Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016

Εφ' όλης της ύλης μίλησε ο διοικητής των νοσοκομείων Δ. Μιχάλης


Σκληρή αλλά αληθινή γλώσσα η οποία ίσως κάποιους να δυσαρέστησε χρησιμοποίησε ο διοικητής του νοσοκομείου Δημήτρης Μιχάλης κατά τη σημερινή συνέντευξη τύπου για να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί στα δυο νοσοκομεία του νομού Αιτωλοακαρνανίας και ιδιαιτέρως σε αυτό του Αγρινίου…

Η κατάσταση την οποία περιέγραψε είναι λίγο πολύ γνωστή στους πολίτες, μέσα όμως από την μαυρίλα βγήκαν και κάποιες καλές ειδήσεις για το μέλλον των δυο νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Το πιο οξύ πρόβλημα η λειτουργία της καρδιολογική

«Βλέπετε όλοι ότι στα νοσοκομεία Αιτωλοακαρνανίας υπάρχουν διάφορα προβλήματα. Ένα από τα οξέα προβλήματα του νοσοκομείου Αγρινίου είναι η στελέχωση. Αυτό δεν είναι αλήθεια για όλα τα τμήματα. Όλα έχουν δυσκολίες αλλά είναι τραγική αλήθεια για κάποια. Χαρακτηριστικό είναι το καρδιολογικό, το οποίο σχεδόν αδυνατεί να λειτουργήσει και λειτουργεί στα όρια των γιατρών που το λειτουργούν. Υπάρχει ένας τεράστιος όγκος ασθενών και πάντα πρέπει να προστίθενται στον όγκο αυτών και ο αριθμός χειρουργείων. Αυτοί που θα μπουν χειρουργείο θα περάσουν από καρδιολογικό έλεγχο πλήρους καρδιολογικής εκτίμησης, που είναι χρόνος και ενέργεια που απαιτείται από τους γιατρούς. Τα λέω αυτά γιατί είναι χρέος μου να αναγνωρίσω ότι τρεις άνθρωποι και μάλιστα νέοι με χαμηλούς βαθμούς, ένας επιμελητής Β και δυο επικουρικοί καταφέρνουν να κρατούν ζωντανό το νοσοκομείο σε αυτούς τους καιρούς» ανέφερε ο κ. Μιχάλης στην εισήγηση του για το νοσοκομείο Αγρινίου για να συνεχίσει λέγοντας «από την πρώτη στιγμή που ήρθα αναγνώρισα και το δίκιο τους και τη συμβολή τους αλλά και την ηθική υποχρέωση που είχα να κυνηγήσω το θέμα και να προωθήσω τη στελέχωση αυτού του τμήματος πρωταρχικά χωρίς να παραγνωρίζω ότι και αλλού υπάρχουν ελλείψεις».

Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: