Αρχειοθήκη ιστολογίου

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 16, 2022

Γ. Ζήσιμος : «Ο χώρος μας δεν χρωστάει σε κανέναν κάτι, όποιος μπορεί συνεχίζει…»

 


Την εικόνα ενός ανθρώπου που ήθελε πραγματικά να προσφέρει αλλά κατά το κοινώς λεγόμενο «ξενέρωσε» σε βαθμό που δεν έχει επιστροφή, δίνει στην εφημερίδα «Συνείδηση» ο ορθοπεδικός – χειρουργός Βαγγέλης Γάκης, μέχρι πρόσφατα σίγουρος για υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Αιτωλοακαρνανία.

Όπως είναι γνωστό, με επιστολή του στα αρμόδια Όργανα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε την απόσυρση του ενδιαφέροντος του να είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές εξηγώντας αναλυτικά τους λόγους που τον ώθησαν σε αυτή την απόφαση.

Η επιστολή του προς τον Γραμματέα Ανδρέα Σπυρόπουλο και τον επικεφαλής της Επιτροπής των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ευάγγελο Αργύρη φαίνεται, όμως, ότι δεν έπεισε τους πάντες καθώς υπήρξαν διαρροές ότι ο επιφανής χειρουργός ζήτησε θέση την γραμματεία του τομέα Υγείας στο κόμμα και όταν δεν κατέστη δυνατόν να την έχει, ακολούθησε η απόσυρσή του. Μάλιστα για το θέμα αυτό έγινε ερώτηση στον επικεφαλής της Νομαρχιακής Αιτωλοακαρνανίας, Γιώργο Ζήσιμο από την δημοσιογράφο Δήμητρα Λαοπόδη στον “Δυτικά Fm 92,8″, με το τοπικό στέλεχος να δηλώνει άγνοια για το γεγονός.

Ευάγγελος Γάκης: «Έχασα κάθε διάθεση για εκλογές, καμία σχέση η απόφασή μου με θέσεις»

«Μέγιστη αναλήθεια ότι ήθελα θέση στον Τομέα Υγείας και γι’ αυτό αποσύρθηκα», απάντησε ο γνωστός ορθοπεδικός στην «Συνείδηση», που τον βρήκε στην διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού στην κεντρική Ευρώπη. «Φυσικά και ο λόγος για τον οποίο ασχολήθηκα και θέλησα να κατέβω βουλευτής ήταν για να εκφράζω πολιτικό λόγο και θέσεις, οπότε ασφαλώς και θα ήθελα κάποιον ρόλο με βήμα. Αλλά όποιος λέει ότι θα έβαζα κάποιο τέτοιο προαπαιτούμενο στο ΠΑΣΟΚ απλά δεν με ξέρει. Πρόκειται παραπολιτικά που δεν με αφορούν», επεσήμανε ο κ. Γάκης.

Για να γίνει κατανοητός ο αντίκτυπος που έκανε η ανακοίνωση της απόσυρσης του γνωστού επιστήμονα, ας δούμε μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα ενοποιημένα:

«Δυστυχώς έναν χρόνο μετά την εκλογή της νέα ηγεσίας, διαψεύδονται, με τον πλέον τραγικό τρόπο, οι προσδοκίες των προοδευτικών πολιτών που ένιωσαν ότι πράγματι μπορεί η ιστορική αυτή Παράταξη να αλλάξει σελίδα και να πρωταγωνιστήσει ξανά στο πολιτικό προσκήνιο (…).

Ακούμε για ‘’Δούρειους Ίππους’’, οι οποίοι ήταν στην παράταξη εν γνώσει της ηγεσίας. Ουδείς απάντησε στο για ποιο λόγο παρέμεινε εν γνώσει τους ένας ‘’Δούρειος Ίππος στην ‘’καρδιά’’ της Παράταξης»(…)Μια βουλευτική έδρα όμως δεν είναι αυτοσκοπός και δεν μπορεί να είναι αυτοεξευτελισμός»(…). Κάθε εβδομάδα αλλάζει και η «γραμμή» του κόμματος που ουσιαστικά απλά δεν υπάρχει. Συνεχόμενα λάθη, ατολμία, στασιμότητα, εσωστρέφεια, αυτοαναφορικότητα και τακτικισμός που αποστρέφουν τους πολίτες (…).  Οι ανακοινώσεις των ψηφοδελτίων κατάντησαν εσωκομματικό ανέκδοτο (…). Ίσως θεωρήθηκε – λανθασμένα – από την ηγεσία ότι είμαστε όλοι ανεπάγγελτοι ή ότι παρασιτούμε πάντα κάπου κοντά στα κόμματα και στην Πολιτική, ότι φιλοδοξούμε να γίνουμε και εμείς επαγγελματίες πολιτικοί και επαγγελματίες της «συναλλαγής». Δεν είμαστε όμως όλοι ίδιοι. Ίσως θεωρήθηκε – λανθασμένα –  ότι διαθέτουν την πολυτέλεια να εμπαίζουν ανθρώπους με επαγγελματική, επιστημονική και κοινωνική πορεία(…).

Υπάρχουμε όμως και όλοι εμείς που δεν μπορούμε να ανεχτούμε τον εμπαιγμό, δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε και να υπηρετούμε το τίποτα και τον σαπροφυτισμό στην Πολιτική. Συνεπώς, αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορώ να συμβιβαστώ με τον εμπαιγμό και να υποστηρίξω κάτι που δεν πιστεύω, υποκρινόμενος και εύλογα αποσύρω το ενδιαφέρον μου για το ψηφοδέλτιο της Αιτωλοακαρνανίας».

Γιώργος Ζήσιμος: «Ο χώρος μας δεν χρωστάει σε κανέναν κάτι, όποιος μπορεί συνεχίζει…»

Με όλα τα παραπάνω ως δεδομένα, ο Γιώργος Ζήσιμος, αφού υπενθύμισε ότι τον συνδέει και προσωπική φιλία με τον κ. Γάκη δήλωσε έκπληκτος με την εξέλιξη κι ότι δεν μπορεί να ξέρει τι έχει γίνει, τονίζοντας όμως ότι «ο χώρος δεν χρωστάει σε κανέναν, όποιος μπορεί συνεχίζει» και ότι «κανείς δεν εμπαίζεται από το ΠΑΣΟΚ, όλοι έχουν τις αγωνίες τους αλλά δεν μπορούσαμε να ανακοινώσουμε υποψηφιότητες ενώ εκκρεμούν οι έδρες ακόμα, στο κάτω-κάτω κανένα κόμμα δεν έχει ανακοινώσει και δεν είναι γνωστή ακόμη η ημερομηνία των εκλογών καν».

Περισσότερα


Σε ποιους άνοιξε η όρεξη για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ;

ΠΑΣΟΚ: Το συνέδριο τελειώνει, τα ερωτήματα δεν απαντήθηκαν | Μεταρρύθμιση

Η απόσυρση Γάκη από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία για τους λόγους που ο ίδιος αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του, άνοιξε την όρεξη σε κάποιους που μέχρι πρότινος, δεν "χωρούσαν" στο ψηφοδέλτιο και είχαν στρέψει το βλέμμα τους στην αυτοδιοίκηση. Σύμφωνα με όσα ακούγονται μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τους μύδρους που εξαπέλυσε ο κ. Γάκης στο ΠΑΣΟΚ επειδή δεν ανακοίνωσε το Κίνημα τα ονόματα αυτών που θα στελέχωναν το ψηφοδέλτιο, κάποιοι "τρώγονται" να επανακάμψουν στο ψηφοδέλτιο...

Το θέμα όμως είναι ο χρόνος των εκλογών και αν θα "χωρέσουν" στα ψηφοδέλτια λόγω της ... απογραφής...

Όπως και να χει μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τη δίνη στην οποία βρίσκεται γενικότερα ο πολιτικός κόσμος με το σκάνδαλο Qatar gate, τα κομματικά επιτελεία δεν "καίγονται" να ανακοινώσουν ψηφοδέλτια...

Μέχρι να ανακοινωθούν οι αποσύρσεις θα έχουν μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας... που έλεγε κι ο Ανδρέας...

Αχός βαρύς ακούγεται

Β4. Οι Κλέφτες και οι Αρματολοί

Αχός βαρύς ακούγεται

πολλά καντήλια πέφτουν

μήνα σε γάμο πέφτουνε 

μήνα σε χαροκόπι;

Μηδέ σε γάμο πέφτουνε;

μηδέ σε χαροκόπι;

ο Βάγγος είναι που μιλά 

ο Βάγγος είν' που κρένει

Μιλάει για την απόσυρση

Μιλά και για το κόμμα

που του ταξαν θα τονε πουν 

πολύ πριν απ το γιόμα

 Το γιόμα όμως πέρασε 

έπιασε μεσημέρι

η νύχτα πλέον έπεσε 

κανένας δεν εμίλησε

απ' το κομματικό λιμέρι

Ο Βάγγος σαν ξημέρωσε 

τα πήρε το κρανίο

ζαλώθηκε την κάπα του 

γιατί έκανε και κρύο 

κι έπιασε κι έγραψε γραφή

κι έστειλε και μαντάτο

αυτός ποτέ δεν προσκυνά 

και δε θα πιάσει πάτο

Κι άμα αυτοί δεν θέλουνε 

να τον ανακοινώσουν

αυτός ευθύς τους παρατά 

 δε πα και να θυμώσουν

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2022

Απαλλακτικό βούλευμα για τους τρεις πρώην προέδρους του Λιμενικού Ταμείου Αιτωλοακαρνανίας, Σταράμο, Παπαδόπουλο, Λουκόπουλο

 
Απαλλακτικό βούλευμα για τους τρεις πρώην προέδρους του Λιμενικού Ταμείου Αιτωλοακαρνανίας εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου, μ την υπ αριθ. 52/2022 απόφαση του.

Απαλλάσσει με την συγκεκριμένη απόφαση από τις αποδιδόμενες κατηγορίες που αφορούσαν την Οικονομική Διαχείριση του Λιμενικού Ταμείου Αιτωλ/νίας από το 2009-2014, τους προέδρους που διετέλεσαν τότε. Κώστα Σταράμο, Πάνο Παπαδόπουλο και Βασίλη Λουκόπουλο. Δεν προέκυψαν περιστατικά όσον αφορά την ζημία του νομικού προσώπου, από τους τρεις πρώην προέδρους.

Ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος θα πρέπει να ζητήσει δημόσια συγνώμη, λένε πολλοί στο Μεσολόγγι μετά από αυτή την απόφαση, αφού είναι αυτός που έστειλε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών την σχετική έκθεση διαχειριστικού ελέγχου για τα έτη 2009-2014. Προφανείς οι λόγοι σχολιάζουν πολιτικοί κύκλοι του Μεσολογγίου. Υπήρχε πολιτικός σκοπός να πλήξει τους προέδρους, πόσο μάλλον τον Πάνο Παπαδόπουλο με τον οποίο είχε δώσει Ομηρικές μάχες δημοτικό συμβούλιο.

Γ.Βασιλείου πρ. ΚΟΙΠΑ: Αφήνουμε απλήρωτους τους προμηθευτές για να πληρώσουμε τους εργαζόμενους σε βρεφονηπιακούς και ΚΔΑΠ

 


 

 Αν είναι δυνατό να από την μια μεριά να βλέπεις το κράτος να προχωρά στην ψηφιοποίηση και να κάνει πολλά βήματα μπροστά και από την άλλη το ίδιο κράτος να αφήνει απλήρωτους για τρεις και πλεόν μήνες τους συμβασιούχους στις κοινωνικές δομές των δήμων όπως π.χ. τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, αλλά και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί; Δεν πληρώνουν τα voucher στην ώρα τους παρόλο που οι δήμοι τρέχουν τις διαδικασίες στους σωστούς χρόνους. Το πρόβλημα στο δήμο Αγρινίου είναι μεγάλο, αφού οι εργαζόμενοι που φτάνουν τους 150, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΟΙΠΑ Γιάννη Βασιλείου, λαμβάνουν τους μισθούς τους από το δήμο Αγρινίου, αντί της  Ε.Ε.Τ.Α.Α δηλαδή της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης που είναι Α.Ε.Ο δήμος Αγρινίου με δικά του χρήματα πληρώνει τους μισθούς των εργαζομένων και μέχρι σήμερα πληρώθηκαν οι μήνες Σεπτέμβριος και Οκτώβριος, αναφέρει ο Γιάννης Βασιλείου μιλώντας στον ΔΥΤΙΚΑ FM και την Δήμητρα Λαοπόδη. Το ίδιο θα πράξουν και στο μέλλον αφού όπως φαίνεται τόσο η σημερινή κυβέρνηση όσο και οι προηγούμενες σύμφωνα με τον κ. Βασιλείου, δεν φροντίζουν να λυθεί το πρόβλημα. Χαρακτηριστικά αναφέρει "Αφήνουμε απλήρωτους τους προμηθευτές για να πληρώσουμε τους εργαζόμενους. Έχω χάσει τον ύπνο μου, σκεπτόμενες αν θα έρθουν τα χρήματα και πως θα κάνουν Χριστούγεννα αυτοί οι άνθρωποι. Εμείς φτιάχνουμε τα δικαιολογητικά στην ώρα τους αλλά κάποιοι πληρώνουν με τους δικούς τους χρόνους. 

Τεράστιο πρόβλημα φυσικά αντιμετωπίζουν και τα ιδιωτικά ΚΔΑΠ και και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, αφού εκεί οι ιδιώτες δεν μπορούν να πληρώσουν στην ώρα τους το προσωπικό τους. 





Ξεκίνησαν οι διεργασίες στην παράταξη της Χρ. Σταρακά

 


 Στις 11  Δεκεμβρίου το ΠΑΣΟΚ λέει, πρόκειται να ανακοινώσει τα ονόματα αυτών που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια στις εθνικές εκλογές. Με αφορμή αυτή την εξέλιξη πληροφορίες φέρουν την επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Αγρίνιο Μπορείς Χριστίνα Σταρακά να παραιτείται αμέσως μετά από την παράταξη αφού θα πρέπει να "τρέξει" την υποψηφιότητα της για το ελληνικό κοινοβούλιο. Στην παράταξη ήδη έγινε η πρώτη συζήτηση για το οποίος θα είναι ο επόμενος επικεφαλής που θα ηγηθεί της παράταξης μέχρι τις δημοτικές εκλογές του 2023. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έγινε η πρώτη συζήτηση και το πρόσωπο που συγκέντρωσε τις μεγαλύτερες πιθανότητες είναι ο Παναγιώτης Καψάλης. Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν οι ανάλογες διεργασίες και θα παρθεί και επίσημα η απόφαση.

Τρίτη, Νοεμβρίου 29, 2022

Κέρδισε τις εντυπώσεις ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνός στην επίσκεψη του στο συσσίτιο της Αγίας Ευαγγελίστριας VIDEO




Κέρδισε τις εντυπώσεις ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνός από την ώρα που πέρασε το κατώφλι του συσσιτίου της Αγίας Ευαγγελίστριας στο Αγρίνιο. Από νωρίς χθες το πρωί ανασκουμπώθηκαν οι γυναίκες του συσσιτίου, και μέχρι να πεις κύμινο όλα ήταν έτοιμα. Περίμεναν την επίσκεψη του Μητροπολίτη και είχαν ψήσει ψάρια για να του κάνουν το τραπέζι. Όταν έφτασε ο Μητροπολίτης ξαφνιάστηκε ευχάριστα από αυτά που αντίκρισε και μάλιστα συγκινημένος από την υποδοχή τους "έταξε" να τους κάνει εκείνος το τραπέζι γιατί το έργο τους είναι θεάρεστο όπως του είπε. Το θέμα είναι ότι κάποιες κυρίες διατηρούσαν επιφυλάξεις για το νέο Μητροπολίτη αλλά όταν πια αποχώρησε, άρχισαν να τον επαινούν. Μάλιστα σχολίασαν το λαμπερό του χαμόγελο όπως είπαν αλλά και τα καλά του λόγια για το έργο που γίνεται στο συσσίτιο από το 2011. Φυσικά ο κ. Δαμασκηνός εξήγγειλε από το χώρο του συσσιτίου την δημιουργία μέσα σε ένα χρόνο όλες οι ενορίες του Αγρινίου θα αποκτήσουν ανάλογη προσπάθεια, έτσι ώστε να υλοποιήσουμε την ενθρονιστήρια διακήρυξη μας, κανείς χωρίς φαγητό στην πόλη του Αγρινίου.

«Επισκέφθηκα το συσσίτιο του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου της πόλης του Αγρινίου, το μοναδικό που λειτουργεί στο Αγρίνιο. Ήρθα για πρώτη φορά για να ευχαριστήσω θερμά τον εφημέριο και υπεύθυνο της προσπάθειας αυτής, αλλά και όλες τις εθελόντριες κυρίες, οι οποίες θυσιαστηκά κάθε μέρα μαγειρεύουν δεκάδες μερίδες φαγητού για τους απόρους , όχι μονάχα αυτής της ενορίας, αλλά και της πόλεως του Αγρινίου. Ήθελα να τους πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ, να τους ευλογήσω μέσα από την καρδιά μου και να εξαγγείλω, ότι εντός ενός έτους όλες οι ενορίες του Αγρινίου θα αποκτήσουν ανάλογη προσπάθεια, έτσι ώστε να υλοποιήσουμε την ενθρονιστήρια διακήρυξη μας, κανείς χωρίς φαγητό στην πόλη του Αγρινίου», ανέφερε σε δηλώσεις του στο AgrinioNet.gr





Το "χρυσό¨Π και η υποψηφιότητα στο δήμο μεσολογγίου



 Άναψαν οι κουβέντες στας Μεσολόγγας για τις δημοτικές εκλογές...

Κι εκεί που τα πράματα έδειχναν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά δεν θα είχε πρόβλημα με την υποψηφιότητα, τσουπ να σου ένας ακόμη ενδιαφερόμενος...

Σου λέει, εγώ πρώην δήμαρχος, από την ώρα που δεν βλέπω φως στην περιφέρεια, θα περιφέρομαι χωρίς ρόλο;

Και τι σόι περιφορά θα είναι αυτή;

Θα περιμένω κάθε τ' Αη Συμιού θα βάλω τ' άρματα;

Όχι δα...

Κάτι πρέπει να κάνω...

Κι επειδή στας Μεσολόγγας ο κάθε πικραμένος, που έχει κάνει μια φορά δήμαρχος, ε, θέλει να κάνει και μια δεύτερη, ο περι ου ο λόγος το είπε νέτα σκέτα...

Ενδιαφέρομαι...

Κόπτομαι...

Καίγομαι...

"Θέλω ξανά, μανά, να είμαι υποψήφιος"...

Έτσι είπε στους συντρόφους και έθεσε εαυτόν στην διάθεση του κόμματος...

Το κόμμα τώρα από την άλλη, προσπαθεί να βρει λύση...

Τίνος να κάνει την καρδιά, τίνος να τη χαλάσει...

Σε Σολομώντεια λύση, λένε οι γνωρίζοντες, προσανατολίζονται από το κόμμα...

Σου λέει, άσε να δούμε ποιες και πόσες θα είναι οι υποψηφιότητες και μετά θα κάνουμε ένα γκάλοπ για το Μεσολόγγι και το Αγρίνιο και θα δούμε...

Πάντως σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο πρώην δήμαρχος που ενδιαφέρεται για το δήμο Μεσολογγίου παραιτήθηκε λένε από τις κομματικές θέσεις που κατείχε για ... λόγους ηθικής τάξης, λένε...

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι συχνά πυκνά επισκέπτεται συγκεκριμένο γραφείο στο δήμο Μεσολογγίου, από όπου λένε καλεί από το τηλέφωνο υπηρεσίας και λέει σε κόσμο ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος;

Η πόλη βοά ότι οι κινήσεις αυτές είναι σε γνώση του δημάρχου και ίσως να κάνει το "λαγό" ...

Λέτε να συμβαίνει κάτι τέτοιο;

Όπως και να χει ο θυμόσοφος λαός λέει "λαγός την φτέρη έτριβε..."







Κυριακή, Νοεμβρίου 27, 2022

Μίνα Γκάγκα όπως ... Flas Gordon

 


 

Θα ρθει, δεν θα ρθει, αναρωτιόντουσαν πολλοί από την ώρα που διέρρευσε η είδηση ότι η κ Γκάγκα Αναπληρώτρια υπουργός υγείας επρόκειτο να επισκεφθεί τα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου.

Βλέπετε ήταν «βαρύ» ίσως κι ασήκωτο το πρόγραμμα της κατά την επίσκεψή του Μητσοτάκη στην Πάτρα τον οποίο συνόδευε. Μετά λοιπόν από πολλές κλήσεις που λέγεται ότι δέχτηκε στο τηλέφωνο της, αλλά και λόγω της υπόσχεσης που φέρεται να είχε δώσει στον Μάριο Σαλμά, αποφάσισε να κάνει επισκέψεις αστραπή…

Ούτε ο Flas Gordon  να ταν….

Έφτασε λοιπόν στο νοσοκομείο Αγρινίου, υπό την αγωνία μην τυχόν ζητήσουν να την συναντήσουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, άκουσε ότι είχαν να της πουν και τους είπε ότι θα τα λάβει «σοβαρά υπόψη» και μην την είδατε…

Α, τους είπε ότι θα ξανάρθει…

Το θέμα είναι πότε θα ξανάρθει, αν ξανάρθει, με τις εκλογές να … μυρίζουν…

Κι αν ξανάρθει θα φέρει κάνα γιατρό …

Ο διοικητής πάντως περιμένει με την Καινή Διαθήκη και ώσπου να πεις κύμινο θα πλακώσει τις ορκωμοσίες…

Παρασκευή, Νοεμβρίου 18, 2022

Ποιοι ζητούν jcb ;

Effective Compliance Communication, Part 2: Understanding Your Audience

Γνωστό τοις πάσι ότι οι πρόεδροι των Δημοτικών Ενοτήτων, ανά δήμο, όσο πλησιάζουν οι εκλογές όλο και περισσότερο ασκούν πιέσεις για να γίνουν περισσότερα έργα στα χωριά τους...

Βλέπετε είναι και οι ψήφοι μπροστά...

Παρατηρείται όμως το φαινόμενο ορισμένοι να απαιτούν ή να προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν "πλάγιους" τρόπους για να κάνουν ορισμένα "ρουσφέτια" που αν μη τι άλλο θα τους φέρουν ψήφους... 

Ποιος ή ποιοι είναι αυτοί και σε ποιους δήμους που ζητούν ένα jcb για παράδειγμα γιατί δήθεν υπάρχει κάποιο θέμα στο χωριό και τελικά όχι μόνο δεν το χρησιμοποιούν για να λύσουν το δήθεν πρόβλημα αλλά για να κάνουν το ρουσφετάκι τους;

Το θέμα είναι ότι τους πήραν χαμπάρι και τους ... έκραξαν για τέτοιου είδους συμπεριφορές...

Μήπως εκθέτουν τις δημοτικές αρχές, με τις οποίες κιόλας δεν εκλέχτηκαν, τους αντιδημάρχους που έδωσαν το οκ χωρίς να ρωτήσουν περισσότερες λεπτομέρειες αλλά και τους εκλεγμένους συμβούλους των δημοτικών ενοτήτων;


Τα ΟΧΙ του δεσπότη με το ... καλημέρα σας στην Μητρόπολη

Με καταγωγή από τη Σάμο ο νέος μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας - Samos  Voice

Με το καλημέρα σας έπεσαν και τα πρώτα ΟΧΙ από τον Δεσπότη...

Φαίνεται πως ο Μητροπολίτης που ανέλαβε πολύ πρόσφατα τα καθήκοντα του στην Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας ήρθε... ενημερωμένος...

Για να μην πούμε πολύ ενημερωμένος για τα τεκταινόμενα σε διάφορους τομείς της Ιεράς Μητροπόλεως...

Χωρίς καμία πρόθεση να μειώσουμε ή να αφιμσβητήσουμε το σπουδαίο έργο  που γίνεται στην Μητρόπολη, ορισμένα πράγματα πρέπει να αλλάξουν...

Το πρώτο όχι λοιπόν ειπώθηκε από τον δεσπότη Δαμασκηνό στον Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, που με το που τον υποδέχτηκε του ζήτησε να επιτρέψει να γίνονται γάμοι και βαπτίσεις σε εξωκλήσια. Εισέπραξε ένα ξεγυρισμένο όχι, που του 'ρθε ... αναφανταλιά...

Ο κυρός Κοσμάς είχε απαγορεύσει κι αυτός να τελούνται τα ιερά μυστήρια του γάμου και της βάπτισης στα ξωκλήσια...

Την ίδια στάση κρατά και ο νέος Μητροπολίτης Δαμασκηνός...

Η δεύτερη κίνηση του κ. Δαμασκηνού ήταν να αναστείλει επ' αόριστον τη λειτουργία του γραφείου κοινωνικής διακονίας που διατηρούσε η Ιερά Μητρόπολη στο Μεσολόγγι...

Αλήθεια γιατί με το καλημέρα σας ο δεσπότης μπήκε στην διαδικασία να αναστείλει της λειτουργία του συγκεκριμένου γραφείου;

Λέτε ο δεσπότης ήθελε να στείλει κάποιο μήνυμα; 

Λέτε το μήνυμα να έχει πολλούς αποδέκτες;

 


Άραξε παράνομα στην Χ. Τρικούπη και μπλόκαρε την κυκλοφορία


 

 Η μαντάμ πρωί πρωί αποφάσισε ότι έπρεπε να πάρει το ΙΧ της και να κατέβει μέχρι το κέντρο του Αγρινίου να κάνει τις δουλειές της. Γιατί να αγχωθεί για το που θα βρει να παρκάρει το αυτοκίνητο της αφού υπάρχει ο δρόμος μπροστά στην Χριστιανική Ένωση Αγρινίου στην οδό Χαρίλαου Τρικούπη;

Μπήκε λοιπόν στην διαδικασία να παρκάρει και να φύγει για να κάνει την όποια δουλειά είχε στην περιοχή. Φυσικά για να κάνει κάτι τέτοιο σε ώρα αιχμής, σημαίνει ότι, είτε το είχε ξανακάνει, για να ανάψει ας πούμε ένα κεράκι σε παρακείμενο εκκλησάκι, είτε για να πάει σε πολυκατάστημα που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο μακριά...

Η ώρα ήταν λίγο πριν τις 10 το πρωί που στην Χαριλάου Τρικούπη γίνεται ο χαμός από κίνηση. Αυτό φυσικά δεν την ενδιέφερε την οδηγό που για περισσότερο από 15 λεπτά με την παράνομη στάθμευση κατάφερε να δημιουργήσει κυκλοφοριακό κομφούζιο. Μπλόκαρε λοιπόν την κυκλοφορία αφού δεν μπορούσε να περάσει ένα λεωφορείο, πίσω από το οποίο υπήρχε υπήρχε ένα φορτηγό, που δεν μπορούσε να στρίψει στην Παπαφώτη και με τους ντελιβεράδες να κάνουν μανούβρες για να περάσουν από το σημείο. Φυσικά κλήθηκε η τροχαία. Αλλά μάταια ο τροχονόμος έψαχνε να την βρει.. Έκοψε μεν την κλήση, πήρε τις πινακίδες από το αυτοκίνητο, σφύριξε, ξανασφύριξε... άφαντη η μαντάμ...

Φυσικά η τροχαία δεν διαθέτει ακούσαμε γερανό για να "σηκώσει" το όχημα...

Η περί ο λόγος μαντάμ κάποια στιγμή εμφανίστηκε και αφού αντιλήφθηκε τι είχε προκαλέσει, σαν βρεμένη γάτα ψέλλισε ένα συγνώμη, πήρε την κλήση και αποχώρησε...






 


Κυριακή, Νοεμβρίου 13, 2022

Φάουλ με το κάλεσμα των δημοσιογράφων

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Κι ενώ το τραπέζι για τον δεσπότη προετοιμάζονταν κάποιες μέρες πριν, ορισμένες κυρίες υπάλληλοι επιφορτίστηκαν με την επικοινωνία των δημοσιογράφων...

Έπιασαν λοιπόν δουλειά από την Τετάρτη και άρχισαν τα τηλέφωνα...

Από την Τετάρτη λοιπόν μέχρι την Παρασκευή που τέλειωσε το ωράριο τους στο δήμο Αγρινίου, οι περί ου ο λόγος κυρίες θεώρησαν ότι έπραξαν το καθήκον τους και ειδοποίησαν όλα τα ΜΜΕ να στείλουν από έναν εκπρόσωπο τους...

Ή αυτό είχαν κατά νου...

Ότι είχαν κάνει τη δουλειά τους...

Φευ

'Όχι μόνο δεν έκαναν την δουλειά τους αλλά όταν ο ένας συνάδελφος δημοσιογράφος ρωτούσε τον άλλο εάν τον κάλεσαν στο τραπέζι σε αρκετές περιπτώσεις έπαιρνε αρνητική απάντηση...

Βλέπετε οι κυρίες καλούσαν, όπως οι ίδιες υποστήριξαν όταν τους έβαλαν γκάζια, αλλά επειδή κάποια τηλέφωνα ήταν απασχολημένα, δεν ξαναμπήκαν στον κόπο να καλέσουν εκ νέου... Και φυσικά δεν γνώριζαν ότι υπάρχει το sms, το vider, το messenger, ακόμη και το email ... Αλλά αυτές έκαναν την δουλειά τους κατά τα λοιπά...

Φυσικά αυτά έφτασαν στα αυτιά του δημάρχου ...

Λέτε η κατήφεια των κυριών που βρίσκονταν και στην υποδοχή στο δείπνο για τον Μητροπολίτη να οφείλονταν σε "δοξολογίες"

Ποιοι έφτασαν στο δείπνο για τον δεσπότη ... χορτάτοι από γουρνοπούλα

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Το δείπνο που παρέθεσε ο δήμος Αγρινίου προς τιμή του νέου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνού είχε και τα" πικάντικα" του...

Τα πιάτα διαδέχονταν το ένα το άλλο και προς έκπληξη ορισμένων ήταν ... νηστίσιμα. Πεντανόστιμα μεν... Νηστίσιμα... δε ...

Είδαν κι έπαθαν ορισμένοι με τις τσιπούρες.. 

Και δώστου να θέλουν να φάνε την τσιπούρα με το μαχαίρι και το πιρούνι και να μην τα καταφέρνουν...

Βλέπετε το ψάρι θέλει ... χέρι... 

Πως να το κάνουμε...

Έδωσαν πήραν και τελικά ορισμένοι έφαγαν  το ... ψαχνό και το υπόλοιπο έμεινε...

Υπήρξαν όμως και κάποιοι που έφτασαν στο τραπέζι με μια καθυστέρηση...

Ο λόγος;

Πήγαν, λένε οι πληροφορίες, μέχρι το Κάτω Κεράσοβο και "γουρνομυτιάστηκαν" στην γουρνοπούλα...

Έτσι έφτασαν στο τραπέζι, χορτάτοι...

Όταν τους ρώτησαν οι συνδαιτυμόνες τους γιατί δεν τρώνε, κι αν δεν τους άρεσαν τα πιάτα, αυτοί έκαναν τους ψόφιους κοριούς... 

Μέχρι που αναγκάστηκαν να "μαρτυρήσουν" την αιτία...

Καταλαβαίνεται τώρα τι ακολούθησε...


Δευτέρα, Οκτωβρίου 17, 2022

Μεσολόγγι: άκαρπη η συνάντηση στη ΔΕΗ για το ρεύμα; Αγωνία για το αν θα κατέβουν οι ... διακόπτες





Σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται η δημοτική αρχή Μεσολογγίου, για την εξέλιξη του θέματος των χρεών στην VOLTERA η οποία με επιστολή της έκανε γνωστό στο δήμο ότι εάν δεν εξοφληθεί η οφειλή του δήμου μέχρι τις 3 Νοεμβρίου οι διακόπτες του ρεύματος θα κατέβουν. Ενημέρωσε επίσης το δήμο Μεσολογγίου ότι παύει πλέον η εκπροσώπηση, άρα θα πρέπει να βρει άλλον πάροχο. Ο καιρός πέρασε και ο δήμαρχος Μεσολογγίου σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του AgrinioNet.gr αναφέρουν ότι την περασμένη εβδομάδα , έσπευσε όπως ακούγεται στην Αθήνα και φέρεται να συναντήθηκε με υπηρεσιακό στέλεχος της ΔΕΗ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δήμαρχος ισχυρίστηκε πως δεν έχει ο δήμος χρήματα ούτε για προκαταβολή, ώστε να υπογράψει νέο συμβόλαιο με την εταιρεία. Να θυμίσουμε ότι ο δήμος Μεσολογγίου ήδη οφείλει στην ΔΕΗ περισσότερα από 3 εκ ευρώ.

Στο μεταξύ η VOLTERA έχει ενημερώσει ότι υπάρχουν 15 παροχές τους δήμου τις οποίες παύει να εκπροσωπεί κάτι που σημαίνει ότι εάν ο δήμος Μεσολογγίου δεν προχωρήσει στη εξόφληση των χρεών θα κοπεί το ρεύμα…

Από την πλευρά της ΔΕΗ έγινε ενημέρωση στο δήμαρχο Μεσολογγίου ότι τα χρέη έφτασαν τα 3,5 εκ ευρώ και “δεν έχουν δει φράγκο”.

Η υπόθεση έμεινε λένε εκεί…

Ο δήμαρχος αποχώρησε και στην συνέχεια φέρεται να επισκέφθηκε κάποιο υπουργείο…

περισσότερα

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 27, 2022

Φέρτε μας πίσω το Ζυγό

 ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 1826 - Trikala Online

Τις κούλιες λένε πιάσανε

εκεί στο Μεσολόγγι

πόλεμο θε να κάνουνε

να μην τους φαν οι λόγγοι

 

Οι γέροντες κοινώνησαν

οι νιες μαυροδεθήκαν

κι οι κλέφτες κι αρματολοί

νωρίς ταμποιυρωθήκαν

 

Φορτίσανε τα κινητά

πήραν μαζί τα τάμπλετ

και ο αρχηγός τους διάβαζε 

κομμάτια από τον Άμλετ


τ' Αγρίνιο να πάρουνε

τους κάμπους τα βουνά του

να πιάσουνε αιχμάλωτο 

τον μέγα άρχοντα του


Εκείνον τον μελαχρινό

εκειόν τον μαυρομάτη

που δεν τους δίνει το Ζυγό

και του χουνε γινάτι


Τ' Αγρίνιο σαν το μαθε

δεν ίδρωσε τ' αυτί του

μον 'εστειλε μια γραφή

που ναι διαταγή του


τις κόνξες να αφήσουνε

για τσίπουρα να πάνε 

να φάνε κι αυγοτάραχο

για άλλα να μιλάνε


Αυτοί σαν πήραν τη γραφή

πολύ φαρμακωθήκαν

το πήρανε απόφαση

και στην Κλεισούρα μπήκαν  


Αν σας βαστάει ωρέ παιδιά

και έχετε τα κότσια 

μη λάχει και περάσετε

χωρίς να φέρτε γρόσια


Εμείς το ιερό βουνό 

το θέλουμε δικό μας

αλλά άμα τα βρούμε στον Παπά

χαρίζουμε το βιός μας


Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 22, 2022

Το έπος ενός κατρεγμένου....

Ιλιάδα - Βικιπαίδεια

Ποιος είναι εκείνος ο "πασάς"

τέκνο της πρωτευούσης

που κλαίει λένε κι οδύρεται

υιός ποιας θρηνούσης;


Θρηνεί ο μαύρος και πονεί

που χάνει τα οφίτσια

και κλαίνε μαζί του και λυγούν

κι όλα τα κορίτσια

 

Τον ΕΟΠΥΥ περίμενε

να πάει στο Μεσολόγγι

και κατά πως παν τα πράματα 

θα τονε φάνε οι λόγγοι

 

 

 

 

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 08, 2022

Σκουπιδότοπος και κατεστραμμένοι κάδοι στα Κλεπαίτικα του Αγρινίου

 

 


Η εικόνες που δημοσιεύουμε σήμερα καταγράφουν την καθημερινότητα των κατοίκων στην περιοχή Κλεπαίτικα του Αγρινίου. Ένα σημείο, ψηλά στο Αγρίνιο, που από την μια μεριά έχεις μια μοναδική θέα της πόλης και από την άλλη, την πίσω πλευρά, έχεις θέα τον σκουπιδότοπο που έχουν δημιουργήσει ορισμένοι από τους κατοίκους που δεν σέβονται σε καμιά περίπτωση τους εαυτούς τους αλλά και τους γείτονες. Εδώ και κάμποσο καιρό κάποιοι ανεγκέφαλοι κατέστρεψαν τους κάδους. Μάλιστα ξέσπασαν το μένος τους στον κάδο της ανακύκλωσης… Τον έκαψαν, τον έσπασαν κι όπως λένε κάποιοι «του άλλαξαν τα φώτα». Η οδός που υπάρχει αυτή η ιδιότυπη χωματερή είναι η Β πάροδος Κολοκοτρώνη και Τσακάλωφ γωνία… Και λέμε ξανά Κλεπαίτικα… Και δεν το λέμε τυχαία γιατί πήρε το αυτί μας ότι άνθρωπος της καθαριότητας φέρεται να έχει πει ότι στην περιοχή του δεν συμβαίνουν τέτοια πράγματα… Να όμως που συμβαίνουν και οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστοι μάρτυρες…

Πότε θα πάει η υπηρεσία καθαριότητας, που έχει ενημερωθεί να προχωρήσει στην αποκομιδή των απορριμμάτων και πότε θα τοποθετηθεί και νέος κάδος;

Αφήστε που ο έτερος κάδος είναι κι αυτός ... αντάρα...

 


 



 

"Έχουμε μάγκα δήμαρχο"

Πολλά τραγούδια έχουν γραφτεί κι άλλα τόσα έχουν ειπωθεί για έναν άντρα που είναι μάγκας. Έμαθα πως είσαι μάγκας, είσαι και μερακλής, του...