Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Ο Θ. Παπαδόπουλος στον “Δυτικά Fm”: Χωρίς “προίκα” η Αυτοδιοίκηση (ηχητικό)

Ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας (ΠΕΔ) Θανάσης Παπαδόπουλος μιλώντας στον “Δυτικά Fm, 92,8”, αναφέρθηκε στο ζήτημα της χρηματοδότησης,  σημειώνοντας ότι στο παρελθόν προγράμματα όπως το “Θησέας” προσέφεραν αυτονομία στην Αυτοδιοίκηση η οποία πλέον δεν διαθέτει “προίκα”.

Ενδεικτική της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί είναι η διαπίστωση του:  “Σήμερα για να βουλώσουμε λακκούβες θα χρειαστεί να καλέσουμε την Περιφέρεια”.

Κατά τον κ. Παπαδόπουλο το “σχέδιο” που έχει τεθεί σε εφαρμογή προβλέπει η κεντρική εξουσία να κατέχει τους πόρους και να τους κατανέμει κατά το δοκούν ενώ το επόμενο πακέτο κατευθύνεται στις Περιφέρειες.. Στο δημοσιογραφικό ερώτημα της Δήμητρας Λαοπόδη για τη σκοπιμότητα αυτού του σχεδίου έκανε ευθέως λόγο για έλεγχο των τοπικών κοινωνιών.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ στο πλαίσιο των αρνητικών του διαπιστώσεων είπε ότι από τα 27 δισ. ευρώ του ΕΣΠΑ 2021-2027, σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα έχουν προβλεφθεί μόλις 70 εκατ. για την οδοποιία.

Εκτίμησε δε ότι υπό το βάρος νέων διαδικασιών που προβλέπει το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ) η υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής θα απομακρυνθεί  χρονικά.

Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα "συστήματα" στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατούν...

   Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ο τίτλος για όσα συνέβησαν θα μπορούσε να είναι "η εκδίκηση των Πασοκογεννών" ...