Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

Π. Παπαδόπουλος – ΔΕΥΑΜ: Σκανδαλώδης απόφαση ανάθεσης 3.700 ευρώ σε ειδικό συνεργάτη – νομικό του Δήμου!

Κατά πως φαίνεται ο απερχόμενος Δήμαρχος και με την ιδιότητα του προέδρου της ΔΕΥΑΜ, μεταξύ όλων των άλλων, έχει βαλθεί μέχρι 31-12-2023 να “βουλιάξει” ακόμα περισσότερο την πολύπαθη δημοτική επιχείρηση.

Κατά την συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜ την 1η Νοεμβρίου 2023, το Διοικητικό Συμβούλιο, μετά από εισήγησή του, ανέθεσε σκανδαλωδώς, έναντι ποσού 3.720 ευρώ στο ειδικό συνεργάτη – νομικό σύμβουλο του Δήμου κ. Παπουτσάκη, τη νομική στήριξη της ΔΕΥΑΜ στην αγωγή που έχει ασκήσει η ΔΕΗ, ως προηγούμενος πάροχος, κατά της επιχείρησης, έναντι του ανωτέρω σκανδαλώδους ποσού, η οποία θα εκδικασθεί στο Αγρίνιο!

 

Η εν λόγω ανάθεση δεν έχει προηγούμενο, αντίκειται στην κείμενη νομοθεσία καθώς και στο προβλεπόμενο πινάκιο αμοιβών, όπως όλοι πολύ καλά γνωρίζουν και ειδικότερα ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου, ο οποίος, κατά την άποψή μας, πρέπει να λάβει θέση.

Επισημαίνουμε ότι ανεξαρτήτως της όποιας βαρύτητας υπάρχει, τα χρήματα των δημοτών και καταναλωτών, δεν μπορούν να κατασπαταλούνται με ευθύνη του κ. Λύρου, κατ’ αυτόν τον απαράδεκτο και επιζήμιο τρόπο. Θεωρούμε ότι οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές πρέπει να παρέμβουν ως προς τη νομιμότητα της ως άνω ανάθεσης και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος να ασκήσει την επιρροή του για την ανάκληση της ανωτέρω απόφασης, ώστε αυτή να είναι στα πλαίσια της λογικής και της προβλεπόμενης αμοιβής σε επίπεδο Εφετείου.

Δείτε την απόφαση ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Φθινόπωρο θα περάσει το "Ρουβίκωνα"

  Ποιος αυτοδιοικητικός ακούγεται ότι από το προσεχές Φθινόπωρο πρόκειται να ξεκινήσει τον προεκλογικό του αγώνα; Μεσούντος του καλοκαιριού...