Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Μεσολόγγι: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη μεταστέγαση του Λιμεναρχείου VIDEO

 


Παρά το έγγραφο της ΑΑΔΕ που  δίνει το «πράσινο» φως

Εγγραφο_προς_Κ.Υ._Μεσολογγίου_ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ_2020_ΤΕΛΙΚΟ

Σε σίριαλ με πολλά επεισόδια κοντεύει να μετατραπεί η “κόντρα” που έχει ξεσπάσει μεταξύ δυο “στρατοπέδων “,  αυτό των Λιμενικών και των Εφοριακών στο Μεσολόγγι, αφού οι δεύτεροι δεν επιθυμούν να μεταφερθεί η ΔΟΥ στον πρώτο όροφο του κτιρίου, που βρίσκεται στο λιμάνι Μεσολογγίου και στο ισόγειο να στεγαστεί ο Λιμεναρχείο Μεσολογγίου. Την ανάγκη της μεταφοράς του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου διαπίστωσε και η ΑΑΔΕ, η οποία με έγγραφο της με ημερομηνία 29 Σεπτεμβρίου 2020 δίνει το «πράσινο» φως για την μεταστέγαση του κτιρίου από τις άθλιες συνθήκες στις οποίες σήμερα εργάζονται οι Λιμενικοί, στο ισόγειο της ΔΟΥ 1000 τμ. Από την πλευρά τους οι Εφοριακοί προσπαθούν με διάφορα προσκόμματα να εμποδίσουν την απόφαση αυτή και μάλιστα προτείνουν την μεταφορά εκεί άλλων υπηρεσιών, ώστε να μείνει το Λιμεναρχείο στο απαράδεκτο κτίριο και μάλιστα υποστηρίζουν ότι υπάρχουν χρήματα για την αποκατάσταση του κτιρίου, χωρίς όμως να κατονομάζουν την πηγή τους. Από την άλλη μεριά οι Λιμενικοί είναι αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω διότι, όπως υποστηρίζουν, στο κτίριο της ΔΟΥ Μεσολογγίου, το οποίο στο σύνολο του είναι περί τα 2.000 τμ μπορούν να στεγαστούν τόσο η υπηρεσία της ΔΟΥ, όσο και το Λιμεναρχείο αλλά και άλλες υπηρεσίες.

Μιλώντας στο «Δυτικά Fm» και τη Δήμητρα Λαοπόδη ο εκπρόσωπος των Λιμενικών Μιχάλης Κωστάκης αναφέρθηκε στον αγώνα των συναδέλφων του να εργαστούν σε ανθρώπινες συνθήκες τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «μας εκπλήσσει το γεγονός. Οι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν το θέμα του στεγαστικού στο Μεσολόγγι, πάρα πολλά χρόνια. Στοιβαγμένοι μέσα σε 100 τμ ενός απαράδεκτου κτηρίου, όπου έρχονται σε επαφή με πολίτες, αλλά και με … κατσαρίδες και μούχλα. Θεωρούν ότι εάν μεταστεγαστεί στο χώρο της ΔΟΥ το Λιμεναρχείο θα υποβαθμίσει η υπηρεσία τους. Πως όμως υποβαθμίζεται μια υπηρεσία, που θα έχει στην διάθεση της 1000 τμ στην διάθεση της την ώρα που διαθέτει 15 υπαλλήλους, εν αντιθέσει με μια άλλη υπηρεσία, το Λιμεναρχείο, που έχει 37 εργαζόμενους, που είναι στοιβαγμένοι σε ένα κτίριο κάτω από άθλιες συνθήκες και δεν επιτρέπουν να μεταστεγαστούν στο ισόγειο του οικήματος αυτού, προκειμένου να υπάρχει μια επέκταση, αλλά και ανθρώπινες συνθήκες».

Περισσότερα

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα "συστήματα" στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατούν...

   Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ο τίτλος για όσα συνέβησαν θα μπορούσε να είναι "η εκδίκηση των Πασοκογεννών" ...