Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Ο Αγρινιώτης οδηγός που σώθηκε από το Norman Atlantic μιλά στο AgrinioNet.gr


Με δάκρυα στα μάτια ο Αγρινιώτης οδηγό νταλίκας που επέβαινε στο μοιραίο πλοίο Norman Atlantic, Χρήστος Αγγελόπουλος μιλά στο AgrinioNet.gr για τη συγκλονιστική εμπειρία που έζησε πάνω στο καιώμενο πλοίο παραμονές της πρωτοχρονιάς. Συγκλονισμένος από όσα έζησε εξιστορεί λεπτό προς λεπτό την τραγική κατάσταση που έζησε.
Από τη στιγμή που είδε το πλοίο να φτάνει στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας που όπως λέει “ το πλοίο είχε καθυστέρηση 4 ώρες. Είδα ένα μαύρο πράγμα χωρίς φώτα χωρίς τίποτα”. O Χρήστος Αγγελόπουλος περιγράφει το καράβι και δεν διστάζει να το χαρακτηρίσει “σκυλοπνίχτη”.
Ο χώρος στις καμπίνες, λέει, ήταν πολύ μικρός και μύριζε άσχημα. Οι πάνω κουκέτες ήταν πολύ ψηλά και οι δυο από τους 4 οδηγούς δεν μπορούσαν να ανέβουν γιατί είχαν πολλά κιλά και τελικά αποφάσισαν να κοιμηθούν στις νταλίκες. “Στις 3.45 τα ξημερώματα ένιωσα μια παράξενη γεύση στο λαιμό μου και δεν μπορούσα να ανασάνω καλά. Πάω να ανάψω τα φώτα της καμπίνας και αυτά δεν άναβαν. Άνοιξα το κινητό μου που έχει φακό και είδα ότι η καμπίνα ήταν γεμάτη καπνούς. Ξύπνησα το συνάδελφο και έτρεξα να ανοίξω την πόρτα. Είδα κόσμο να τρέχει και να φωνάζει φωτιά φωτιά. Δεν χτύπησε συναγερμός και πυρανίχνευση που έχουν οι καμπίνες. Δεν υπήρξε καμιά ανακοίνωση στα ελληνικά”.
Περιγράφει σκηνές βγαλμένες από την κόλαση, ενώ υποστηρίζει ότι κανείς από το πλήρωμα δεν πήγε να τους βγάλει από τις καμπίνες”. Μιλά για την απόσταση του πλοίου από την Ελλάδα και την Αλβανία και την απόφαση του Ιταλού καπετάνιου να πάει το καράβι στην Ιταλία. Περιγράφει με οδύνη τα όσα έζησε ο ίδιος και οι συνεπιβάτες στο κατάστρωμα του πλοίου με 10 μποφόρ αέρα, τη βροχή να τους χτυπά αλύπητα και τις μπότες του που κόλλησαν στο πάτωμα από τη φωτιά που έκαιγε τα σωθικά του μοιραίου πλοίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα "συστήματα" στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατούν...

   Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ο τίτλος για όσα συνέβησαν θα μπορούσε να είναι "η εκδίκηση των Πασοκογεννών" ...