Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Θ. Παπαθανάσης ""Εξετέθη ανεπανόρθωτα ο κ. Μπουλές"

  
Σε ένα πολύ σημαντικό θέμα, το οποίο συζητήθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο που αφορούσε στην «κατασκευή αιθουσών διδασκαλίας με απευθείας ανάθεση με το ποσό των 360.000 ευρώ» δηλώσαμε ως παράταξη την στήριξη μας, λόγω της σπουδαιότητας του θέματος. Όπως επισημάνθηκε , από τον επικεφαλής της παράταξης μας κ. Θανάση Παπαθανάση, υπήρχαν σοβαρά ελλείμματα στην στοιχειοθέτηση της συγκεκριμένης απόφασης. Δεν προέκυπτε το εξαιρετικά επείγον του θέματος, δεν υπήρχε καμία σχετική τεχνική μελέτη και γενικότερα καμία σοβαρή επιχειρηματολογία για να εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα η συγκεκριμένη απόφαση.
Έτσι παρά τις διαβεβαιώσεις του Δημάρχου κ. Μπουλέ, ότι όλα είναι σύννομα και ότι όλα θα πάνε καλά, δυστυχώς σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, εξετέθη ανεπανόρθωτα τόσο αυτός όσο και το γνωστό έντυπο «φερέφωνο» του.Συγκεκριμένα, στην απόφαση την οποία επισυνάπτουμε, με την οποία ακυρώθηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κ. Αγγελάκα αναφέρεται ότι: «δεν υπάρχει διαδικασία απευθείας ανάθεσης με το συγκεκριμένο ποσό», «το δημοτικό συμβούλιο είναι αναρμόδιο για την εκτέλεση έργων σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις», «η απόφαση κρίνεται ασαφής και αόριστη», «δεν αναφέρονται τα απαραίτητα στοιχεία όπως ποιοι είναι οι κατεπείγοντες λόγοι για τους οποίους απαιτείται η απευθείας ανάθεση του έργου κατασκευής αιθουσών διδασκαλίας, για ποια εκπαιδευτική βαθμίδα αυτές θα κατασκευαστούν(π.χ. νηπιαγωγείο ή δημοτικό σχολείο κ.ο.κ)», «σε ποιο σημείο του Δήμου θα κατασκευαστούν» και το σημαντικότερο «δεν υπάρχει καμία σχετική τεχνική μελέτη».Άρα αποδεικνύεται η παντελής έλλειψη στοιχειοθέτησης του θέματος, και η πλήρης ανικανότητα διαχείρισης των κρίσιμων ζητημάτων από την Δημοτική Αρχή. Και ο πιο δύσπιστος δημότης μας αντιλαμβάνεται πια ότι αυτή η Δημοτική Αρχή δεν διαθέτει το ειδικό βάρος, για να χειριστεί τα μείζονα και σημαντικά θέματα του τόπου.
Ο κ. Μπουλές δεν κατάφερε για μια ακόμη φορά να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των πολιτών της Ναυπακτίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα "συστήματα" στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατούν...

   Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ο τίτλος για όσα συνέβησαν θα μπορούσε να είναι "η εκδίκηση των Πασοκογεννών" ...