Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Νέος Άνεμος για το ΟΣΔΕ στο Αγρίνιο



OSDE-2017
Στις 15 Μαρτίου ξεκινά το ΟΣΔΕ για το 2017 με τους παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής του Αγρινίου να δέχονται ορυμαγδό «πληροφόρησης» για τον «σωστό» δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν και φέτος όπως και τις προηγούμενες χρονιές.
Βέβαια ο καθένας δύναται να κρίνει εξ’ ιδίων κατά πόσο ορθολογική ήταν η έτσι και αλλιώς η «υποχρεωτική» μέχρι πρότινος επιλογή φορέα υποβολής των αιτήσεων στην περιοχή του Αγρινίου. Θα πει κάποιος μα και πέρσι δεν υπήρχαν ένας δυο ιδιώτες ανταγωνιστές που παρείχαν παρόμοιες υπηρεσίες; Πράγματι έτσι είναι αλλά ποιος με ευκολία πέρσι θα «ρισκάριζε» από τη μια τις επιδοτήσεις του -με αίτηση σε φορέα εκτός GAIA επιχειρείν- και από την άλλη θα έχανε τα προτερήματα της πίστωσης για τα εφοδιά του;
Αντ’ αυτού φέτος το τοπίο είναι τελείως διαφορετικό. Η Ένωση Αγρινίου έπαψε να συνεργάζεται με το GAIA επιχειρείν, χάνοντας ουσιαστικά όλη την σχετική υποστήριξη που έδινε τα εχέγγυα για αιτήσεις ΟΣΔΕ χωρίς προβλήματα και από την άλλη τα ΚΕΑ της περιοχής τα ανέλαβε η ίδια η GAIA επιχειρείν, υπό την αιγίδα της Ένωσης Μεσολογγίου. Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι ο παραγωγός του ΚΕΑ της GAIA επιχειρείν αυτοδίκαια μπορεί να πιστώνεται για τα εφόδιά του από την ένωση Μεσολογγίου, μπορεί να παραδίδει τα παραγόμενα προϊόντα του και να συμμετάσχει σε όλες τις δράσεις της, όπως αυτή της «ολοκληρωμένης συνεργασίας».
Επομένως επιλέγοντας και πάλι φέτος ο παραγωγός το ΚΕΑ της GAIA επιχειρείν στη νέα του διεύθυνση και έχει την σιγουριά που χρειάζεται και απολαμβάνει όλα τα προτερήματα που του παρέχει μια από τις μεγαλύτερες και αρχαιότερες ενώσεις της χώρας, η Ένωση Μεσολογγίου.
Όσον αφορά το κόστος που θα κληθούν να επωμιστούν οι παραγωγοί του Αγρινίου φέτος για την αίτησή τους, είναι βέβαιο ότι θα είναι χαμηλότερο σε όλους τους φορείς, αφού όταν τα «μονοπώλια» σπάνε οι χρεώσεις εκλογικεύονται.
easmn-press.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φωτογράφος "καβάλησε" τους δημοσιογράφους για να βγάλει φωτογράφιες

  25η Μαρτίου στο Αγρίνιο και από νωρίς στην Πλατεία Δημοκρατίας έχει μαζευτεί κόσμος για να παρακολουθήσει τυην παρέλαση. Σιγά σιγά όλοι π...