Τα πράγματα αυτά επιδεινώθηκαν ιδιαίτερα την τελευταία τριετία με την μεταφορά του νοσοκομείου από το παλιό στο νέο κτήριο. Από το παλαιό νοσοκομείο των 120 κλινών πήγαμε στο νέο κτήριο 260 κλινών με το παλιό οργανόγραμμα που ακόμη δεν έχει αλλάξει».
Η ομιλία του κ. Μώκου
Με αφορμή το σημερινό παναιτωλοακαρνανικο συλλαλητήριο με τη σειρά μας και εμείς ως νοσοκομειακοί γιατροί, άνθρωποι που αγωνιζόμαστε και ματώνουμε βάζοντας πλάτη στο να στηρίξουμε όρθιες τις δομές του ΕΣΥ τόσο της Α βαθμιας όσο και της Β θμιας υγείας, βιώνουμε καθημερινά και έχουμε γίνει μάρτυρες των χρόνιων παθογενειών του συστήματος τα τελευταία μνημονιακα χρόνια.
_Η υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ κατά 40_50%
_α. η υποστελέχωση του ΕΣΥ σε μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό
_β. η έλλειψη ειδικευόμενων γιατρών
_γ.το χαμηλό κι πετσοκομμένο μισθολόγιο κατά 40_50%
_δ. η καταρράκωση της πρωτοβάθμιας υγείας του νομού

Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μεσολόγγι: Ποιοι θα πληρώσουν το μάρμαρο από τις ζημιές στο Διοικητήριο

Την ώρα που οι αγρότες αποφάσιζαν να αλλάξουν τρόπο διαμαρτυρίας και να μην προχωρήσουν σε κλείσιμο δρόμων, οι συμπεριφορές ορισμένων «θερμο...