Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Ο Αστακιώτης Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο δήμο Ξηρομέρου




Ο Αστακιώτης Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο δήμο Ξηρομέρου Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη είχε σήμερα ο δήμαρχος Ξηρομέρου Ερωτόκριτος Γαλούνης στο γραφείο του στο δημαρχείο Ξηρομέρου.

Ο κ. Στρατούλης είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο δήμο Αστακού ενώ είναι η πρώτη φορά που βγαίνει και εκτός των τειχών του υπουργείου. Απευθυνόμενος στο δημοτικό συμβούλιο και στους φορείς του δήμου Ξηρομέρου που παρευρέθηκαν στη σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου και τον υποδέχτηκαν θερμά, είπε «ήρθα να σας ακούσω να καταγράψω τα προβλήματα και να δούμε πως μπορούμε να δώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες λύσεις». Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ξηρομέρου Ερωτόκριτος Γαλούνης ενημέρωσε τον κ. Στρατούλη για τα μεγάλα ζητήματα της περιοχής όπως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κέντρο υγείας Αστακού και τα περιφερειακά ιατρεία λόγω ελλείψεων σε προσωπικό, τον βιολογικό καθαρισμό, τα σφαγεία, το πολύ άσχημο και επικίνδυνο οδικό δίκτυο ιδιαιτέρως το οδικό δίκτυο Άγιος Δημήτριος- Πλατυγιάλι-Αστακός, το δίκτυο ύδρευσης, τη μαρίνα στο λιμάνι Αστακού, το νέο γυμνάσιο κ.α.

«Θέλουμε να κάνουμε ξανά τον Αστακό πόλη» είπε ο κ. Γαλούνης μιλώντας για την αποψίλωση πολλών δημόσιων υπηρεσιών τα τελευταία τέσσερα χρόνια και αναφέρθηκε στο λιμεναρχείο κι άλλες ενώ ευχαρίστησε τον κ. Στρατούλη για την επαναλειτουργία του γραφείου του ΙΚΑ στον Αστακό.

Πιο αναλυτικά μίλησε για τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού τονίζοντας ότι το φθινόπωρο, στις αρχές, θα γίνουν οι ιδιωτικές συνδέσεις και αναμένεται το έργο να λειτουργήσει μέχρι το καλοκαίρι του 2016. Παράλληλα έτοιμα για να λειτουργήσουν είναι τα σφαγεία, των οποίων ο βιολογικός καθαρισμός θα είναι έτοιμος στα τέλη του τρέχοντος έτους. Όσον αφορά τον βιολογικό καθαρισμό του Μύτικα ο κ. Γαλούνης είπε ότι ίσως χρειαστεί να παρέμβει ο κ. Στρατούλης για να πάει το έργο «γέφυρα» στο νέο ΕΣΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα "συστήματα" στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατούν...

   Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ο τίτλος για όσα συνέβησαν θα μπορούσε να είναι "η εκδίκηση των Πασοκογεννών" ...