Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Από τα νοσοκομεία τα φάρμακα υψηλού κόστους και όχι από τον ΕΟΠΥΥ


Πιλοτικό πρόγραμμα που θα αφορά την οργάνωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας αναμένεται να ξεκινήσεις το προσεχές δίμηνο σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή. Μιλώντας στο AgrinioNet.gr ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι το πρόγραμμα θα ξεκινήσει πιλοτικά σε Κρήτη, Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

«Στόχοι μας είναι η οργάνωση της επείγουσας ιατρικής φροντίδας και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ώστε να αποτελέσουν τη βάση πάνω στην οποία θα χτιστεί το νέο σύστημα υγείας. Η στρατηγική σε αυτό το χώρο θα είναι η πρόληψη», ανέφερε αποκλειστικά στο AgrinioNet.gr ο υπουργός υγείας. Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα θα αφορά σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή, την καταπολέμηση της παχυσαρκίας, του καπνίσματος, του αλκοόλ και τη διάδοση των ναρκωτικών. Παράλληλα θα προωθεί πρόγραμμα στοματικής φροντίδας και πρώτων βοηθειών στα σχολεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του AgrinioNet.gr πολλοί δημοφιλείς καλλιτέχνες έχουν προσφερθεί να στηρίξουν την προσπάθεια του υπουργού υγείας.
Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φωτογράφος "καβάλησε" τους δημοσιογράφους για να βγάλει φωτογράφιες

  25η Μαρτίου στο Αγρίνιο και από νωρίς στην Πλατεία Δημοκρατίας έχει μαζευτεί κόσμος για να παρακολουθήσει τυην παρέλαση. Σιγά σιγά όλοι π...