Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Ξεπέρασαν τα 500 τα παιδιά στο Κοινωνικό Φροντιστήριο




Ξεκίνησαν και φέτος τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου μετά τον αγιασμό που τελέστηκε παρουσία του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, του εφημέριου του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου των αντιδημάρχων Μαρίας Παπαγεωργίου και Νίκου Γκρίζη και πλήθος μαθητών καθηγητών και γονιών.

Στο Κοινωνικό Φροντιστήριο έχουν ήδη εγγραφεί 503 παιδιά σε όλες τις τάξεις ενώ αναμονή βρίσκονται τουλάχισtον άλλα 50. Ο εφημέριος του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου που έχει και την ευθύνη του Κοινωνικού Φροντιστηρίου πατέρας Κων/νος Καντάνης αναφέρει ότι τα περισσότερα παιδιά που φοιτούν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο είναι πολύτεκνων οικογενειών και δυστυχώς όσο περισσότερο βαθαίνει η κρίση τόσο μεγαλύτερες είναι οι ανάγκες. Τονίζει επίσης ότι αυτή τη στιγμή γίνονται συζητήσεις ώστε να υπάρξει ένα πάσο ή μισόεισιτήριο για τα παιδιά που παρακολουθούν μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο και μένουν σε χωριά έξω από το Αγρίνιο. Μάλιστα ο πατέρας Κων/νος αναφέρει ότι υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν ούτε το 1 ευρώ τουεισιτηρίου.

Τη μεγάλη κρίση που βιώνει ο κόσμος, σύμφωνα με τον πατέρα Κων/νο την αντιλαμβάνονται από τα πολύ χαμηλά έως μηδενικά εκκαθαριστικά που παρουσιάζουν οι γονείς για να φοιτήσουν τα παιδιά τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο.

Υπάρχει όμως και η αισιόδοξη πλευρά του θέματος. Φέτος πέρασαν σε ανώτατες και ανώτερες σχολές 41 παιδιά και έδειξαν με τον τρόπο αυτό ότι οι κόποι τους δεν πήγαν στράφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φωτογράφος "καβάλησε" τους δημοσιογράφους για να βγάλει φωτογράφιες

  25η Μαρτίου στο Αγρίνιο και από νωρίς στην Πλατεία Δημοκρατίας έχει μαζευτεί κόσμος για να παρακολουθήσει τυην παρέλαση. Σιγά σιγά όλοι π...