Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Τελεσίδικη καταδίκη πρώην δημάρχου για παράβαση καθήκοντος




Την Πέμπτη 20/3/2014 στο Εφετείο Αγρινίου εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της παράβασης καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση, πρώην Δημάρχου και πρώην Δημοτικού συμβούλου του διευρυμένου Δήμου Αγρινίου κατόπιν αυτεπάγγελτης δίωξης της Εισαγγελίας Αγρινίου και στην οποία ο εν λόγω πρώην Δήμαρχος και πρώην Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αγρινίου καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με εξαγορά, χωρίς μάλιστα αναγνώριση ελαφρυντικού και την οποία εξαγόρασε .
Το αδίκημα αφορούσε την μη αποστολή των Υπηρεσιακών φάκελων των υπαλλήλων του πρώην Δήμου στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, προκειμένω να παρεμποδιστεί η επιλογή προϊσταμένου στον πρώην Δήμο, μετά από καταγγελία και όχι μήνυση υπαλλήλου που είχε έννομο συμφέρον.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο AgrinioNet.gr ο δικηγόρος Ελευθέριος Γκλιάτης που εκπροσώπησε τον υπάλληλο σε όλη την δικαστική αντιπαράθεση με τον εν λόγω Δήμαρχο και ο οποίος ήταν παρών στο δικαστήριο, η απόφαση αυτή σηματοδοτεί μια νέα εποχή στα χρονικά της τοπικής αυτοδιοίκησης και στα δρώμενα σε αυτήν. Και αυτό γιατί η καταδίκη του πρώην Δημάρχου για παράβαση καθήκοντος, για την συγκεκριμένη ενέργεια, πρέπει να είναι σπάνια αν όχι μοναδική, μιας και είναι γνωστό σε όλους, το πως λειτουργούσαν κάποιοι Δήμαρχοι που αγνοούσαν νόμους και διατάξεις, υπό την πολιτική ασυλία που αφειδώς παρείχε το πολίτικο σύστημα εξουσίας, ανεξαρτήτως χρώματος και ιδεολογίας, μένοντας ατιμώρητοι από την κεντρική εξουσία και τα αρμόδια θεσμικά όργανα της κάτω από κομματικές επιταγές και εκλογικές αντιπαροχές. Σηματοδοτεί επίσης μια νέα εποχή που η Δικαιοσύνη όταν καταγγέλλονται φαινόμενα παρανομίας των Δημοσίων λειτουργών, επιλαμβάνεται αμέσως και μόνο με απλή καταγγελία του διωκόμενου και όχι κατόπιν μηνύσεως. Αρκεί αυτοί που αδικούνται, υπάλληλοι η πολίτες, να έχουν την δύναμη την υπομονή και το θάρρος να καταγγέλλουν ενέργειες που είναι αντίθετες με τον νόμο . Επίσης όπως δήλωσε ο κ. Γκλιάτης ένα μεγάλο μπράβο αξίζει και στον βασικό μάρτυρα της υπόθεσης όπως τον αποκάλεσε και ο πρόεδρος του δικαστηρίου, τον τότε υπάλληλο της Δ/νσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης και νυν προϊστάμενο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στο Μεσολόγγι που χειρίστηκε τότε ως απλός υπάλληλος την υπόθεση και μέσω των εγγράφων του που είναι πρότυπα νομικά τεκμηριωμένων αποφάσεων, εφάρμοζε τον νόμο. Αποδεικνύοντας έτσι ότι στο Ελληνικό Δημόσιο υπηρετούν αξιόλογοι και επιστημονικά καταρτισμένοι υπάλληλοι που τιμούν το δημόσιο λειτούργημα και πράττουν το καθήκον τους χωρίς καμιά ιδιοτέλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα "συστήματα" στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατούν...

   Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ο τίτλος για όσα συνέβησαν θα μπορούσε να είναι "η εκδίκηση των Πασοκογεννών" ...