Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Στο 75% τα χειρουργεία στο νοσοκομείο Αγρινίου.




Στους καθημερινούς του ρυθμούς μπαίνει σιγά σιγά το νοσοκομείο Αγρινίου, μετά την άρση των μέτρων για τον covid-19. Τα χειρουργεία έχουν επανέλθει και σύμφωνα με πληροφορίες του AgrinioNet.gr έχουν ήδη αγγίξει το 75%, με τους γιατρούς να προσπαθούν να καλύψουν το χρόνο που τα χειρουργεία δεν πραγματοποιούνταν λόγω κορωνοιού.

Τα εξωτερικά ιατρεία ξεκίνησαν και αυτά αλλά ε αυστηρούς κανόνες και προϋποθέσεις, ενώ η ορθοπεδική κλινική μετακομίζει ξανά στον τρίτο όροφο, στον οποίο δημιουργήθηκε ο χώρος για την φιλοξενία ύποπτων κρουσμάτων covid-19. Στον ίδιο όροφο ίσως παραμείνει αλλά σε περιορισμένο χώρο και κλινική για ύποπτα κρούσματα.

Το Αγρίνιο και η ευρύτερη περιοχή ευτυχώς δεν είχαν κρούσμα κορωνοιού, παρόλα αυτά το νοσοκομείο Αγρινίου προχώρησε στην φιλοξενία ασθενών με ύποπτα κρούσματα τα οποία όμως ήταν αρνητικά.


Ακολούθησε με την σειρά της και η λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων με κανόνες και προϋποθέσεις.

Όσον αφορά την “κλινική του κορωνοϊού” που είχε δημιουργηθεί στον τρίτο όροφο του νοσοκομείου για την παρακολούθηση και την νοσηλεία ύποπτων κρουσμάτων, από τον χώρο έφυγαν και επανατοποθετήθηκαν στις κλινικές τους περίπου 25 κρεβάτια.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η διοίκηση του νοσοκομείου προσανατολίζεται στην προμήθεια αντιδραστηρίων τα οποία θα έχουν την δυνατότητα να ανιχνεύουν τυχόν κρούσματα κορωνοιού.

Μιλώντας στο AgrinioNet.gr ο πρόεδρος των γιατρών του νοσοκομείου Αγρινίου Κώστας Μπακόπουλος ανάφερε «αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια να μειωθούν τα κρεβάτια covid-19 τα οποία ήταν 64, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα χρόνια περιστατικά, τα οποία είχαν πάει πίσω με την αναστολή των τακτικών χειρουργείων»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα "συστήματα" στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατούν...

   Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ο τίτλος για όσα συνέβησαν θα μπορούσε να είναι "η εκδίκηση των Πασοκογεννών" ...