Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Ανεξαρτητοποιήθηκε και ο Στ. Καράτσαλος από την παράταξη Παπαναστασίου



Ως κεραυνός εν αιθρία, για όσους δεν γνωρίζουν το παρασκήνιο, έπεσε σήμερα το πρωί, η δήλωση ανεξαρτητοποίησης του Στράτου Καράτσαλου, Αντιπρόεδρου Τοπικού Συμβουλίου Αγρινίου, δικηγόρου, από την παράταξη του Δημάρχου Γιώργου Παπαναστασίου.
Η ανεξαρτητοποίηση του Καράτσαλου είναι η Τρίτη και έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή.
Μάλιστα ο ίδιος στην επιστολή ανεξαρτητοποίησης του μεταξύ άλλων αναφέρει «Οι λόγοι της ανεξαρτητοποίησής μου, δεν είναι προσωπικοί, αλλά αφορούν τις εντελώς διαφορετικές, πλέον, πολιτικές αντιλήψεις μου, με αυτές της παράταξης, με την οποία εκλέχτηκα και πηγάζουν από την εναντίωσή μου στις πρακτικές εκείνες που ακολουθεί σε µία τοπική κοινωνία που µας παρακολουθεί ανήσυχη αναµένοντας μάταια, όσα είχαµε προεκλογικά δεσμευτεί να υλοποιήσουμε».

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
Του Στράτου Καράτσαλου του Δημητρίου, κατοίκου Αγρινίου, Τοπικού Συμβούλου της Δημοτικής Κοινότητας Αγρινίου του Δήμου Αγρινίου.
                                                     (Ν. 3852/2010 & Ν. 4257/2014)

                                                                     ΠΡΟΣ
Τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου  Δημοτικής Κοινότητας Αγρινίου
Τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Αγρινίου

Κοινοποιούμενη προς:
Τον Δήμαρχο Αγρινίου
Τους Δημοτικούς Συμβούλους Αγρινίου
Τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Αγρινίου
Τα Τοπικά Μ.Μ.Ε.

Με αίσθηµα ευθύνης απέναντι στους δηµότες που µε τίµησαν µε την
ψήφο τους, αλλά και προς το Σώµα, δηλώνω ότι αποχωρώ από την παράταξη «ΑΓΡΙΝΙΟ ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ», παραµένοντας ως ανεξάρτητος τοπικός σύμβουλος.
Οι λόγοι της ανεξαρτητοποίησής μου, δεν είναι προσωπικοί, αλλά αφορούν τις εντελώς διαφορετικές, πλέον, πολιτικές αντιλήψεις μου, με αυτές της παράταξης, με την οποία εκλέχτηκα και πηγάζουν από την εναντίωσή μου στις πρακτικές εκείνες που ακολουθεί σε µία τοπική κοινωνία που µας παρακολουθεί ανήσυχη αναµένοντας μάταια, όσα είχαµε προεκλογικά δεσμευτεί να υλοποιήσουμε.
Δυστυχώς, η δημοτική αρχή, σε καµία περίπτωση δεν συμβαδίζει µε όσα υποσχεθήκαμε στους δηµότες – συμπολίτες µας, αφού κυριαρχεί η αλαζονεία και οι προσωπικές φιλοδοξίες στην οργάνωση,  την διοίκηση και τη λήψη αποφάσεων.
Η συλλογικότητα και οι δηµοκρατικές διαδικασίες στη λειτουργία της δηµοτικής οµάδας έδωσαν τη θέση τους στη πλειοδοσία των προσωπικών φιλοδοξιών και στη συγκεντρωτική  διοίκηση. Μερικοί πιάστηκαν γερά από τα αγκίστρια της εξουσίας και σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να απαγκιστρωθούν.
Έχει δημιουργηθεί ήδη αίσθηµα απογοήτευσης και αγανάκτησης τόσον στους συμπολίτες μας όσο και στην παράταξη. Η δηµοτική αρχή δείχνει να µην αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει.
Τελικά, ούτε ΝΕΑ ήταν, ούτε ΑΡΧΗ.
Με σεβασμό στους συμπολίτες µου δηλώνω ότι διαχωρίζω τη θέση µου από τη δηµοτική αρχή, που δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες τους, παραµένοντας φυσικά στο τοπικό συμβούλιο ως ανεξάρτητος τοπικός σύµβουλος, µε προτάσεις και λύσεις για τα  προβλήματα του τόπου µας, χωρίς καμία διάθεση για δημιουργία εντυπώσεων.
Ας γίνει αντιληπτό επιτέλους ότι αλλιώς ξεκινήσαμε και αλλιώς πορευόμαστε.
Από αυτήν την θέση που με τίμησαν οι συμπολίτες μας θα συνεχίσω να προασπίζομαι τα συμφέροντα του Δήμου μας και να διεκδικώ όσα είναι αναγκαία για την πρόοδο της πόλης μας.  

                                                            Αγρίνιο, 8-5-2017
                                                               Μετά τιμής


                                                           Στράτος Καράτσαλος
                                     Αντιπρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Αγρινίου
                                                              Δικηγόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μεσολόγγι: Ποιοι θα πληρώσουν το μάρμαρο από τις ζημιές στο Διοικητήριο

Την ώρα που οι αγρότες αποφάσιζαν να αλλάξουν τρόπο διαμαρτυρίας και να μην προχωρήσουν σε κλείσιμο δρόμων, οι συμπεριφορές ορισμένων «θερμο...