Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Παρεμβάσεις Ανδρέα Μακρυπίδη στη Βουλή

Αποκατάσταση ζημιών λόγω κακοκαιρίας στους Δήμους Παρακαμπυλίων και Στράτου.

Ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης, με ερώτηση του προς τους Υπουργούς Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση και Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Κώστα Σκανδαλίδη, ζητά να καταγραφούν και να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές από την βροχόπτωση που έπληξε πρόσφατα τις περιοχές του Δήμου Παρακαμπυλίων και του Δήμου Στράτου.
Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής αναφέρει στην ερώτηση του τα εξής: «Εκτεταμένες ζημιές υπέστη ο Δήμος Παρακαμπυλίων αλλά και ο Δήμος Στράτου Νομού Αιτωλοακαρνανίας από έντονα φαινόμενα βροχόπτωσης και ανεμοθύελλας που έπληξαν πρόσφατα την περιοχή.
Συγκεκριμένα, δημιουργήθηκαν μεγάλες και σοβαρές ζημιές στις καλλιέργειες καθώς και σε κτήρια και σε υποδομές σε όλη την έκταση των Δήμων, και το αγροτικό και επαρχιακό δίκτυο αντιμετώπισε προβλήματα λόγω κατολισθήσεων.


Η τοπική κοινωνία είναι ανήσυχη, εξαιτίας και των μεγάλων ζημιών που έπληξαν την περιοχή του Δήμου Παρακαμπυλίων πριν από δύο (2) χρόνια, θρηνόντας ανθρώπινα θύματα, χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών και την κατασκευή των υποδομών.
Συνεπώς, είναι απαραίτητο να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από την Πολιτεία, την Νομαρχία και τους τοπικούς φορείς και υπηρεσίες ώστε να καταγραφούν και να αποκατασταθούν οι πρόσφατες ζημιές άμεσα.»

Παρέμβαση για τα προβλήματα των πορτοκαλοπαραγωγών.
Επιπρόσθετα, ο Ανδρέας Μακρυπίδης, με ερώτηση του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη, ανέδειξε τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πορτοκαλοπαραγωγοί του νομού Αιτωλοακαρνανίας, ζητώντας να ληφθούν μέτρα ώστε να στηριχτούν άμεσα οι παραγωγοί Εσπεριδοειδών και να προστατευτούν από τις χαμηλές τιμές.
Συγκεκριμένα, στην ερώτηση του ο Βουλευτής αναφέρει τα εξής: «Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι Παραγωγοί Εσπεριδοειδών του Νομού Αιτωλοακαρνανίας αφού η παραγωγή τους κινδυνεύει να παραμείνει αδιάθετη λόγω των εξαιρετικά χαμηλών τιμών, που κυμαίνονται σε επίπεδα κάτω του κόστους, με συνέπεια να μην καλύπτονται όυτε τα έξοδα τους.
Την ίδια στιγμή που τα πορτοκάλια παραμένουν αδιάθετα, παρατηρείται έντονα το φαινόμενο της εισαγωγής έτοιμων χυμών και Εσπεριδοειδών από Ξένες χώρες.
Το συγκεκριμένο ζήτημα αφορά την επιβίωση των πολλών μικροπαραγωγών Εσπεριδοειδών της Αιτωλοακαρνανίας και των οικογενειών τους, καθώς οι περισσότεροι δεν έχουν άλλους πόρους
Συνεπώς, η Πολιτεία πρέπει να στηρίξει άμεσα του παραγωγούς και να τους προστατεύσει από φαινόμενα εκμετάλλευσης.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα "συστήματα" στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατούν...

   Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ο τίτλος για όσα συνέβησαν θα μπορούσε να είναι "η εκδίκηση των Πασοκογεννών" ...