Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Τσιχλα τα νευρα μας παιδιά...Τσιχλα


Τι είπε ο Παυλίτος..


Ο θυμωμένος Αρίμπα Παυλίτος, αποφάσισε ότι καλό θα ήταν ένα βράδυ να μην βαρύνει το στομάχι του με κοψίδια, αλλά να βγει στην τηλεόραση και να πείσει τους μικρούς και ανώνυμους πολίτες του μεγάλου δήμου Αγρινίου για το θεάρεστο έργο που έκανε στο δήμο του.
Πήγε λοιπόν φορώντας το ακριβό του σακάκι και με τον αέρα του δημάρχου που κατάφερε να ολοκληρώσει μέχρι ενός σημείου το έργο του προκατόχου του, είπε ότι είναι πανέτοιμος από καιρό να προχωρήσει σε μια καινούρια 4ετια πιο επιτυχημένη, μιας και μετά από σκληρή μάχη(!) κατάφερε να μεγαλώσει το δήμο Αγρινίου!
Ο Αρίμπα Παυλίτος λοιπόν, έλεγε και ξανάλεγε ότι αυτός και οι συνεργάτες του έγκαιρα έδωσαν στο κοινό της πόλης, τόσο τον απολογισμό όσο και το νέο πρόγραμμα και αναρωτιόταν με περισσή αλαζονεία για το πρόγραμμα του αντιπάλου του. Και να χε και κάνα σοβαρό τοπικό πρόγραμμα …θα λέγαμε. Να φανταστείτε ότι πριν λίγο οι 15 μεγαλύτεροι δήμαρχοι του κόσμου, Παρισιού, Λονδίνου, Νέας Υόρκη, Πεκίνου, της εξωτικής Γουαδελούπης αλλά και της ανύπαρκτης ακόμη Μπακητσακανικοκουτσικοσυμψιρονάνας (με μια ανάσα), με τηλεφώνημα τους στα γραφεία μας δήλωσαν ότι διαθέτουν όλους τους φυσικούς του πόρους, για μια αράδα από αυτό το αλήστου εμπνεύσεως διαστημικό πρόγραμμα, το οποίο ταιριάζει σε κάθε χωριό και πόλη, κάθε γωνιάς τούτης της γης που την πατούμε και όλοι μέσα θε να μπούμε.
Οποίος πλουραλισμός. Οποία γλαφυρότις. Οποία εξειδίκευσης. Οποία γνώση της πραγματικότητας. Οποία απορία… "Αυτός ο κόσμος ο μικρός ο μέγας, όπως λέει και ο ποιητής, δεν έχει στίγμα και γεωγραφία…"
Να τώρα που μου 'ρθανε και τα λογοτεχνικά μου και καπάκι ο Καφάφης
Σαν έτοιμος από καιρό…σαν θαρραλέος την αποχαιρέτησε από χθες την Αλεξάνδρεια που χάνει!
Ο Παυλίτος φανερά αγχωμένος και σε πολλά σημεία έντονα εκνευρισμένος προσπαθούσε ακουμπώντας με την δεξιά παλάμη το στήθος του και δημιουργώντας πρόβλημα στο μικρόφωνό του, να πείσει ότι αυτός είναι που θα δημιουργήσει το νέο πόλο …ανάπτυξης!
Ως άλλος Εμίλ Ζολά κατηγόρησε σφόδρα τόσο την σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όσο και τις προηγούμενες των συντρόφων του ότι «το Αγρίνιο δεν είδε φράγκο και πως ο δήμος Αγρινίου βρίσκεται σε οικονομική υστέρηση εδώ και χρόνια» και πως παρόλα αυτά κατάφερε να τα βγάλει…πέρα ως στερημένος!
Αλήθεια αγαπητέ Αρίμπα Παυλίτο, όταν λέτε τα βγάλατε πέρα τι εννοείτε;
Το πέρα που είναι;
Πέρα… στους πέρα κάμπους;
Κι αν τα βγάλατε τα ζωντανά, τα ξαναμαζέψατε στη στρούγκα;
Σε ποιο ύψος βρίσκονται σήμερα τα χρέη του δήμου Αγρινίου;
Είναι αλήθεια ότι ήρθε διαταγή πληρωμής 1.100.000 ευρώ για τη μελέτη του άλλοτε νέου δημαρχείου το οποίο δεν χτίστηκε ποτέ και πληρώνουμε κερατιάτικα;
Πως είναι δυνατό να αγωνίζεται κάποιος το δημόσιο (αγορά κτηρίου Τράπεζας της Ελλάδος) να αγοράζει από το δημόσιο και να πληρώνει ο πολίτης;
Πως είναι δυνατό ο «χρισμένος» από το ΠΑΣΟΚ υποψήφιος δήμαρχος της πόλης να λέει ότι δεν αποδέχεται την πολιτική του ΠΑΣΟΚ στη χώρα, τη στιγμή κατά την οποία αποτελεί μέρος της τοπικής πολιτικής συναλλαγής του ΠΑΣΟΚ για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας;
Μήπως ο κ. Μοσχολιός στην Περιφέρεια στηρίζει τον κ. Παπαναστασίου που δεν εκφράζει την πολιτική της κυβέρνησης;
Με ποια λογική ο κ. Μοσχολιός περιφρονεί τις παιδικές χαρές και το ΔΑΚ Αγρινίου;
Πολύ μεγάλη ιδέα δεν έχει για τον εαυτό του;
Μήπως στο μέλλον επιθυμεί να γίνει Βασιλικότερος του Βασιλέως και να ασχοληθεί με την εξωτερική πολιτική της χώρας;
Θα ακολουθήσουν κι άλλα ερωτήματα αλλά αυτά πιο επίσημα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μεσολόγγι: Ποιοι θα πληρώσουν το μάρμαρο από τις ζημιές στο Διοικητήριο

Την ώρα που οι αγρότες αποφάσιζαν να αλλάξουν τρόπο διαμαρτυρίας και να μην προχωρήσουν σε κλείσιμο δρόμων, οι συμπεριφορές ορισμένων «θερμο...