Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

Θανάσης Μαυρομάτης «το βαρύ πυροβολικό της Περιφέρειας»

 



"Το χει", λένε για το Θανάση Μαυρομάτη

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα ως αντιπεριφεριάρχης υποδομών ο Θανάσης Μαυρομάτης «έτρεξε» εκτός από χιλιόμετρα και πολλά έργα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας , από όπου κατάγεται αλλά και άλλα κι ακόμη περισσότερα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.  

Το θέμα είναι ότι τα τελευταία τρία χρόνια έφτασε μέχρι το πιο απομακρυσμένο σημείο της Περιφέρειας τις περισσότερες φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες.  Πότε με βροχές και χιόνια και πότε με απίστευτο καύσωνα και φωτιές. Οι υποδομές δεν είναι η πιο εύκολη υπόθεση για αυτόν που δεν είναι μαθημένος να δίνει εντολές πίσω από ένα γραφείο. Τα ωράρια είναι εξαντλητικά και το πάνω κάτω στο υπουργείο υποδομών μια δύσκολη υπόθεση.  Ο Θανάσης Μαυρομάτης απέδειξε όμως ότι δεν «μασάει» από χιλιόμετρα και δυσκολίες και γι αυτό υπάρχουν αποτελέσματα. Θα μου πείτε έχει ακόμη πολύ δρόμο γιατί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει πολλά προβλήματα και ένα τεράστιο οδικό δίκτυο.

Από την άλλη μεριά δεν είναι μόνο το οδικό δίκτυο αλλά και οι μεγάλες υποδομές που πρέπει να αποκτήσει επιτέλους η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για να βγει από τη ιδιότυπη απομόνωση.  Χρειάζεται μεγάλα έργα και για να προχωρήσουν αυτά είναι απαραίτητο κάποιοι να τα τρέξουν.

Στην ημερίδα για τα έργα και τις υποδομές στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες πριν στο διοικητήριο στο Μεσολόγγι ειπώθηκαν αλήθειες για το ποια έργα παρέλαβε η Περιφερειακή αρχή Φαρμάκη και πόσα από αυτά υλοποιήθηκαν αλλά και ποια είναι σε εξέλιξη.

Αυτό που είναι σίγουρο ότι το επόμενο διάστημα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας πολύ σημαντικά έργα βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλα όπως η σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, ο δρόμος Πλατυγιάλι- Αγρίνιο –Καρπενήσι αλλά και η δημιουργία της νέας γέφυρας στον Εύηνο, η αντιπλημμυρική θωράκιση του νομού και το επαρχιακό δίκτυο, ο δρόμος για την Τουρλίδα και ο δρόμος για το Λούρο είναι στην πρώτη γραμμή.

Για όλα αυτά πρέπει να σπιντάρει ο Μαυρομάτης. Και κατά πως φαίνεται το χει άγριο το μάτι ο Μαυτομάτης. Δεν τον λένε τυχαία «το βαρύ πυροβολικό» για τα έργα στην Περιφέρεια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μεσολόγγι: Ποιοι θα πληρώσουν το μάρμαρο από τις ζημιές στο Διοικητήριο

Την ώρα που οι αγρότες αποφάσιζαν να αλλάξουν τρόπο διαμαρτυρίας και να μην προχωρήσουν σε κλείσιμο δρόμων, οι συμπεριφορές ορισμένων «θερμο...