Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015

Σκάνδαλο: ο Βλάχος πήρε πίσω τις τοποθετήσεις προϊσταμένων




Δεν χωράει ανθρώπου νους τα όσα συμβαίνουν στο νοσοκομείο Αγρινίου τις τελευταίες ώρες μετά την απόφαση του διοικητή Γιώργου Βλάχου να μην προχωρήσει εκ νέου στις τοποθετήσεις των προϊσταμένων.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του AgrinioNet.gr, κατά τη χθεσινή συνάντηση των προϊσταμένων της νοσηλευτικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Αγρινίου, στο γραφείο του διοικητή διαδραματίστηκαν σκηνές απείρου κάλλους…

Πιο συγκεκριμένα ζητήθηκαν εξηγήσεις για ποιο λόγο ενώ είχε από την προηγούμενη εβδομάδα εισήγηση της διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Μανιώτη, ο κ. Βλάχος δεν υπέγραφε τις αναθέσεις, που δεν είναι τίποτε περισσότερο από την εφαρμογή του οργανισμού του νέου νοσοκομείου Αγρινίου, που για ανεξήγητο τρόπο παρά τις παρεμβάσεις- καταγγελίες του εκπροσώπου των εργαζομένων Στ.Μερμίγκη όλο το προηγούμενο διάστημα δεν έχει εφαρμοστεί…

Στις «σκηνές απείρου κάλλους» πρωταγωνιστούσε ο κ. Βλάχος, ο οποίος λέγεται ότι αρνήθηκε και να δεχτεί τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο γραφείο του . Μετά όμως από τις αντιδράσεις και τις φωνές από τις ενδιαφερόμενες προϊστάμενες και την ένταση που δημιουργήθηκε αναγκάστηκε να τελικά να τον … δεχτεί…

Ακολούθησε ομοβροντία του εκπροσώπου των εργαζομένων κ. Μερμίγκη αλλά και των ίδιων των εργαζομένων και τελικά ο κ. Βλάχος πείστηκε και δεσμεύτηκε ενώπιον όλων να υπογράψει την εισήγηση της Διευθύνουσας για τοποθετήσεις προϊσταμένων στη νοσηλευτική υπηρεσία, δεσμευόμενος επίσης να υπογράψει και χαρτί ώστε να ληφθούν αναδρομικά τα απολεσθέντα επιδόματα θέσεων ευθύνης εδώ και 26 μήνες για όλους αυτούς που αυτό το διάστημα ασκούσαν αυτά τα καθήκοντα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΑ ΤΑ ΛΥΣΕΙ Ο " ΡΟΜΠΕΝ" ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ...

Ανώνυμος είπε...

Σημασία έχει ότι το κύκλωμα των προσωπικών σχέσεων καλά κρατεί στο νοσοκομείο. Ο Διοικητής κάνει προϊσταμένους όποιους αυτός θέλει ή θέλουν οι πολιτικοί – βουλευτές; Αμέσως μετά τις τελευταίες εκλογές 2015 ο εν λόγω κύριος προέβει σε ανάθεση θέσης , σε άτομο το οποίο διαθέτει μόνο βασικό τίτλο σπουδών.
Αλήθεια έχει το δικαίωμα ο εκάστοτε διοικητής να τοποθετεί σε θέσεις Γραφείου Διεύθυνσης άτομα ή αυτό έγκειται στην αρμοδιότητα του Διοικητή της ΥΠΕ βάση του Ν.3329/2005 αρθρ. 3, 5 & 8, όπου έχει και την κατ΄ αποκλειστικότητα την τοποθέτηση αυτών, είτε με ανάθεση είτε με κρίση?
Η διεκδίκηση του επιδόματος θέσης ευθύνης αλήθεια μπορεί να δοθεί σε κατέχοντες θέσεων με ανάθεση και όχι με κρίση; Αν ναι τότε οι αρεστοί στης διοίκησης είναι αυτοί που παίρνουν και τις θέσεις και τα επιδόματα και όχι αυτοί που έχουν προσόντα και γνώσεις. Αλήθεια γιατί δεν έχουν προβεί σε κρίσεις θέσεων από το 2007; Αν αγαπητοί Δημοσιογράφοι – Αρθρογράφοι θέλετε να δώσετε – Αποδώσετε <> ,Σωστή Ενημέρωση Αντικειμενική Παρουσίαση της Επικαιρότητας και να ασκείται εποικοδομητική κριτική για το Νοσοκομείο του τόπου, όπως άλλωστε πρεσβεύει η δεοντολογία της δημοσιογραφίας ερευνήστε και κάντε το πράξη.
Αυτή η κατάσταση επικρατεί αρκετά χρόνια που οι προηγούμενες εναλλασσόμενες κυβερνήσεις επικροτούσαν για να βολέψουν τα δικά τους παιδιά!

Ανώνυμος είπε...

Προκλητική ανάθεση/τοποθέτηση σε θέσεις Προϊστάμενων Νοσηλευτικών τμημάτων. Αξιοκρατία και ίση μεταχείριση και αγνοούνται επιδεικτικά από Διοικητή και Διευθύνουσα Νοσηλευτικής Γ.Ν. Αγρινίου !
Η Διεύθυνση Νοσηλευτικής συνεχίζουν να προκαλούν με τις ρουσφετολογικές πράξεις τους, πάρα τη ρητή εντολή του Ελληνικού λαού πριν λίγες μέρες για δημοκρατία, ισονομία, δικαιοσύνη.
Γιατί αγνοήθηκαν προκλητικά για πολλοστή φορά και ταπεινώνονται ανήθικα κάποιοι συνάδελφοι μας, με περισσότερα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για τις ίδιες θέσεις;
Η Δημοκρατία, η Αξιοκρατία , η Αξιοπρέπεια και η Δικαιοσύνη δεν θα έρθουν μόνες τους στο Νοσοκομείο μας!!!!!!!!
Ζητάμε την άμεση παρέμβαση του υπουργού Υγείας για να σταματήσει ο κατήφορος και να σωθεί το Νοσοκομείο μας που Καταρρέει και μοιράζονται ανεξέλεγκτα θέσεις & επιδόματα θέσεων ευθύνης! Η διεκδίκηση του επιδόματος θέσης ευθύνης αλήθεια μπορεί να δοθεί σε κατέχοντες θέσεων με ανάθεση? Ή με κρίση? που έχει να γίνει τοποθέτηση με κρίση από το 2007!!!