Σάββατο 9 Απριλίου 2011

"Κουτσοί στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα;"


Πολλές δημόσιες υπηρεσίες στο Μεσολόγγι στεγάζονται σε ενοικιασμένα κτήρια πληρώνοντας πανάκριβα ενοίκια. Με πολύ πρόχειρους υπολογισμούς με τα ενοίκια μιας δεκαετίας θα είχαν κτισθεί όχι μόνο τα απαιτούμενα κτήρια αλλά θα είχαν λυθεί και άλλα προβλήματα όπως π.χ. νέα σχολεία αφού υπάρχει και έντονο πρόβλημα σχολικής στέγης.
Πρόσφατα με την κατάργηση της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης απελευθερώθηκαν χώροι στο κτήριο της πρώην νομαρχίας. Έτσι η μεταφορά πολλών δημόσιων υπηρεσιών εκεί είναι αυτονόητη.
Αλλά δημιουργείται ένα πρόβλημα. Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που στεγάζονται δημόσιες υπηρεσίες θα χάσουν ένα σοβαρό έσοδο που δύσκολα θα το αναπληρώσουν. Εκεί αρχίζουν οι πιέσεις και τα πολιτικά παιγνίδια.
Τα γράφουμε όλα αυτά γιατί έχουμε μια πληροφορία, που εμείς δεν θέλουμε να την πιστέψουμε.
Υπάρχει η σκέψη, μαθαίνουμε να εγκατασταθεί το Δημαρχείο της Ι.Π. Μεσολογγίου σε ενοικιαζόμενο κτήριο κοντά στον Άγιο Παντελεήμονα, το οποίο εγκατέλειψε δημόσια υπηρεσία που μετακομίζει στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.
Λέτε γι’ αυτό ο δήμαρχός μας να στριμώχτηκε προσωρινά στο «πέτρινο», ώστε στη συνέχεια να ξεπληρώσει κάποιο από τα προεκλογικά του γραμμάτια; Ελπίζουμε να μην είναι έτσι…

Τα παραπάνω γράφτηκαν στο saltseno και δεν υπάρχει λόγος να μην γίνουν πιστετά αφού μέχρι αυτή τη στιγμή ο ΠίΚατσου δεν έχει κάνει κάποια διάψευση.
Κάποιες τελευταίες πληροφορίες μιλούν για 2 αδέλφια τα οποία ήταν παλιά με το ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια ...μεταγράφηκαν στον Μαγγίνα! Με έναν από τους δυο αυτούς κυρίους, λογιστές και οι δυο, ο ΠίΚαστου φέρεται να κάνει “συμφωνίες” για μίσθωση κτιρίου με ενοίκιο που θα φτάσει λένε πάντα οι πληροφορίες το ποσό των ...6000 ευρώ. Την ώρα που δεν υπάρχει φράγκο στο κράτος παλαβό δεν είναι να ενοικιάζει κάποιος κτίριο με τόσα λεφτά...Δεν υπάρχουν άλλοι χώροι; Ή μήπως δεν εξοφλήθηκαν ακόμη όλα τα προεκλογικά ...”γραμμάτια”;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα "συστήματα" στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατούν...

   Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ο τίτλος για όσα συνέβησαν θα μπορούσε να είναι "η εκδίκηση των Πασοκογεννών" ...