Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Α. Μπαρμπετάκης "εάν πάει η Λαϊκή στο λιμάνι, ο δρόμος θα έχει πτώματα"


Τα έσουραν” στο δήμαρχο Μεσολογγίου Π. Κατσούλη παραγωγοί τως λαικών αγορών Μεσολογγίου, που αντιδρούν στη μεταστέγαση της Λαικής αγοράς στην περιοχή του Λιμανιού και συγκεκριμένα στον Άγιο Νεκτάριο, κοντά στο ξενοδοχείο Θεοξένεια.
Ο δήμαρχος Μεσολογγίου φέρεται να έχει υποσχεθεί στους παραγωγούς των λαικών αγορών ότι προτού παρθεί οπαιαδήποτε απόφαση θα τους καλούσε να μιλήσουν. Κάτι τέτοιο δεν έγινε με αποτέλεσμα όταν οι παραγωγοί έμαθαν ότι θέμα της μεταφοράς της Λαικής Αγοράς, να βγουν εκτός εαυτού και μια ομάδα να σπεύσει στο δημαρχείο όπου ζήτησαν να δουν το δήμαρχο. Ο δήμαρχος δεν τους δέχτηκε και οι παραγωγοί αντέδρασαν. Το κλίμα εντάθηκε ακόμη περισσότερο όταν μπήκαν στο γραφείο του όπου υπήρξε ένταση ενώ κάποιοι υπάλληλοι ειδοποίησαν τη Αστυνομία και στο χώρο πήγε μια μοτοσυκλέτα της ομάδας ΔΙΑΣ.
Μιλώντας στο Agrinionet ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου Γιώργος Πρεβεζάνος διαψεύδει δημοσιεύμα που τον φέρει να συνοδεύει τους παραγωγούς κατά τα χθεσινά επισόδεια στο γραφείο του νυν δημάρχου Μεσολογγίου τονίζοντας; “δεν ήμουν στη συνάντηση. Δεν με κάλεσε κανείς από τους παραγωγούς άρα διαψεύδω το ότι ήμουν παρόν”.
Όσον αφορά την πρόταση του για μεταφορά της Λαικής Αγοράς δηλώνει “ είχαμε κινήσει τις διαδικασίες επί των ημερών μου και κάναμε τις αρχικές προσεγγίσεις την περίοδο 2004- 2005, η χωροθέτηση να γίνει πίσω από τη Μητρόπολη, βόρεια της παλιάς νομαρχίας όπου υπάρχει Δημόσια έκταση. Εκεί προτείναμε να γίνει στεγασμένη Λαική Αγορά. Ο χώρος αυτός είναι κοντά στο κέντρο του κοινωνικού ιστού της πόλης με δρόμους προσέγγισης και χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων και 100 μόλις μέτρα από τη σημερινή. Αυτή είναι η λύση που προτείναμε τότε και αυτή είναι η λύση που προτείνουμε και σήμερα. Ο χώρος που θέλει η σημερινή δημοτική αρχή να μεταφέρει τη Λαική Αγορά είναι κοντά στο λιμάνι και δεν είναι προσεγγίσιμη από τον κόσμο”.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδριάζει σήμερα και θα μπει το θέμα σε συζήτηση αναμένεται να υπάρξει νέα ένταση.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος των Λαικών Αγορών Αντώνης Μπαρμπετάκης μιλώντας στο Agrinonet ξεκαθαρίζει ότι “μάθαμε για τη μεταφορά της Λαικής Αγοράς από το διαδύκτιο. Είχα ρητή διαβεβαίωση από το δήμαρχο ότι από τη στιγμή που δεν θέλουμε να μεταφερθεί η Λαική Αγορά στο λιμάνι , δεν θα συνέχιζε το έργο. Πριν από ενάμισι μήνα σε συνάντηση που είχαμε στο γραφείο δημάρχου με τον ίδιο, τον αντιδήμαρχο κ. Χονδρό και 7 μέλη του Σωματείου, μας υποσχέθηκε το ίδιο πράγμα, λέγοντας μας χαρακτηριστικά “δεν είμαι χαζός να χαλάσω 35 χιλ ευρώ να σας στεγάσω σε κτίριο και σεις να μην μπείτε μέσα”. Εμείς έχουμε μαζέψει υπογραφές ώστε να μην μεταφερθεί η Λαική στο Λιμάνι και ξαφνικά βλέπουμε να μπαίνει το θέμα στο Τοπικό Συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας και σήμερα να έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θα υπάρξει απαρτία στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο ενώ θα καταθέσουμε και περισσότερες από 1000 υπογραφές που έχουμε μαζέψει από πελάτες ώστε να μην μεταφερθεί η Λαική στο λιμάνι”.

Ερωτηθείς ο κ. Μπαρμπετάκης από το Agrinionet εαν υπάρχει εναλλακτική λύση για το θέμα απαντά “ ως εναλλακτική λύση προτείναμε τη μεταφορά της Λαικής στην παλιά Ηλεκτρική που βρίσκεται στο κέντρο με 1400 τ.μ και συντελεστή δόμησης 2 και το πρώην γυμναστήριο. Περίεργη είναι λοιπόν η επιμονή του δημάρχου να μεταφερθεί η Λαική Αγορά στο λιμάνι”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα "συστήματα" στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατούν...

   Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ο τίτλος για όσα συνέβησαν θα μπορούσε να είναι "η εκδίκηση των Πασοκογεννών" ...