Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Αποκλειστικό "παράνομες κατατμήσεις χιλιάδων ευρώ το 2006 από το Δήμο Αγρινίου"


Επανερχόμαστε με τρίτο ρεπορτάζ, στο πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αγρινίου της 24ης Ιουλίου 2006, όπου με θέμα τη συζήτηση για τις παράνομες κατατμήσεις και παράνομες απευθείας αναθέσεις έργων της τότε δημοτικής αρχής, διαδραματίζονται σκηνές απείρου κάλους. Στο δημοτικό συμβούλιο, κανένας τότε δεν υποψιαζόταν ότι θα είχε το κουράγιο ο κ. Λυμπουρίδης να απευθυνθεί στον εισαγγελέα και σήμερα πολλοί από αυτούς που καλούνται σε απολογία, για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, προσπαθούσαν ομαδικά τότε να τον ταλαιπωρήσουν, να τον προσβάλλουν και να τον γελοιοποιήσουν, πρωτοστατούντος του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Γαλαζούλα, και του τότε αντιδημάρχου κ. Π. Μοσχολιού.
Συνεχίζοντας λοιπόν την κατάθεση των στοιχείων, που επί μήνες συγκέντρωνε ο κ. Λυμπουρίδης, ανάφερε ότι σε ενιαία έργα τα οποία θα έπρεπε να δοθούν με τις νόμιμες διαδικασίες του μειοδοτικού διαγωνισμού, γινόταν «παράνομη κατάτμηση» και παράνομη απευθείας ανάθεσή τους, σε συγκεκριμένους πάντα εργολάβους και με κόστος το ανώτερο επιτρεπόμενο όριο των 12.120 €. Τα ονόματα των εργολάβων απέφευγε να τα αναφέρει ο καταγγέλλων δημοτικός σύμβουλος, θέλοντας να δείξει ότι αυτό δεν είχε καμία αξία, και πως το μόνο ουσιαστικό γι’ αυτόν ήταν μόνο οι παράνομες διαδικασίες που ακολουθούσε η δημοτική αρχή. Να προσθέσουμε ότι οι παράνομες αυτές ενέργειες είχαν σαν αποτέλεσμα την ζημιά του δήμου ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, δηλαδή ζημιά των ίδιων των Αγρινιωτών, ενώ τα χρήματα αυτά πήγαιναν στις τσέπες κάποιων που πλούτιζαν σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα "συστήματα" στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατούν...

   Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ο τίτλος για όσα συνέβησαν θα μπορούσε να είναι "η εκδίκηση των Πασοκογεννών" ...