Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης του δημάρχου Ξηρομέρου Ερ. Γαλούνης


Συνέντευξη εφ όλης της ύλης παραχώρησε στο AgrinioNet.gr ο δήμαρχος Ξηρομέρου Ερωτόκριτος Γαλούνης.

Πολλά χρόνια στην αυτοδιοίκηση ο κ. Γαλούνης κλήθηκε να απαντήσει σε σωρεία ερωτήσεων όπως την καθημερινότητα και την εξυπηρέτηση του πολίτη, την οργάνωση των υπηρεσιών του δήμου, τις προτεραιότητες του δήμου αλλά και τον σχεδιασμό των έργων που πρέπει να μπουν στο 4ο ΚΠΣ, αλλά και στα υπάρχοντα έργα όπως την ύδρευση του δήμου και ιδιαιτέρως του Αστακού.

Μιλά επίσης και για το Πλατυγιάλι και τα έργα υποδομών στο δρόμο που το ενώνει με την πόλη του Αστακού. Μιλώντας για την καθημερινότητα των πολιτών ο δήμαρχος Ξηρομέρου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου είναι σε εγρήγορση καθημερινά για να παρουσιάζει ο δήμος όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα.

Όμως πρώτο μέλημα του δήμου είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών. Ο δήμαρχος Ξηρομέρου αναφέρεται επίσης και στην επάρκεια του προσωπικού και τονίζει ότι ο δήμος «στερείται παντελώς προσωπικού και έμπειρου εργατικού δυναμικού. Αποτέλεσμα αυτού είναι για παράδειγμα να μην γίνεται η αποκομιδή των απορριμμάτων από από την υπηρεσία του δήμου στον Αστακό αλλά από ιδιωτική εταιρεία. Μέχρι το 2016 απαγορεύονται κάθε είδους προσλήψεις και ευελπιστούμε η νέα κυβέρνηση να σκύψει πάνω σε αυτά τα προβλήματα» Αναφορικά με την οργάνωση των υπηρεσιών του δήμου ο δήμαρχος Ξηρομέρου υποστηρίζει πως ο δήμος χρειάζεται σύγχρονη οργάνωση και αναβάθμιση των Τοπικών Συμβουλίων.

Ο ίδιος δηλώσει ότι έχει εκχωρήσει ακόμη και τις δικές αρμοδιότητες στο Τοπικά Συμβούλια. Ανάμεσα στις άλλες προτεραιότητες ο κ. Γαλούνης εντοπίζει και το έλλειμμα της συγκοινωνίας μεταξύ των διαμερισμάτων του δήμου και αναφερόμενος στην προεκλογική του δέσμευση τονίζει «σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ο δήμος μθα προμηθευτεί δυο mini bus τα οποία θν επικοινωνούν με την έδρα του δήμου ανά δυο φορές της εβδομάδα» Το αργότερο μέχρι το καλοκαίρι πιστεύει ότι θα έχει λυθεί το θέμα. Στο τεράστιο ζήτημα της ύδρευσης του δήμου και ιδιαιτέρως της πόλης του Αστακού, στέκεται ο δήμαρχος και μιλά για το αναφέρετο δικαίωμα των πολιτών αλλά και το χρέος του δήμου που δεν είναι άλλο από την υδροδότηση. «Δυστυχώς υπάρχουν σήμερα χωριά τα οποία δεν πίνουν καθαρό νερό. Κάποιοι δεν έσκυψαν όλα αυτά τα χρόνια σε αυτό το κομμάτι.
Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα "συστήματα" στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατούν...

   Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ο τίτλος για όσα συνέβησαν θα μπορούσε να είναι "η εκδίκηση των Πασοκογεννών" ...