Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

"΄Πάρτε ένα κομπολόι..."

Αποτέλεσμα εικόνας για τούρκοι με κομπολόι
Ποιος είναι αυτός που είπε την θεική φράση "άμα αγχώνεστε πάρτε ένα κομπολόι";
Ο περί ου ο λόγος κύριος φέρεται να απάντησε με αγενή τρόπο σε άνθρωπο που απλά πήγε να ρωτήσει για κάποια οικονομική εκκρεμότητα που υπήρχε με αγροτικό συνεταιρισμό ...
Μάλιστα ο κύριος που λέγεται ότι έδωσε την συγκεκριμένη απάντηση προσπαθούσε να αποφύγει να δώσει εξηγήσεις για την οικονομική εκκρεμότητα την ώρα που παραγωγός απλά ζητούσε να ενημερωθεί για προιόν το οποίο είχε πουλήσει και δεν είχε πάρει απάντηση για το πότε θα πληρωθε...
Η συγκεκριμένη απάντηση δόθηκε όταν ο παραγωγός λέγεται ότι του είπε ότι έχει αγχωθεί με την καθυστέρηση που υπήρχε στην ενημέρωση του...
Άρα εάν κάποιος αγρτότης ή παραγωγός αγχώνεται τότε σύμφωνα με την παραίνεση του κυρίου αυτού, πρέπει να πάρει ένα κομπολόι για να μετράει τους καημούς και τους αναστεναγμούς...
Αφιερωμένο πάντως το άσμα...σε όσους αγχώνονται...

Sine...sine...


Κουπί για ΟΣΔΕ




Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Μουγκανίσματα στα ... κεραμίδια...

Αποτέλεσμα εικόνας για funny cows


Μου ήρθε στο μυαλό εκεί που έπινα τον απογευματινό καφέ η παροιμία που αναρωτιέται «τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;»

Μήπως να την αλλάζαμε λιγάκι και να αναρωτιόμασταν, έτσι για να είμαστε και στο κλίμα των ημερών «τι κάνει μουουουου στα κεραμίδια;»

Τελικά γνώριζε κανείς τι γίνονταν στη Λεπενού;

Διότι αν γνώριζε κάποιος ας πει και σε μας που αναρωτιόμαστε όλο αυτό το διάστημα…

Κάποτε ο στίχος αναρωτιόταν «τίνος είναι ρε γυναίκα τα παιδιά;»

Σήμερα αναρωτιόμαστε «τίνος είναι τα γελάδια ρε παιδιά;»

Αν υπήρχαν…

Που δεν υπήρχαν…

Κι αυτοί που τα δήλωναν θα μου πείτε;

Μπορεί να έκαναν λάθος στα μηδενικά;

Μπορεί…

Μπορεί εκεί που έπρεπε να δηλώσουν 40 να δήλωσαν εκ παραδρομής 400…

Η διαφορά είναι ένα μηδενικό…

Αλλά όλα γίνονταν στα κρυφά και πριν να βγει ο ήλιος…

Διότι κάποιοι σκιάζονταν το μάτι…

Και που να βρουν ξεματιάστρα τη σήμερον…

Βλέπεις κι η Βασιλειάδου αποδήμησε εις τόπον χλοερό…

Χώρια που κάποιοι με τον ήλιο τα έβαζαν με τον ήλιο τα έβγαζαν, τι να χαν τα έρμα…

Άσε που κάποιοι λένε ότι τα ανεβοκατέβαζαν σε καρότσες και τα έκαναν τουρ στο νομό για να μην κόψει το … γάλα…

Ακούς εκεί γνώριζαν αυτοί που έκαναν ΟΣΔΕ;

Περισσότερα

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

"Πολιτικός καρνάβαλος";

Αποτέλεσμα εικόνας για πολιτικός καρνάβαλος
Ποιος είναι ο "Πολιτικός" που όπως λένε οι πληροφορίες εξελέγη πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου σε ορεινή περιοχή και αφού βγήκε πρόεδρος την είδε "αριστερός"...
Ως "αριστερός" ψήφισε και την αντιπολίτευση...
Μήπως είχε τρια ψηφοδέλτια;
Ένα στην κάλτσα;
Ένα στην τσέπης
Κι ένα στο γραφείο του;
Η δημοκρατία ενός "αριστερού" ή το όνειδος του ορεινού δήμου;

Οσδεεεεεε, μπεεεεεεε


Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

ΟΠΕΚΕΠΕ για ΟΣΔΕ: Ο γεωργός δεν είναι υποχρεωμένος να δίνει τα στοιχεία taxisnet

Αποτέλεσμα εικόνας για οπεκεπε

Για το έτος 2017 ο ΟΠΕΚΕΠΕ παρέχει δύο τρόπους υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης στον γεωργό: είτε μέσω της εφαρμογής Υποβολής Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2017 στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (Οn Line υποβολή) είτε μέσω Κέντρων Υποβολής Δηλώσεων (ΚΥΔ) που αποτελούν Πιστοποιημένους Φορείς υποβολής Αιτήσεων.

Αναλυτικότερα:

Οι γεωργοί που επιθυμούν να υποβάλλουν μόνοι τους την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2017 μεταβαίνουν στην ιστοσελίδα https://osdeopekepe.dikaiomata.gr/registration2017/ όπου συμπληρώνοντας τα σχετικά στοιχεία εγγράφονται στο σύστημα, ακολουθούν τη διαδικασία πιστοποίησης μέσω των προσωπικών τους κωδικών της εφαρμογής taxisnet και υποβάλλουν την αίτηση τους. Για τους γεωργούς που είναι ήδη εγγεγραμμένοι και ταυτοποιημένοι στο σύστημα από προηγούμενα έτη (2014-2016) απαιτείται επικαιροποίηση των προσωπικών στοιχείων τους χωρίς πιστοποίηση μέσω taxisnet.

Οι γεωργοί που επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση μέσω των Κέντρων Υποβολής Δηλώσεων, παράγουν οι ίδιοι μοναδικό «κωδικό εξουσιοδότησης», τον οποίο παραδίδουν στο Κέντρο Υποβολής Δηλώσεων της επιλογής τους. Οι γεωργοί μπορούν οι ίδιοι να παράγουν τον "κωδικό εξουσιοδότησης" μεταβαίνοντας στην ιστοσελίδα https://osdeopekepe.dikaiomata.gr/registration2017/ και επιλέγοντας "Κωδικός εξουσιοδότησης". Για την παραγωγή του εν λόγω κωδικού απαιτείται πιστοποίηση μέσω taxisnet. Είναι αποκλειστικά και μόνο επιλογή και ευθύνη του γεωργού εάν θα προβεί στην παραγωγή του "κωδικού εξουσιοδότησης" μόνος του ή αν θα ζητήσει την βοήθεια τρίτου προσώπου (π.χ. συγγενή, λογιστή, κλπ). Ο "Κωδικός εξουσιοδότησης" παράγεται από το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ και δεν έχει καμία σχέση με τους προσωπικούς κωδικούς taxisnet. Ως εκ τούτου ο γεωργός δεν είναι υποχρεωμένος και δεν πρέπει να παραδώσει τα στοιχεία taxisnet ή κάποιο άλλο φορολογικό έγγραφο στο Κέντρο Υποβολής Δηλώσεων εφ' όσον δεν επιθυμεί, αλλά ΜΟΝΟ τον "Κωδικό Εξουσιοδότησης" που παράγεται από το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ μετά την επιτυχή πιστοποίησή του.

Με την οριστικοποίηση της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης, το Κέντρο Υποβολής Δηλώσεων παραδίδει στον γεωργό κλειδάριθμο και όνομα χρήστη (username) τον οποίο ο παραγωγός μπορεί να ενεργοποιήσει και να έχει πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. (Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2014-2017, Μεταβιβάσεις Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης, Μέτρο 11, κ.α.).

Το ΟΣΔΕ Ξεκίνησε! Επισκέψου ή επικοινώνησε άμεσα με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών (ΚΕΑ) της περιοχής σου!


Φίλε Αγρότη, επισκέψου ή επικοινώνησε άμεσα με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών (ΚΕΑ) της περιοχής σου και ενημερώσου άμεσα και υπεύθυνα:

ΓΙΑ ΤΟ ΟΣΔΕ

Η Ένωση Μεσολογγίου (αποκλειστικός συνεργάτης της GAIA Επιχειρείν στην Αιτωλοακαρνανία) με την εμπειρία, αξιοπιστία και την υψηλή τεχνογνωσία που διαθέτει, θα διεκπεραιώσει και φέτος με ολοκληρωμένο τρόπο τη διαδικασία υποβολής των Αιτήσεων

Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Αγροτών (ΚΕΑ) της Ένωσης Μεσολογγίου και της GAIA Επιχειρείν, με τη συνεχή ενημέρωση από το Φορέα Συντονισμού, το άρτια καταρτισμένο και έμπειρο προσωπικό τους και την άριστη οργάνωσή τους διασφαλίζουν την ορθή υποβολή και εγκυρότητα των αιτήσεων ΟΣΔΕ.

Τα ΚΕΑ μας διαθέτουν εξειδικευμένο προσωπικό στην διεκπεραίωση των αιτήσεων ΟΣΔΕ, πράγμα που έχει σαν αποτέλεσμα την διεξαγωγή του συνολικού έργου με απόλυτη ακρίβεια και ορθότητα, με ευεργετικές συνέπειες για τον παραγωγό.

Επιπρόσθετα, το σύνολο των εργασιών των ΚΕΑ υλοποιούνται και εφαρμόζονται βάσει πιστοποιημένων Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας και Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών.

Είμαστε πάντα δίπλα στον αγρότη, ακούμε τις ανάγκες του και του παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες. Στόχος μας είναι να εξελισσόμαστε διαρκώς και να προσφέρουμε σύγχρονες και καινοτόμες υπηρεσίες, πάντα με άξονα τις πραγματικές ανάγκες των αγροτών και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ, κάθε φορά που μας χρειάζονται.

Καλούμε τους παραγωγούς να προσέλθουν στα ΚΕΑ της Ένωσης και της GAIA επιχειρείν να ενεργοποιήσουν σωστά τα δικαιώματα τους με έγκυρη και έγκαιρη υποβολή της αίτησης.

ΚΕΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, Ναυπάκτου 35, Τ. 2631051500-2631055590-2631055217

ΚΕΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ, Φαλυσίου 3, Τ. 2634027286

ΚΕΑ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ, Τ. 2632091546

ΚΕΑ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ, Τ. 2635022595

ΚΕΑ ΓΑΒΑΛΟΥΣ, Τ. 2635042273

ΚΕΑ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ, Τ. 2641093128

KEA ΑΓΡΙΝΙΟΥ, Χαριλάου Τρικούπη 136 (Περιφερειακός Αγρίνιο), Τ. 2641022617

ΚΕΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ, Kοσμά Αιτωλού 110 (Α.Σ. ΚΟΥΝΟΥΡΓΙΟΥ), Τ. 2641061243

ΚΕΑ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ, Θεοδώρου Χαβίνη 3, Τ. 2642022483

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Η μεταβίβαση δικαιωμάτων αποτελεί μια εξίσου σημαντική διαδικασία την οποία το καταρτισμένο προσωπικό της ένωσης υλοποιεί κάθε χρόνο με απόλυτη επιτυχία. Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να θέτουν τα αιτήματα τους και με την σωστή ενημέρωση να αποφεύγονται λάθη και παραλείψεις.

Για Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις μεταβιβάσεις των δικαιωμάτων οι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2631051500, 2631055226.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Η ένταξη και νέων Υπηρεσιών μέσω του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης είναι γεγονός. Υλοποιήθηκαν με επιτυχία το Μέτρο 6.1 του Π.Α.Α που αφορά τους Νέους Γεωργούς και το Μέτρο 11 του Π.Α.Α. που αφορά τις Βιολογικές Καλλιέργειες.

Για Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης οι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2631051500, 2631055228.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ & ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΗ ΣΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ

Επίσης στο ΚΕΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ παρέχονται Υπηρεσίες που αφορούν την λογιστική παρακολούθηση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων μέσω των Υπηρεσιών Έσοδα –Έξοδα και Επιστροφή ΦΠΑ.

Δίνεται η δυνατότητα για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων ( Ε1, Ε2, Ε3) ενώ παρέχονται δωρεάν συμβουλές σε όλους τους παραγωγούς που υποβάλλουν Αίτηση ΟΣΔΕ στο φορέα μας σε θέματα Φορολογικά , Συνταξιοδοτικά, Εργατικά και Ασφαλιστικά μετά της κείμενης νομοθεσίας.

Για Περισσότερες πληροφορίες οι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2631055203.

Η φιλοσοφία μας και ο σκοπός μας είναι μέσα από τις δραστηριότητες που αναπτύσσουμε, να προσδίδουμε αξία στην δουλειά και τον μόχθο των αγροτών, προσφέροντας υπηρεσίες με υψηλή ποιότητα και ανταποδοτικό όφελος.

Αποτελεί βασική μας αρχή ο σεβασμός προς τον αγρότη και κύριο μέλημά μας η ικανοποίηση των παραγωγών που απολαμβάνουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

easmn-press.gr

GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ: Σχετικά με την Έναρξη Υποβολής των Δηλώσεων ΟΣΔΕ έτους 2017



GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ: Σχετικά με την Έναρξη Υποβολής των Δηλώσεων ΟΣΔΕ έτους 2017



Η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ χαιρετίζει την φετινή έγκαιρη έναρξη του έργου υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ σε εφαρμογή της εξαγγελίας του Υπουργού ΑΑΤ και της απόφασης του Προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Είναι πλέον κοινά αποδεκτό από όλους τους εμπλεκομένους σε αυτό το πολύπλοκο έργο ότι όσο ποιο γρήγορα εκκινεί, τόσο καλύτερα μπορεί να υπηρετηθεί από όλους τους συμμετέχοντες πιστοποιημένους φορείς με απόλυτο στόχο την διασφάλιση των επιδοτήσεων των δικαιούχων σε πλήρη συμμόρφωση με τα σχετικά εθνικά και κοινοτικά κανονιστικά πλαίσια.

«Ανεξάρτητα λοιπόν των ενός συγκεκριμένου κακόβουλου κατευθυνόμενου δημοσιογραφικού θορύβου, κάποιων σωματειακών ανακοινώσεων και ορισμένων εκούσιων ή ακούσιων λαθεμένων ερμηνειών των πρόσφατων εξαγγελιών του ΥπΑΑΤ, η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ενημερώνει τα πιστοποιημένα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ) και τους δικαιούχους παραγωγούς κοινοτικών επιδοτήσεων ότι συμφωνήθηκε και υπογράφεται η νέα Σύμβαση Διασφάλισης Επιπέδου Ποιότητας Υπηρεσιών & Ασφάλειας Πληροφοριών (ΣΔΕΠΥΑΠ) με τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Σύμφωνα με αυτή την σύμβαση και της σχετικής ανακοίνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ, η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ως Φορέας Συντονισμού και Τεχνικής Υποστήριξης του συνόλου των ΚΥΔ αναλαμβάνει περισσότερες τεχνολογικές υποχρεώσεις δίχως ωστόσο αυτές να αυξάνουν τα κόστη των παρεχόμενων υπηρεσιών στα ΚΥΔ.

Σε εφαρμογή της σχετικής ανακοίνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ, τα πιστοποιημένα ΚΥΔ οφείλουν άμεσα να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις συνεργασίας τους, τόσο με την GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, όσο και με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στις παρεχόμενες υπηρεσίες συντονισμού και τεχνικής υποστήριξης, οι οποίες είναι αναγκαίες και υποχρεωτικές για την υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ στο Πληροφοριακό Σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ. Σημειώνεται ότι όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η διαδικτυακή υποβολή αίτησης από μεμονωμένο παραγωγό παρέχεται δίχως κόστος.

Η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ καλεί όλους τους παραγωγούς να υποβάλουν το δυνατόν συντομότερα την δήλωση ΟΣΔΕ προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις και ποινές μιας και δεν προβλέπεται για την φετινή χρονιά να δοθεί καμία κανονιστική παράταση για μεταγενέστερη υποβολή της δήλωσης από την 15 Μάιου 2017. Για μια ακόμη χρονιά, όπως αναφέρθηκε και στο πλέον πρόσφατο Δελτίο Τύπου της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, θα υπηρετήσει με υπευθυνότητα την νέα δομή υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ μένοντας αταλάντευτα στο πλευρό του παραγωγού και του δικαιούχου των επιδοτήσεων», αναφέρει η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της GAIA Επιχειρείν και της Ένωσης Μεσολογγίου για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ


Tα ΚΕΑ της GAIA Επιχειρείν και της Ένωσης Μεσολογγίου καλούμε τους παραγωγούς της Αιτωλοακαρνανίας να μην παραδίδουν σε τρίτους προσωπικά τους έγγραφα, όπως το εκκαθαριστικό της εφορίας, χωρίς λόγο.

Επίσης ενημερώνουμε ότι καμία δέσμευση δεν απορρέει από την προκαταβολική κατάθεση εγγράφων σας σε οποιονδήποτε φορέα πριν την υποβολή της αίτησής σας.

Τέλος επισημαίνουμε ότι η παραφιλολογία περί κινδύνου απώλειας των δικαιωμάτων σας, αν δεν παραδώσετε εκ των προτέρων τα εν λόγω προσωπικά σας έγγραφα, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Καμιά επιδότηση δεν χάνεται αν η δήλωσή σας γίνει εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών και συγκεκριμένα έως τις 15 Μαϊου.

easmn-press.gr

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Κουνήματα...


Αντίστροφα μετρούν οι ώρες για την αλλαγή αντιδημάρχων στο δήμο Αγρινίου


Αποτέλεσμα εικόνας για παπαναστασίου agrinionet
Η Τετάρτη είναι η μέρα που «ακούγεται» στο δήμο Αγρινίου για τις αλλαγές των αντιδημάρχων. Σύμφωνα με πληροφορίες του AgrinioNet.gr ο δήμαρχος Αγρινίου λέγεται ότι προτίθεται να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές στο σχήμα των αντιδημάρχων και μάλιστα να προσθέσει και μια αντιδημαρχία ακόμη.

Μάλιστα εκτός από τα ονόματα που ακούγονται κάποιοι ανησυχούν και για τις αντιμισθίες…

Μάλιστα λέγεται ότι κάποιος φέρεται να έχει πει στο στενό του περιβάλλον ότι ο δήμαρχος δεν «τολμάει» να τον αγγίξει από την θέση του ενώ φέρεται να έχει τονίσει προς πάσα κατεύθυνση ότι στην περίπτωση που τον αλλάξει δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στην παράταξη, αλλά στο μέλλον δεν θα τον στηρίξει …

Λέγεται επίσης ότι ο εν λόγω κύριος δεν επιθυμεί να είναι στην θέση του αντιδημάρχου … αμισθί … διότι έχει έξοδα…

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δήμαρχος Αγρινίου θα ήθελε να αξιοποιήσει και πρόσωπο από τον πρώην δήμο Θεστιέων και σύμφωνα με όσα διακινήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες πρόσωπο από το Παναιτώλιο ακούστηκε για την υπηρεσία καθαριότητας. Αυτό όμως μάλλον δεν θα «παίξει» και ο κ. Καλαμπαλίκης λέγεται ότι δεν θα μετακινηθεί…

Ένα ακόμη σενάριο που έχει ακουστεί είναι και η αλλαγή στο τιμόνι της ΔΕΥΑ κάτι όμως που φαντάζει ακραίο, διότι στην ΔΕΥΑ που έχει «μεγαλώσει» χρειάζεται άνθρωπος με πολύ καλές διοικητικές ικανότητες. Σήμερα την θέση του προέδρου κατέχει ο δήμαρχος Αγρινίου και η συγκεκριμένη υπηρεσία χρειάζεται ιδιαίτερο χειρισμό. Παρόλο λοιπόν το φόρτο εργασίας του δημάρχου μάλλον θα παραμείνει στην προεδρεία.

Λέγεται επίσης ότι ο δήμαρχος Αγρινίου θα «σπάσει» την αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης και Παιδείας σε δυο…

Ακούγεται επίσης ότι στο νέο σχήμα σημαντική θέση θα έχει η κ. Μαρία Σαλμά η οποία να θυμίσουμε ότι στις εκλογές του 2014 ήταν δεύτερη σε σταυρούς. Η κ. Σαλμά θα ήταν πολύ χρήσιμη στην θέση του κ. Καλαντζή εάν ο δήμαρχος αποφασίσει να τον απομακρύνει ή να τον μετακινήσει.

Περισσότερα

Α. Μακρή "συντονιζόμαστε για την καλύτερη οργάνωση του Let’s do it"


Ήπιαν καφεδάκι και συζήτησαν μέσα σε φιλικό κλίμα οι εθελοντές της Ακτίνας Εθελοντισμού του δήμου Αγρινίου, το απόγευμα στην αίθουσα του Pan Café που παραχωρήθηκε από τον ιδιοκτήτη, ώστε οι εθελοντές να ενημερωθούν για τις δράσεις και στη συνέχεια να συντονιστούν για την πραγματοποίηση του Let’s do it στο Αγρίνιο στις 2 Απριλίου.

Ο καιρός εγγύς και οι εθελοντές σήμερα κάτω από τις οδηγίες και την ενημέρωση από την επικεφαλής της Ακτίνας Εθελοντισμού Ανθούλας Μακρή συμφώνησαν φέτος να προσπαθήσουν ακόμη περισσότερο στις δράσεις ώστε ο δήμος να αποκομίσει για δεύτερη φορά διάκριση και βραβείο.

Περισσότερα

Ξηρόμερο " Η ζωή τραβάει την ανηφόρα"

Αποτέλεσμα εικόνας για ξηρόμερο αιτωλοακαρνανίας

Αξίζει που λέτε να κάνει κάποιος μια βόλτα στο Ξηρόμερο να ζήσει από κοντά την φιλοξενία των Ξηρομεριτών και από την άλλη να ακούσει τα προβλήματα τους. Οι Ξηρομερίτες στην πλειονότητα τους κτηνοτρόφοι και αγρότες ζουν καθημερινά το δικό τους Γολγοθά, προσπαθώντας να επιβιώσουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Πριν ακόμη χαράξει η μέρα οι κτηνοτρόφοι τρέχουν να αρμέξουν για να δώσουν το γάλα και το άγχος τους δεν είναι μόνο η τιμή αλλά και πότε θα πάρουν τα λεφτά τους. Όπως λένε τώρα τελευταία τα πράγματα έχουν ζορίσει και κάποιοι περιμένουν ακόμη να ενημερωθούν πότε θα πάρουν τα λεφτά τους από το γάλα που έδωσαν και εάν κάποιοι θα φιλοτιμηθούν να τους ενημερώσουν πόσα πάνε σε ζωοτροφές και πόσα τους οφείλουν…

Η καθημερινότητα σκληρή. Τα πρόσωπά τους αυλακωμένα από την κούραση και η προσπάθεια για την επιβίωση ακόμη σκληρότερη

Τώρα όλοι κουβεντιάζουν για το ΟΣΔΕ

Τα βράδια στα καφενεία πίνοντας καμιά μπύρα, κάνα ούζο, τσίπουρα και κρασάκι, τρώγοντας μεζέδες μιας και το Ξηρόμερο φημίζεται για τα κοκορέτσια, τα σπληνάντερα και την προβατίνα, προσπαθούν να βγάλουν άκρη…

Περισσότερα

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Αποκλειστικό : Μνημόνιο συνεργασίας δήμου Αγρινίου με το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης


Πολύ εποικοδομητική για το δήμο Αγρινίου ήταν η σημερινή συνάντηση του αντιδημάρχου Αγρινίου αρμόδιου για την Αγροτική Ανάπτυξη του δήμου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αντώνογλου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του AgrinioNet.gr συζήτησαν θέματα που αφορούν το δήμο Αγρινίου με βασικότερο όλων την συνεργασία του υπουργείου με το δήμο σε θέματα αγροτικής παραγωγής, μιας και ο δήμος Αγρινίου είναι πρωτοπόρος σε ενημερώσεις και συνεργασίες σε θέματα που αφορούν την αγροτική παραγωγή με κυρίαρχο τομέα την ελαιοκομική παραγωγή.

Οι δυο άνδρες συμφώνησαν να υπογραφεί ένα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του δήμου Αγρινίου.

Περισσότερα

Νέος Άνεμος για το ΟΣΔΕ στο Αγρίνιο



OSDE-2017
Στις 15 Μαρτίου ξεκινά το ΟΣΔΕ για το 2017 με τους παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής του Αγρινίου να δέχονται ορυμαγδό «πληροφόρησης» για τον «σωστό» δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν και φέτος όπως και τις προηγούμενες χρονιές.
Βέβαια ο καθένας δύναται να κρίνει εξ’ ιδίων κατά πόσο ορθολογική ήταν η έτσι και αλλιώς η «υποχρεωτική» μέχρι πρότινος επιλογή φορέα υποβολής των αιτήσεων στην περιοχή του Αγρινίου. Θα πει κάποιος μα και πέρσι δεν υπήρχαν ένας δυο ιδιώτες ανταγωνιστές που παρείχαν παρόμοιες υπηρεσίες; Πράγματι έτσι είναι αλλά ποιος με ευκολία πέρσι θα «ρισκάριζε» από τη μια τις επιδοτήσεις του -με αίτηση σε φορέα εκτός GAIA επιχειρείν- και από την άλλη θα έχανε τα προτερήματα της πίστωσης για τα εφοδιά του;
Αντ’ αυτού φέτος το τοπίο είναι τελείως διαφορετικό. Η Ένωση Αγρινίου έπαψε να συνεργάζεται με το GAIA επιχειρείν, χάνοντας ουσιαστικά όλη την σχετική υποστήριξη που έδινε τα εχέγγυα για αιτήσεις ΟΣΔΕ χωρίς προβλήματα και από την άλλη τα ΚΕΑ της περιοχής τα ανέλαβε η ίδια η GAIA επιχειρείν, υπό την αιγίδα της Ένωσης Μεσολογγίου. Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι ο παραγωγός του ΚΕΑ της GAIA επιχειρείν αυτοδίκαια μπορεί να πιστώνεται για τα εφόδιά του από την ένωση Μεσολογγίου, μπορεί να παραδίδει τα παραγόμενα προϊόντα του και να συμμετάσχει σε όλες τις δράσεις της, όπως αυτή της «ολοκληρωμένης συνεργασίας».
Επομένως επιλέγοντας και πάλι φέτος ο παραγωγός το ΚΕΑ της GAIA επιχειρείν στη νέα του διεύθυνση και έχει την σιγουριά που χρειάζεται και απολαμβάνει όλα τα προτερήματα που του παρέχει μια από τις μεγαλύτερες και αρχαιότερες ενώσεις της χώρας, η Ένωση Μεσολογγίου.
Όσον αφορά το κόστος που θα κληθούν να επωμιστούν οι παραγωγοί του Αγρινίου φέτος για την αίτησή τους, είναι βέβαιο ότι θα είναι χαμηλότερο σε όλους τους φορείς, αφού όταν τα «μονοπώλια» σπάνε οι χρεώσεις εκλογικεύονται.
easmn-press.gr

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Αυξημένος ο ανταγωνισμός για το ΟΣΔΕ



Σχετική εικόνα
Στις 15 Μαρτίου ξεκινά το ΟΣΔΕ για το 2017 και όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, ο ανταγωνισμός  αναμένεται να είναι αυξημένος.
Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής του Αγρινίου, φέτος θα μπορούν να απολαύσουν υψηλότερης ποιότητας υπηρεσίες ανάλογες με αυτές που απολαμβάνουν άλλες περιοχές της χώρας (ακόμη και όμορες πόλεις του Αγρινίου) εδώ και χρόνια.
Εκτός αυτού στο φετινό ΟΣΔΕ οι παραγωγοί είναι σίγουρο ότι θα έχουν οικονομικό όφελος απόρροια του ισχυρού ανταγωνισμού που παρατηρείται.
Μέχρι πρότινος η Ένωση Αγρινίου ήταν ουσιαστικά το «μονοπώλιο» αλλά τελικά φαίνεται πως  τα δεδομένα άλλαξαν και οι παραγωγοί έχουν εναλλακτική και ενδεχομένως και πιο ενδεδειγμένη λύση.

Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Στο ΟΣΔΕ πάνε να γραφτούν...

Αποτέλεσμα εικόνας για funny animals pictures
Πέντε κατσίκες, δυο τραγιά
κάτι κρι κρι αντάμα
πάνε πρωί να δηλωθούν
και έχουν κάνει τάμα

Στον Άγιο ταχτήκανε
όλοι κεριά να ανάψουν
μην τους χρεώσουνε πολλά
μην τύχει και τους κάψουν

Ψάχνουν να βρουν την ένωση
στο ΟΣΔΕ να γραφτούνε
κι αν χρειαστεί στον πρόεδρο
θα πάνε να κλαφτούνε

Εκεί που περπατούσανε 
σταθήκανε λιγάκι
είδαν κοντά τους να 'ρχεται
ένα μικρό γιδάκι

Πουθε έρχεσαι γιδάκι μου 
τον ρώτησε η Κανούτα
κι αυτό με πόνο βέλαξε
και έκανε τη μούτα

Στο ΟΣΔΕ πήγα να γραφτώ
με ένα συγγενή μου
μου ζήτησαν πολλά λεφτά
μαζί και το παχνί κου

Και τότε τους ρωτήσαμε 
γιατί αυτό το φέσι
κι εκείνοι μας απάντησαν
"γιατί έτσι μας αρέσει"

όσα τους λείπουνε ζητούν
στο ΟΣΔΕ να γραφτούνε
κι εμείς τους απαντήσαμε 
 δε πα να κουμπουριαστούνε
 
 

 

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Η απάντηση της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ στις δηλώσεις Αποστόλου για το ΟΣΔΕ


Η απάντηση της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ στις δηλώσεις Αποστόλου για το ΟΣΔΕ

Η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ με μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώνει ότι οι σημερινές ανακοινώσεις του Υπουργού ΑΑΤ για το ΟΣΔΕ της επόμενης χρονιάς υιοθετούν σε μεγάλο βαθμό τις σχετικές προτάσεις που είχε καταθέσει στον ΟΠΕΚΕΠΕ στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της ως Φορέας Συντονισμού του εν λόγω έργου.

Συγκεκριμένα, χαιρετίζονται με ιδιαίτερη ικανοποίηση οι αποφάσεις για:

· Την αναγραφή στην αίτηση του κόστους υποβολής της για να παταχθούν οριστικά φαινόμενα ανομίας, παραπλάνησης παραγωγών και μη απόδοσής στο κράτος του αναλογούντος ΦΠΑ της παρεχόμενης υπηρεσίας.

· Την συγκρότηση επιτροπής ουσιαστικής αξιολόγησης της επίδοσης των εμπλεκομένων φορέων στην έγκαιρη και έγκυρη υποβολή της δήλωσης ΟΣΔΕ προκειμένου οι παραγωγοί να μπορούν να επιλέξουν με ασφάλεια τον φορέα υποβοήθησής τους που θα τους εγγυάται την καλύτερη ποιότητα υπηρεσίας.

· Την απλοποίηση και τον εκσυγχρονισμό της διαδικασίας της διαδικτυακής υποβολής της δήλωσης ΟΣΔΕ καθώς ακόμη και εκείνων των δηλώσεων που δεν έχουν μεταβολές προκειμένου οι φορείς υποβοήθησης να επικεντρωθούν στις υπόλοιπες ποιο χρονοβόρες και απαιτητικές δηλώσεις.

Από την άλλη πλευρά, δεν υιοθετήθηκε μία ολοκληρωμένη και πλήρως τεκμηριωμένη τεχνικά πρόταση της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, η οποία προέβλεπε την πλήρη ενεργοποίηση της ιεραρχικής δομής των φορέων και εξασφάλιζε άμεση, ομαλή και πλήρως ελεγχόμενη διαδικασία αποσφαλμάτωσης. Η εξίσωση των φορέων δεν προσφέρει καμία επιχειρησιακή αναβάθμιση, το αντίθετο μάλιστα, και δυστυχώς γίνεται προς ικανοποίηση κυρίως συνδικαλιστικών αιτημάτων (παλαιών και νέων σωματείων και ιδιωτών μελετητών). Με αυτή την απόφαση επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο η εργασία του Φορέα Συντονισμού μιας και καταργείται η ιεραρχική δομή που η διεθνής βιβλιογραφία (πρακτική) προκρίνει για την διαχείριση και λειτουργία πολύπλοκων συστημάτων όπως αυτό του ΟΣΔΕ. Επιπρόσθετα, αυτή η απόφαση δεν μειώνει τα κόστη υλοποίησης του έργου.

Η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Αγροτών (ΚΕΑ) δεσμεύονται ότι θα υπηρετήσουν με υπευθυνότητα την νέα δομή και τις αποφάσεις του Υπουργού μένοντας αταλάντευτα στο πλευρό του παραγωγού και του δικαιούχου των επιδοτήσεων. Στο ίδιο πλαίσιο, θα σταθούν αρωγοί σε όλες τις προσπάθειες της πολιτείας για η μείωση του κόστους συλλογής των αιτήσεων χωρίς πρόστιμα, αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά για τους γεωργούς και χωρίς δημοσιονομικές διορθώσεις για τη χώρα. Το δίκτυο των ΚΕΑ της εταιρείας συνεχώς αναβαθμίζεται και νέοι συνεταιρισμοί προστίθενται προκειμένου να υπηρετήσουν τους κοινούς στόχους.

Αλλαγή φρουράς αλλά παλαιά...

Τώρα που πέρασαν οι απόκριες και μπήκε η σαρακοστή εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ οι σύντροφοι θα κληθούν να εκλέξουν τον εκλεκτό τους γραμματέα... Αλλαγή...