Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

Σκάνδαλο: πρώην Δ/ντης Α΄Θμιας Εκπαίδευσης κατηγορείται για πληθώρα αδικημάτων"


Σε αργία τέθηκε πριν από λίγες μέρες και συγκεκριμένα από τις 14 Μαίου 2013, ο πρώην Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Αιτωλοακαρνανίας, μετά από εισήγηση του Περιφερειακού Διευθυντή ΠΕΔΕ Δυτικής Ελλάδας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και παραπέμπεται στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του AgrinioNet.gr ο πρώην Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος, πλαστογραφία και χρήση πλαστού εγγράφου, χορήγηση ψευδούς βεβαίωσης και κατάχρηση εξουσίας, άρνηση παροχής στοιχείων. Τα παραπάνω αδικήματα αφορούν υπόθεση εκπαιδευτικού από τη Ναύπακτο, η οποία στις επιλογές διευθυντών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης το 2010, κατέθεσε πλαστό δίπλωμα διδακτορικής διατριβής για το οποίο ο τότε προϊστάμενος καλέστηκε να ελέγξει τη γνησιότητα και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες σε συνεργασία με το υπηρεσιακό Συμβούλιο, για την απόδοση ευθυνών στη συγκεκριμένη εκπαιδευτικό. Δυστυχώς μετά το διάστημα της ΕΔΕ και της απόφασης που πάρθηκε διαπιστώθηκαν τα παραπάνω σοβαρά πειθαρχικά αδικήματα τα οποία βαραίνουν τον τότε διευθυντή εκπαίδευσης.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Αιτωλοακαρνανίας σύμφωνα με πληροφορίες του AgrinioNet.gr, λέγεται ότι έδωσε εντολή να πάει η υπόθεση στη δικαιοσύνη και να διωχθεί ποινικά από την Εισαγγελία Μεσολογγίου.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο πρώην Δ/ντής Εκπαίδευσης του Νομού ανακάλυψε μόνος του τις λαμογιες που γίνονταν και γίνονται στον ευρύ και στενό δημόσιο τομέα και τα κατήγγειλε στις προισταμενες υπηρεσίες.
Ένα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι άλλοι από θέσεις ευθύνης κωλυσιεργούν και κοκορεύονται ότι τα ανακάλυψαν αυτοί.
Άλλα τι λέω στην ΕΛΛΑΔΑ κυριαρχεί η ρουφιανιά και και οι ίντριγκες οι κομματικές.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΊΝΕΙ.
Βασιλειωτης η ΛΑΜΟΓΙΑ.
Από έλεγχο θα περάσουν 622.000 φάκελοι δημοσίων υπαλλήλων για να διαπιστωθεί η νομιμότητα τω τίτλων σπουδών τους μετ τους οποίους προσελήφθησαν και πήραν τυχόν προαγωγή.Στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι είναι πλαστογραφημένα, ο υπάλληλος θα παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της απόλυσης.

Ανώνυμος είπε...

Οι αρμόδιες διευθύνεις θα «περάσουν από κόσκινο» τα έγγραφα που διατηρούνται στον προσωπικό φάκελο κάθε υπαλλήλου, με στόχο να εντοπίσουν όσα δικαιολογητικά δεν είναι νομίμως επικυρωμένα και αφορούν την υπηρεσιακή και μισθοδοτική κατάσταση των εργαζομένων. Τα δικαιολογητικά αυτά είναι πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, τίτλοι σπουδών, πιστοποιητικά γλωσσομάθειας και αποδεικτικά γνώσης ηλεκτρονικών υπολογιστών.