Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Παράγοντας του Ξηρομέρου εμπόδιζε τους ελέγχους για τα πλαστά τιμολόγια


Η μεγάλη κομπίνα που αποκάλυψε τη Δευτέρα η Ελευθεροτυπία σχετικά με τα πλαστά- εικονικά τιμολόγια και τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ που εντόπισαν οι οικονομικοί επιθεωρητές της Δυτικής Ελλάδας στην περιοχή του Αστακού φαίνεται ότι έχει μια πολύ περίεργη διαδρομή.
Από το 2005 οι αρμόδιοι ελεγκτές προχώρησαν σε έρευνες με στόχο να ανακαλύψουν ποιοι είναι αυτοί οι αγρότες που με πλαστά και εικονικά τιμολόγια κατάφεραν να εισπράξουν από την επιστροφή ΦΠΑ περίπου 2,4 εκ ευρώ.
Δύσκολα όμως έκαναν τη δουλειά τους αφού όπως φημολογείται στην ευρύτερη περιοχή του Ξηρομέρου μεγάλο στέλεχος με ισχυρά ερείσματα στο ΠΑΣΟΚ αλλά και όπου αλλού χρειάζονταν όταν ήταν η Ν.Δ στην κυβέρνηση κατάφερνε να βάλει φρένο ουκ ολίγες φορές στους ελέγχους και γενικότερα στις έρευνες.
Το συγκεκριμένο στέλεχος λέγεται ότι επισκέπτονταν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προσπαθώντας να σταματήσεις τους ελέγχους και αφού σε κάποιες περιπτώσεις δεν το κατάφερε τότε μεταχειρίστηκε άλλη τακτική. Τηλεφωνούσε στους αρμοδίους και υποστήριζε ότι οι καλλιέργειες σε πορτοκάλια και λεμόνια των αγροτών που είχαν πάρει όλα αυτά τα χρήματα έδιναν μεγάλη παραγωγή!
Δηλαδή υποστήριζε σύμφωνα με πληροφορίες ότι ένα στρέμμα με πορτοκαλιές ή λεμονιές μπορούσε να δώσει αντί για 3,5 τόνους στην καλύτερη περίπτωση ...8 τόνους...
Τελικά πόσο μεγάλες σοδειές μπορεί να δώσει ένα χωράφι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα "συστήματα" στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατούν...

   Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ο τίτλος για όσα συνέβησαν θα μπορούσε να είναι "η εκδίκηση των Πασοκογεννών" ...