Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Του παίρνουν το σπίτι!

Απίστευτη εξέλιξη, με θύμα τον παραιτηθέντα πρόεδρο του ΓΟΕΒ Αχελώου, που το ΙΚΑ προωθεί την κατάσχεση του σπιτιού του, εξαιτίας των χρεών του ΓΟΕΒ στο ταμείο. Δεσμεύσεις για ρύθμιση του θέματος.
Βασιζόμενο σε μια νομοθεσία του 1957, το ΙΚΑ προχωρεί αυτήν την περίοδο τις διαδικασίες κατάσχεσής του σπιτιού του παραιτηθέντος προέδρου του ΓΟΕΒ Αχελώου, εξαιτίας των υπέρογκων χρεών του Οργανισμού στο ταμείο. Χρέη που φτάνουν στο ύψος των δύο εκατομμυρίων ευρώ.

Η όλη υπόθεση αναδεικνύει και τον απαρχαιωμένο τρόπο λειτουργίας των ΤΟΕΒ – ΓΟΕΒ που μπλέκονται στα γρανάζια της γραφειοκρατίας αλλά και του πολιτικού κόστους, με θύματα εργαζομένους, την άρδευση και τελικά τους ίδιους τους αγρότες.

Ο υπάλληλος είχε την ατυχία να διοριστεί από την Περιφέρεια στην συγκεκριμένη θέση και ασφαλώς δεν φέρει καμιά ευθύνη για την συσσώρευση των χρεών, αφού τα οικονομικά προβλήματα του ΓΟΕΒ είναι γνωστά, χρόνια και δυσεπίλυτα. Δηλαδή δεν ήταν επιλογή του να πάει στον ΓΟΕΒ, αλλά τοποθετήθηκε εκεί και με βάση τον απαρχαιωμένο νόμο της δεκαετίας του 50, που δεν τον απαλλάσσει από αστικές ευθύνες, κινδυνεύει πλέον να χάσει το σπίτι του!
Με αυτόν τον τρόπο το ΙΚΑ και βασιζόμενο στην ισχύουσα νομοθεσία, θέλει να καλύψει μέρος των χρεών που έχει ο ΓΟΕΒ σε αυτό. Είναι ένα χρέος που φτάνει τα δύο εκατομμύρια ευρώ, ενώ αντίστοιχο είναι και το χρέος των ΤΟΕΒ προς τον ΓΟΕΒ. Πρόκειται ουσιαστικά για έναν φαύλο κύκλο που ξεκινά από την μη πληρωμή τελών άρδευσης προς τα ΤΟΕΒ, πολλών αγροτών.

Είναι χαρακτηριστικό πως υπάρχουν αγρότες που χρωστούν για άρδευση 20 ή και 30 χιλιάδες ευρώ! Οι ίδιοι μάλιστα απολαμβάνουν κανονικά τις επιδοτήσεις, αφού σχετική ρύθμιση που υποχρέωνε τους αγρότες να καταθέτουν βεβαιώσεις πως δεν οφείλουν τέλη άρδευσης για να πάρουν τις επιδοτήσεις, τελικά δεν ίσχυσε.

Όπως έχει γίνει γνωστό από το αρμόδιο Υπουργείο θα προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση ώστε να απαλλαχτεί ο πρώην πρόεδρος του ακέφαλου σήμερα ΓΟΕΒ Αχελώου, από τις αστικές ευθύνες. Οι δεσμεύσεις όμως αυτές δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί και προς το παρόν το ΙΚΑ προχωρά κανονικά τις διαδικασίες κατάσχεσης του σπιτιού του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα "συστήματα" στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατούν...

   Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ο τίτλος για όσα συνέβησαν θα μπορούσε να είναι "η εκδίκηση των Πασοκογεννών" ...