Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Σκάνδαλο: πρώην Δ/ντης Α΄Θμιας Εκπαίδευσης κατηγορείται για πληθώρα αδικημάτων"


Σε αργία τέθηκε πριν από λίγες μέρες και συγκεκριμένα από τις 14 Μαίου 2013, ο πρώην Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Αιτωλοακαρνανίας, μετά από εισήγηση του Περιφερειακού Διευθυντή ΠΕΔΕ Δυτικής Ελλάδας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και παραπέμπεται στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του AgrinioNet.gr ο πρώην Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος, πλαστογραφία και χρήση πλαστού εγγράφου, χορήγηση ψευδούς βεβαίωσης και κατάχρηση εξουσίας, άρνηση παροχής στοιχείων. Τα παραπάνω αδικήματα αφορούν υπόθεση εκπαιδευτικού από τη Ναύπακτο, η οποία στις επιλογές διευθυντών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης το 2010, κατέθεσε πλαστό δίπλωμα διδακτορικής διατριβής για το οποίο ο τότε προϊστάμενος καλέστηκε να ελέγξει τη γνησιότητα και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες σε συνεργασία με το υπηρεσιακό Συμβούλιο, για την απόδοση ευθυνών στη συγκεκριμένη εκπαιδευτικό. Δυστυχώς μετά το διάστημα της ΕΔΕ και της απόφασης που πάρθηκε διαπιστώθηκαν τα παραπάνω σοβαρά πειθαρχικά αδικήματα τα οποία βαραίνουν τον τότε διευθυντή εκπαίδευσης.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Αιτωλοακαρνανίας σύμφωνα με πληροφορίες του AgrinioNet.gr, λέγεται ότι έδωσε εντολή να πάει η υπόθεση στη δικαιοσύνη και να διωχθεί ποινικά από την Εισαγγελία Μεσολογγίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μεσολόγγι: Ποιοι θα πληρώσουν το μάρμαρο από τις ζημιές στο Διοικητήριο

Την ώρα που οι αγρότες αποφάσιζαν να αλλάξουν τρόπο διαμαρτυρίας και να μην προχωρήσουν σε κλείσιμο δρόμων, οι συμπεριφορές ορισμένων «θερμο...