Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Ο Γιώργος Σταράμος μιλά για την υποψηφιότητα του για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ στο νομό Αιτωλοακαρνανίας



Γιατί αποφασίσατε να διεκδικήσετε την προεδρία της ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας;
Η συμμετοχή μου στα κοινά δεν υπήρξε ποτέ αντικείμενο προσωπικών επιδιώξεων, ούτε αποτέλεσμα της προσωπικής μου φιλοδοξίας. Υπήρξα ανέκαθεν στρατιώτης της παράταξης της ΝΔ και πάντα προσπαθούσα να είμαι συνεπής αγωνιστής των ιδανικών που πρεσβεύει ο κοινωνικός φιλελευθερισμός και η πατριωτική μου ιδεολογία. Μετά από αρκετό καιρό τριβής με τα ζητήματα της νεολαίας και αφουγκραζόμενος τις παραινέσεις φίλων και συνομηλίκων αποφάσισα να διεκδικήσω την προεδρία της ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας και να ζητήσω τη ψήφο των οννεδιτών του νομού γιατί θεωρώ ότι είμαι πλέον έτοιμος να διεκδικήσω ένα καλύτερο μέλλον για τις νέες και τους νέους του τόπου μου αλλά και να προσφέρω το δικό λιθαράκι στα στέρεα θεμέλια της παράταξη μας, που όπως έχει αποδείξει μπορεί να παραμένει πιστή στο όραμα του ιδρυτή της Κωνσταντίνου Καραμανλή και παράλληλα να πετυχαίνει την ανανέωση που επιβάλλουν οι καιροί και οι νέες κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές συνθήκες που επικρατούν.

Πως κρίνετε το έργο της ΟΝΝΕΔ από το συνέδριο και μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Παύλο Μαρινάκη;

Η ΟΝΝΕΔ προχωρά δυναμικά, με σταθερό βήμα και αταλάντευτη επιμονή σε μια νέα πορεία, με επικεφαλής τον Παύλο Μαρινάκη. Εφαρμόζοντας στην πράξη το σύνθημα του «ΟΝΝΕΔ για όλους», ανοίξαμε την Οργάνωση σε όλους τους νέους της χώρας, αγκαλιάσαμε τις προτάσεις τους και διαμορφώνουμε μια νέα ΟΝΝΕΔ, τιμώντας την ιστορία της, τις αρχές και τις ιδέες της αλλά παράλληλα προσαρμοζόμενοι στις απαιτήσεις της εποχής. Ο στόχος πλέον είναι ένας και είναι κοινός, να στηρίξουμε την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, να συνεισφέρουμε τις προτάσεις της νεολαίας και να διεκδικήσουμε την υλοποίησή τους, δημιουργώντας έτσι έναν άρρηκτο δεσμό επικοινωνίας μεταξύ του πιο δυναμικού τμήματος της ελληνικής κοινωνίας και των κέντρων αποφάσεων. Παρά το μικρό διάστημα από την εκλογή του, η ΟΝΝΕΔ με τον Παύλο Μαρινάκη στο τιμόνι της βρίσκεται στην αιχμή των πολιτικών εξελίξεων, ενισχύει την πολιτική της ιδεολογία και συνεχίζει να πρωτοπορεί, μακριά από παλαιοκομματικές πρακτικές παλαιότερων ετών, που την στιγμάτισαν αρνητικά στα μάτια των νεολαίων.


Ποιες είναι οι σκέψεις και οι στόχοι σας για την επόμενη μέρα της ΟΝΝΕΔ σε επίπεδο νομού;

Οι νέοι και οι νέες της Αιτωλοακαρνανίας αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα και τους ίδιους αποκλεισμούς με τους νέους της υπόλοιπης χώρας και ίσως ακόμα περισσότερα. Την σκληρή καθημερινότητα της αναζήτησης εργασίας, των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, του αποκλεισμού από την αγορά εργασίας, της υποβάθμισης των προσόντων και των σπουδών. Την ίδια καθημερινότητα που αντιμετωπίζω κι εγώ σας ένας από τους νέους της Αιτωλοακαρνανίας. Ο στόχος μου είναι ένας και κυρίως απλός: δεν προτίθεμαι να είμαι απλά ο αγγελιοφόρος της φωνής του κόμματος στη νεολαία της Αιτωλοακαρνανίας. Θέλω να αγωνιστώ και να καταφέρω να ακουστούν τα προβλήματα της νεολαίας της Αιτωλοακαρνανίας, μέσα από την ΟΝΝΕΔ του νομού, σε όλες τις βαθμίδες του κόμματος και της κυβέρνησης, θέλω να προτείνω  και να υλοποιηθούν επιτέλους λύσεις, που θα βελτιώσουν το μέλλον της νεολαίας. Βρισκόμαστε σε μια εξαιρετική πολιτική συγκυρία, με έναν Πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που πιστεύει στη νεολαία και αγωνίζεται να δημιουργήσει ένα καλύτερο αύριο γι’ αυτήν. Πιστεύω ακράδαντα ότι η σημερινή συγκυρία θα μας επιτρέψει να πετύχουμε πολύ περισσότερα πράγματα για τις νέες και τους νέους του τόπου μας,θαδώσει φωνή στα προβλήματα της νεολαίας και θα φέρει λύσεις πραγματικές και χειροπιαστές. Και για αυτές τις λύσεις θα αγωνιστώ.

Έχετε να πείτε κάτι στους νέους που θα συμμετάσχουν στις εκλογές της ΟΝΝΕΔ;

Θα είμαι δίπλα τους με όλες μου τις δυνάμεις, μακριά από παλαιοκομματικές πρακτικές, στρατηγικές αποκλεισμών και συμφωνιών κάτω από το τραπέζι, με μόνο ένα στόχο και ένα σκοπό: να αγωνιστώ για το κοινό μας καλύτερο μέλλον. Ένα μέλλον που θα μας περιλαμβάνει όλους και θα μας επιτρέψει να διεκδικήσουμε και να ζήσουμε τα όνειρά μας, σε μια χώρα και μια κοινωνία καλύτερη.

Δώστε μας λεπτομέρειες για το διαδικαστικό κομμάτι των εκλογών για να ενημερωθούν οι νέοι μας αναγνώστες;

Αν και έχει εκδοθεί σχετική εγκύκλιος από την ΟΝΝΕΔ, συνοπτικά σας αναφέρω ότι οι εκλογές θα πραγματοποιούν την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου και οι ώρες που μπορούν να ψηφίσουν οι εγγεγραμμένοι στους  εκλογικούς καταλόγους τις ΟΝΝΕΔ είναι από τις 9:00 έως τις 17:00. Στον δικό μας νομό κάλπες θα υπάρχουν στο Μεσολόγγι, στο Αγρίνιο καθώς και στην Βόνιτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα "συστήματα" στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατούν...

   Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ο τίτλος για όσα συνέβησαν θα μπορούσε να είναι "η εκδίκηση των Πασοκογεννών" ...