Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

"Απειλεί" ο Δήμος Ναυπάκτου για το Εφετείο




Με ένα “απειλητικό” Δελτίο Τύπου ο δήμος Ναυπακτίας κάνει γνωστό προς πάσα κατεύθυνση ότι αν δεν ιδρυθεί το Εφετείο στο Μεσολόγγι, τότε θα ζητήσουν τη μη υπαγωγή τους στην αρμοδιότητα του και θα απαιτήσουν να μείνουν στο Εφετείο Πατρών!!!
Την ώρα που κάποιοι στη Ναύπακτο παλεύουν να μειώσουν το κόστος των διοδίων στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου ο Δήμος “απειλεί” πως θέλει να μείνει στην Πάτρα...
Αλλά θα μου πείτε ...πάντα ήθελαν κάποιοι να λέγεται η Ναύπακτος προάστιο των Πατρών κι ας στηρίζεται οικονομικά από πλήθος Αγρινιωτών. Δηλαδή όταν οι Αγρινιώτες πηγαίνουν στη Ναύπακτο μια ώρα ταξίδι αυτοί θα κουραστούν πολύ να έρθουν στο Αγρίνιο; Ή μήπως τώρα στα ξεχρονιάσματα αγάπησαν το Μεσολόγγι; Τι να σας πω οι Ναυπάκτιοι πηγαινοέρχονται στο Μεσολόγγι για να αφήσουν τον οβολό τους...
Διαβάστε και το Δελτίο Τύπου και βγάλτε συμπέρασμα...


Το Δημοτικό Συμβούλίο Ναυπακτίας εγκρίνει το πιο κάτω ψήφισμα αναφορικά με την ίδρυση Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο: 

Ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπακτίας και οι φορείς της Περιφέρειας, εκφράζοντας τους Δήμους και κατοίκους της περιοχής μας, πληροφορηθήκαμε την προώθηση του Προεδρικού διατάγματος που ιδρύει νέο εφετείο στη Δυτική Στερεά Ελλάδα με έδρα το Αγρίνιο και διαμαρτυρόμαστε έντονα γι’ αυτό.
Τα εφετεία στη χώρα μας, και σε κάθε κράτος, ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ιδρύονται με έδρα την πρωτεύουσα Νομού, όπως και τα άλλα τρία (3) νεοϊδρυόμενα με τα Π.Δ και ο Νομός Αιτωλ/νίας έχει Πρωτεύουσα την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου.

Η Ι.Π Μεσολογγίου παγκόσμιο σύμβολο της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, συμπίπτει να είναι και σύμβολο Δικαιοσύνης του Έθνους μας, αφού εκεί πρωτοδιακηρύχθηκαν και πρωτοεφαρμόσθηκαν οι Αρχές Οργάνωσης και Λειτουργίας των Δικαστηρίων της Ελεύθερης Ελλάδας.Μάλιστα στο Μεσολόγγι πρωτοιδρύθηκε και λειτούργησε το Δικαστήριο των Εκκλήτων (εφετείο) και δικαιωματικά γι’ αυτό ζητά και πρέπει να επανιδρυθεί και επαναλειτουργήσει το εφετείο στην ιστορική, και φυσική και διοικητική και δικαστική έδρα του Νομού μας.

Αποτελεί προκλητική και απαράδεκτη θεσμική εκτροπή σε μια ευνομούμενη, συνταγματικά κατοχυρωμένη και θεσμική λειτουργούσα Δημοκρατία, πολύ περισσότερο όταν γίνεται σε βάρος της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου, όπου Ελληνική Πολιτεία έχει χρέος και οφείλει την ίδια την ύπαρξη της , και όχι επιδεικτικά να αγνοεί και περιφρονά αυτή.

Το επίμαχο Π.Δ είναι σε βάρος των Δημοτών και κατοίκων μας, γιατί όχι σε εξυπηρέτηση των πολιτών που σκοπεί και επικαλείται. Αφού η Ι.Π Μεσολογγίου είναι εγγύτερα σ’ εμάς και μεταξύ ημών και του Αγρινίου, και ενώ μέχρι τώρα θέλαμε δέκα (10) λεπτά για το Εφετείο, θα απαιτείται μία (1) ώρα ταλαιπωρίας των πολιτών μας.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ με ομόφωνη απόφαση του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπακτίας και των φορέων της περιφέρειας μας, διαμαρτυρόμαστε έντονα καταγγέλλοντας την γενόμενη θεσμική εκτροπή και ΖΗΤΑΜΕ:

Την άμεση παρέμβαση του Πρωθυπουργού για την ανάκληση του άδικου και απαραίτητου ως άνω, ΠΔ ή την τροποποίηση της διάταξης του που αφορά την έδρα αυτού, που πρέπει και οφείλει να είναι στην πρωτεύουσα του Νομού μας την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, 

Διαφορετικά θα ζητήσουμε την μη υπαγωγή μας στην αρμοδιότητα του και να παραμείνουμε στο σ’ επαφή μας εφετείο Πατρών, ιδιαίτερα με γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου ΧΑΡ.ΤΡΙΚΟΥΠΗ απέχουμε ελάχιστα χιλιόμετρα και μόλις δέκα (10)λεπτά της ώρας και εξυπηρέτησης μας.

Για αυτό θα συντονίσουμε και θα κλιμακώσουμε τον ΑΓΩΝΑ μας, με τους Δήμους Ι.Π Μεσολογγίου, Ναυπάκτου και Ξηρομέρου (3 επαρχιών από τις 5 του Νομού μας ) μαζί με τους φορείς της περιφέρειας μας για το δίκαιο αίτημα μας και την αποδοχή του.

Ένας αναγνώστης που κάνει διακοπές στη Ναύπακτο κάθε καλοκαίρι

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ο νομος δεν γουσταρει εφετειο στο αγρινιο.παει και τελειωσε

Τα "συστήματα" στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατούν...

   Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ο τίτλος για όσα συνέβησαν θα μπορούσε να είναι "η εκδίκηση των Πασοκογεννών" ...