Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Παρουσίασαν φυτοτεχνική μελέτη ξενοδοχείου για το Πάρκο Αγρινίου




Εκδικάστηκε χθες στο ΣτΕ η υπόθεση της ανάπλασης του Παπαστρατείου Δημοτικού Πάρκου Αγρινίου. Από πλευράς των πολιτών παρέστη ο ένας εκ των δυο δικηγόρων τους Δ. Κωνσταντόπουλος και από πλευράς του δήμου Αγρινίου παρέστησαν ο νομικός σύμβουλος του δήμου Α. Γεωργίου και η Ε. Κιουσοπούλου την οποία ο δήμος προσέλαβε ειδικά για τη δίκη αυτή. Το παρόν έδωσε και ο δήμαρχος Αγρινίου Π. Μοσχολιός και η προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών, η οποία έχει και τη μεγαλύτερη εμπλοκή στη δημιουργία των δυο διαφορετικών τεχνικών περιγραφών μελέτης για το έργο και προ ημερών απολογήθηκε για το ίδιο θέμα μετά από μήνυση που είχαν καταθέσει σε βάρος της πολίτες που ενδιαφέρονται για τη διάσωση του Πάρκου.

Το Ελληνικό δημόσιο δηλαδή το ΥΠΕΚΑ και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση εκπροσωπήθηκαν από μέλος του Νομικού Συμβουλίου του κράτους. Στη δίκη εκπροσωπήθηκε και ο εργολάβος με τον δικηγόρο του κ. Τζαμαλούκα. Η ΠΔΕ παρόλο που που είναι διάδικος στη δίκη διότι έχει χρηματοδοτήσει το έργο μέσω ΕΣΠΑ δεν παραστάθηκε στο δικαστήριο.

Η διαδικασία άρχισε με περιληπτική αναφορά (λόγω πίεσης χρόνου) του εισηγητή δικαστή στο ιστορικό, στα νομικά ζητήματα και στους 7 λόγους της αίτησης ακύρωσης. Στη συνέχεια αγόρευσε ο δικηγόρος των αιτούντων Δ. Κωνσταντόπουλος με αναφορά κυρίως στα αποδεικτικά μέσα που αναδεικνύουν τη βασιμότητα των λόγων ακύρωσης και στην καταστροφή των δέντρων που ήδη έχει συμβεί. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο δικηγόρος του εργολάβου ο οποίος παραιτήθηκε από την αρχική παρέμβαση υπέρ του έργου που είχε καταθέσει. Στην αρχική παρέμβαση την οποία είχε καταθέσει πριν ξεκινήσουν οι εργασίες στο Πάρκο, υπεραμύνονταν της νομιμότητας.

Στη δεύτερη παρέμβαση του που κατέθεσε το Νοέμβριο του 2013 και η οποία είναι σε ισχύ ομολογεί ότι η πλειονότητα των προβλεπομένων από τη μελέτη των εργασιών στο Πάρκο προϋποθέτουν εκτεταμένες επεμβάσεις στη βλάστηση του Πάρκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα "συστήματα" στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατούν...

   Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ο τίτλος για όσα συνέβησαν θα μπορούσε να είναι "η εκδίκηση των Πασοκογεννών" ...