Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Καθυστερήσεις σε Ολυμπία και Ιόνια Οδό




Καθόλου καλά δεν φαίνεται να πηγαίνουν οι αυτοκινητόδρομοι που αφορούν και την περιοχή μας καθώς με ερωτήσεις τους προς της βουλή οι Νίκος Τσούκαλης(Δημοκρατική αριστερά) καιΣοφία Γιαννακά (ΠΑΣΟΚ) αναφέρονται στα προβλήματα που έχουν εμφανιστεί σε Ολυμπία και Ιόνια Οδό αντίστοιχα.
Ο κ. Τσούκαλης επισημαίνει τον κίνδυνο οριστικής διακοπής των έργων και απόλυσης των εργαζομένων της «Ολυμπίας οδού» αφού το πάγωμα που επέβαλαν οι τράπεζες στην ομαλή ροή εκταμίευσης των χρημάτων κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα ένα από τα λίγα αναπτυξιακά έργα που εκτελούνται στην περιοχή του Δυτικού άξονα.
Η δε κ. Γιαννακά, στην ερώτησή της, επισημαίνει τις τρείς βασικότερες αιτίες των καθυστερήσεων που παρατηρούνται για την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού. Συγκεκριμένα, οι καθυστερήσεις αυτές οφείλονται στον εξαιρετικά αργό ρυθμό των απαλλοτριώσεων, στην ύπαρξη αρχαιοτήτων στην περιοχή και στα ήδη υπάρχοντα δίκτυα κοινής ωφελείας. Σε ότι αφορά στις απαλλοτριώσεις, η Βουλευτής αναφέρει ότι οι εν λόγω εντάσσονται πλέον στο σχεδιασμό «fast track». Επίσης αναφορικά με τα αρχαία, η κα Γιαννακά επισημαίνει, ότι έχουν ήδη υπάρξει συμφωνίες μεταξύ των αρμόδιων Υπουργείων για απλούστευση των διαδικασιών. Επομένως το βασικό πρόβλημα εντοπίζεται στα δίκτυα κοινής ωφελείας, και δη της ΔΕΗ, το κόστος μεταφοράς των οποίων αρνείται να αναλάβει η εταιρεία σημειώνοντας ότι η μεταφορά των δικτύων που βρίσκονται στην υπό χάραξη οδική αρτηρία δεν εμπίπτει στις συμβατικές της υποχρεώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα "συστήματα" στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατούν...

   Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ο τίτλος για όσα συνέβησαν θα μπορούσε να είναι "η εκδίκηση των Πασοκογεννών" ...