Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015

Αποκλειστικό: Ποιοι διοικητές νοσοκομείων απομακρύνονται
Με τον υπουργό Υγείας κ. Ξανθό και βουλευτές αναμένεται να συναντηθεί αύριο το πρωί ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιαννόπουλο. Θέμα της συνάντησης η αντιμετώπιση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία των νησιών του Ιονίου. Στην συνάντηση όμως αυτή αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα της απομάκρυνσης κάποιων διοικητών νοσοκομείων. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του AgrinioNet.grαπό κύκλους του υπουργείου το επόμενο διάστημα αναμένεται να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους διοικητές που έχουν αξιολογηθεί για το έργο τους από τις αρχές του καλοκαιριού.

Ποιοι είναι όμως οι διοικητές που λέγεται ότι θα αντικατασταθούν;

Το σίγουρο είναι ότι θα απομακρυνθούν από τις θέσεις τους τόσο ο κ. Βλάχος διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου και ο κ. Κυριακόπουλος διοικητής του νοσοκομείου Μεσολογγίου. Μετά τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν από τους δυο διοικητές σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει η καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Αγρινίου αλλά και τις καταγγελίες γιατρών και εργαζομένων στο πρόσωπο του κ. Κυριακόπουλου με το ποτήρι να ξεχειλίζει από τις αποφάσεις που οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι είναι μη νόμιμες, οι δυο άνδρες αναμένεται να απομακρυνθούν πολύ σύντομα και προσωρινά τη θέση τους όπως ορίζει ο νόμος να αναλάβουν οι διευθυντές της Ιατρικής υπηρεσίας των δυο νοσοκομείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του AgrinioNet.grο διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου κ. Βλάχος στην αξιολόγηση έλαβε πολύ χαμηλή βαθμολογία, ενώ ο κ. Κυριακόπουλος χαμηλή με πολλά αρνητικά σχόλια.

Εκτός όμως των διοικητών των νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου, βέβαιη θεωρούν κύκλοι του υπουργείου Υγείας την απομάκρυνση διοικητών που έλαβαν χαμηλή βαθμολογία στην αξιολόγηση. Οι περισσότεροι από αυτούς ακούγεται έντονα ότι θα απομακρυνθούν.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Λευκάδος και πρώην διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου παρόλο που λέγεται ότι τα πήγε καλά στην αξιολόγηση θα απομακρυνθεί.

Τα εύσημα στην αξιολόγηση πήρε ο συντοπίτης μας Αγρινιώτης, διοικητής του νοσοκομείου Άρτας Νίκος Κατσακιώρης ο οποίος έχει ήδη καταθέσει την παραίτηση του αλλά η επιτροπή αξιολόγησης αναμένεται να προσπαθήσει να τον πείσει να μην αποχωρήσει από τη θέση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: