Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Τα διλήμματα των εκλογών για το δεύτερο γύρο στο δήμο Αγρινίου




Φτάσαμε λοιπόν στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και ειδικά για την εκλογή του Δημάρχου Αγρινίου, στον οποίο θα αναμετρηθούν ο κ. Παπαναστασίου ως ο νικητής της πρώτης Κυριακής , και ο κ. Μοσχολιός ως δεύτερος επιλαχών.

Και τα διλλήματα τεράστια για τους πολίτες, που η επιλογή τους ήταν διαφορετική από τους δυο μονομάχους. Και ειδικά όταν όλοι τους επέλεξαν να ψηφίσουν τους υποψηφίους της προοδευτικής και Δημοκρατικής παράταξης. Και μιλάμε για τους ψηφοφόρους των παρατάξεων του κ. Παπανικολάου που υποστηρίζονταν από το ΚΚΕ, του κ. Τραπεζιώτη που υποστηρίζονταν από τον ΣΥΡΙΖΑ, και των ψηφοφόρων του συνδυασμού «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ».

Με δηλώσεις τους και οι δυο υποψήφιοι Δήμαρχοι απευθύνονται στο σύνολο των πολιτών ανεξαρτήτου ιδεολογικής τοποθέτησης και ζητούν την ψήφο τους, προβάλλοντας ένα υπερκομματικό προφίλ που φυσικά θα συνεχίσει και μετά την εκλογή τους.

Ειδικά ο κ. Μοσχολιός, έντρομος από το αποτέλεσμα που τον αφήνει 7,30 ποσοστιαίες μονάδες πίσω από τον κ. Παπαναστασίου, προσπαθεί να θέσει διλλήματα στους ψηφοφόρους που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΚΕ με το διακύβευμα της επικράτησης των προοδευτικών δυνάμεων και της δημοκρατικής παράταξης που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί η παράταξή του και ο ίδιος.

Ήδη έχει αρχίσει η προσέγγιση των προοδευτικών ψηφοφόρων εκ μέρους των υποψήφιων του κ. Μοσχολιού, οι οποίοι προβάλλοντας τον μπαμπούλα της Δεξιάς επικράτησης στον Δήμο αν δεν επικρατήσει ο κ. Μοσχολιός, προσπαθούν να κάμψουν τις οποίες αναστολές προς το πρόσωπο του, χρησιμοποιώντας μάλιστα και την αντιπαροχική τους ψήφο προς τον ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές.

Είναι πράγματι όμως αυτό το παλιομοδίτικο διακύβευμα για τους προοδευτικούς ψηφοφόρους της δημοκρατικής παράταξης, και ποιοι είναι αυτοί που το χρησιμοποιούν χαρακτηρίζοντας τον κ. Μοσχολιό ως προοδευτικό και δημοκράτη, χρήζοντας αυτόματα τον κ. Παπαναστασίου ως εκπρόσωπο της «επάρατης» Δεξιάς, συντηρητικό και αντιδημοκράτη που αν εκλεγεί θα οδηγήσει τον Δήμο στην καταστροφή;

Πόσο προοδευτικός και δημοκράτης όμως είναι ο κ. Μοσχολιός για να απαιτεί από τους πραγματικά προοδευτικούς και δημοκράτες ψηφοφόρους την στήριξή τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φωτογράφος "καβάλησε" τους δημοσιογράφους για να βγάλει φωτογράφιες

  25η Μαρτίου στο Αγρίνιο και από νωρίς στην Πλατεία Δημοκρατίας έχει μαζευτεί κόσμος για να παρακολουθήσει τυην παρέλαση. Σιγά σιγά όλοι π...