Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

«Στις 6 Μαΐου, το μεγάλο “NAI” για το αύριο της πατρίδας»



«H Ναύπακτος σήμερα στέλνει το δικό της ηχηρό μήνυμα σε όλη την Αιτωλοακαρνανία ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι η μεγάλη έκπληξη των εκλογών.», είπε ξεκινώντας την προεκλογική ομιλία του στην πόλη της Ναυπάκτου ο υφυπουργός Ανάπτυξης, σχολιάζοντας με αυτόν τον τρόπο την μεγάλη προσέλευση των πολιτών στην συγκέντρωση.
Ο κ. Μωραΐτης, απευθυνόμενος στους πολίτες της Ναυπάκτου, τόνισε ότι στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ευθύνης, ότι αφήνουν πίσω πικρίες και αδικίες για να στηρίξουν την πατρίδα στα δύσκολα, ώστε το ΠΑΣΟΚ να έχει την λαϊκή εντολή και να είναι εκείνη η δύναμη που θα διαμορφώσει τις εξελίξεις για τη χώρα, με προοδευτικό πρόσημο.

Ο υφυπουργός είπε πως στέκεται με απόλυτο σεβασμό απέναντι στους πολίτες που υποβλήθηκαν σε μεγάλες θυσίες την περασμένη διετία, επισημαίνοντας πως αυτή ακριβώς είναι και η μεγάλη ευθύνη του ΠΑΣΟΚ, να γυρίσει τον τροχό της ανάπτυξης, με οδηγό την αλήθεια και ένα ξεκάθαρο πρόγραμμα για αυτά που μπορούν να γίνουν.

Χαρακτήρισε συστημικό το πρόβλημα που υπάρχει, εκφράζοντας την ευχή για αλλαγή των συσχετισμών στην συντηρητική Ευρώπη, με οδηγό την Γαλλία και τον ηγέτη των Σοσιαλιστών Φρανσούα Ολάντ: «Τι λέει ο Ολάντ λοιπόν; Μιλά για ευρωομόλογο, μιλά για αναπτυξιακά μέτρα, μιλά για τον προοδευτικό δρόμο στην Ευρώπη. Μιλά για όσα το ΠΑΣΟΚ φώναζε σε όλη την Ευρώπη από το 2009.» , είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός, για να επισημάνει την αναγκαιότητα η Ελλάδα να είναι παρούσα και ισχυρή στο νέο σκηνικό που διαμορφώνεται στην Ευρώπη.

Ο υφυπουργός δεν παρέλειψε και πάλι να αναφερθεί στα λάθη, τις αδικίες και τις παραλείψεις που υπήρχαν τα προηγούμενα δυόμιση χρόνια, αλλά και να παραθέσει μερικές από τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έγιναν σε θέματα που επί δεκαετίες δεν τολμούσε να «αγγίξει» η Πολιτεία. Παράλληλα, έκανε αναφορά και στις μεγάλες αλλαγές που έγιναν επί θητείας του στα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, δίνοντας έμφαση στο ΕΣΠΑ όπου με «τολμηρές πολιτικές αποφάσεις σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε μια ολόκληρη στρατηγική για την επιτάχυνση του.

Στη συνέχεια επέκρινε την τακτική της ΝΔ και του προέδρου της Αντώνη Σαμαρά, κατηγορώντας την για παλινωδίες και τονίζοντας πως «δεν μπορεί μετά από όσα έχουν συμβεί στη χώρα να παρουσιάζεται σήμερα η ΝΔ άσπιλη και αμόλυντη.»

Ο κ. Μωραΐτης όμως, στην ομιλία του στην Ναύπακτο, επέλεξε να επιτεθεί με σφοδρότητα κατά των δυνάμεων «που τα προηγούμενα δυο χρόνια με περίσσια υποκρισία, έπαιξαν επικίνδυνα πολωτικά παιγνίδια, μόνο και μόνο για να βλέπουν τα ποσοστά τους να ανεβαίνουν και σήμερα διεκδικούν όπως λένε να κάνουν και κυβέρνηση . Αυτή είναι η αριστερή ιδεολογία του κ. Τσίπρα να συναντά την ακροδεξιά του κ. Καμμενου . Είναι όλοι αυτοί οι αντιμνημονιακοι αστέρες οι οποίοι τα βλέπουν όλα χαλαρά . Θεωρούν ότι δεν είναι και τόσο πρόβλημα η χώρα να φύγει εκτός Ε.Ε , ότι δεν είναι κακό να γυρίσουμε στη δραχμή . Ότι μπορούμε εμείς ανέξοδα να κάνουμε τον καουμπόη της Ευρώπης, κάνοντας ότι θέλουμε χωρίς να δίνουμε λογαριασμό σε κανέναν. Αυτοί είναι που σήμερα μας λένε ότι θέλουν να διαχειριστούν την πιο κρίσιμη μεταπολεμική συγκυρία της χώρας», είπε συγκεκριμένα ο υφυπουργός, καλώντας τους πολίτες από την Ναύπακτο να μην αφήσουν τις τύχες της Ελλάδας σε εκείνες τις δυνάμεις «που εδώ και δυο χρόνια περιμένουν , πως και πως, την καταστροφή της χώρας , που έριχναν μαύρες πλερέζες όταν η κυβέρνηση του το ΠΑΣΟΚ κέρδιζε μια ακόμη καλύτερη συμφωνία όταν κερδίζαμε για την χώρα λίγο ακόμα χρόνο. Είναι αυτές οι δυνάμεις που βλέπουν τον πολίτη να γονατίζει και αυτές κοιτάνε να τσιμπήσουν στις δημοσκοπήσεις ένα ποσοστό παραπάνω. Αυτές είναι οι πραγματικές δυνάμεις του μνημονίου.»

Όπως σημείωσε ο Θάνος Μωραΐτης, ευθύνη των πολιτών είναι όλοι αυτοί να διαψευστούν και να υπάρξει εμπιστοσύνη στον δρόμο που προτείνει το ΠΑΣΟΚ.

Ο υφυπουργός στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που προωθούνται στην Ναυπακτία, αποτέλεσμα σκληρής και επίπονης δουλειάς, ώστε αυτή η περιοχή με τα μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα να βρίσκεται στην αιχμή της αναπτυξιακής προσπάθειας του τόπου.

«Με συλλογική δουλειά , μαζί με τον Δήμο και την Περιφέρεια, αξιοποιήσαμε όλα τα χρηματοδοτικά και αναπτυξιακά εργαλεία. Σήμερα λοιπόν στέκομαι μπροστά σας και σας λέω ότι έκανα ότι μπορούσα και ότι για το Δήμο Ναυπακτίας ξημερώνει μια καλύτερη μέρα στο επίπεδο μικρών και μεγάλων υποδομών.» είπε χαρακτηριστικά, παραθέτοντας τις σημαντικότερες από τις παρεμβάσεις που στο σύνολο τους, ξεπερνούν σε προϋπολογισμό τα 27 εκατομμύρια ευρώ.

Φτάνοντας στο τέλος της ομιλίας του ο Θάνος Μωραΐτης, απηύθυνε κάλεσμα σε όσους λένε σήμερα πως θέλουν να τιμωρήσουν το ΠΑΣΟΚ , σε όσους φίλους και συνοδοιπόρους σε κοινούς αγώνες, αισθάνονται απογοητευμένοι και προδομένοι «Το ΠΑΣΟΚ σας έχει ανάγκη και η χώρα έχει ανάγκη το ΠΑΣΟΚ . Να ξαναβγάλουμε την χώρα στο ξέφωτο τώρα στα δύσκολα , όχι στα εύκολα . Δεν γίνεται να τιμωρήσεις το παρελθόν υπονομεύοντας το μέλλον .Την ώρα που οι λαοί της Ευρώπης επιχειρούν την προοδευτική στροφή δεν μπορεί η χωρά μας να κάνει συντηρητικό πισωγύρισμα. Όσα πετύχαμε, με κόπο και δάκρυα, ναι και με αδικίες, δεν είναι δεδομένα. Η μάχη είναι τώρα . Η επόμενη μέρα για τη χώρα πρέπει να έχει προοδευτικό πρόσημο, με το ΠΑΣΟΚ να διαμορφώνει τις εξελίξεις.»

Σε προσωπικό τόνο, ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Θάνος Μωραΐτης, κάλεσε σε συμπόρευση :« Γιατί τώρα είναι η ώρα της μεγαλύτερης μάχης για την χώρα. Σας καλώ να είμαστε μαζί. Για μια νέα πατρίδα απαλλαγμένη από μνημόνια.

Με το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα, και τον Πρόεδρο του εντολοδόχο πρωθυπουργό.

Με όλους εμάς μαζί , ξανά μπροστά, για τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα "συστήματα" στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατούν...

   Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ο τίτλος για όσα συνέβησαν θα μπορούσε να είναι "η εκδίκηση των Πασοκογεννών" ...